May 18May 18 Svaki put kad pomislim da ne postoji način da Big Tech podigne nivo jedenja govana na viši nivo, iznenade me.
May 18May 18 Mislim da se polako stvara konsenzus za moj stari predlog, da se ova tema preimenuje u Sranje u IT sektoru
May 18May 18 Popular Post Možemo da osnujemo metal bend "sranje u it sektoru"AlbumSprint until you dieProduct owner of your soulCase study from hellJIRA is my purgatory Aligning ourselves to deathShopify for pain Everybody does it like thatYou're doing it wrongBikeshed Satan Scrum of the Earth
May 19May 19 9 hours ago, Venom said:Bend se zove sranje u it sektoru. Album još nema nazivself-titled album s crnim omotom pa će ubuduće svi referirati na njega kao na "crni"...
May 19May 19 Bend će nastupati i na Evroviziji:Tech debt, c’est la vieAI ICH KOMMEGenAI hallucination Milkshake PMMeeting survivor Servers humming a steady beatOh, oh, coding on my mechanical board Serving serverless
May 19May 19 Virtual loveAll my children are now above, in cloudy skyI lost a key to heart of your systemI'll be always backupSad story of a spare driveRack and stack all nightMission critical main themeRage against HRUnmovable mainfraimQuiet end of one initiative
June 6Jun 6 Pocelo solidno stiskanje na svim frontovima. Kod bagsice pravili proslavu za ogroman release i rekli joj samo PO,ona i jedan developer mogu biti nazocni. Kaze ona pa kako pobogu kad je tim od 14 ljudi i bas su svi potegli da se ispostuje deadline. Kaze covek nema se para vise za te stvari. Cak ce ici na neke sendvice a pre su se bas znali onako bahato pocastiti.Kod mene je dosla jinicijativa iz koncerna da se o kraja godine moraju opasno redukovati cloud troskovi. Ja sam ostao sokiran u razmeni sa par tech leadova iz moje grupe. Tesko je porediti naravno projekte ali nasi racuni za cloud su reda 10x manji mesecno. Oni rutinski za neke demo prezentacije podignu citav novi subscription i sprze vise nego mi u produkciji za celi mesec. I onda se cude kako mi dobijamo dodatnog developera. Sto se tice tog hiringa ide mnogo teze nego sto sam mislio. Svi kazu da je trziste puno dobrih ljudi ali izgleda da ne zele u ovakav enterprise setup. Ja sam dobio desetine cv-eva da se smrznes medjutim vec na prvoj rundi vidis kolika su laz. Ljudi koji su lead frontend developeri svetskih poznatih brendova i sajtova ne mogu na intervjuu u istom stack odraditi najjednostavnije stvari. Ja sam se cak bio malo skenjao kako cu voditi intervjue jer i sam nisam neki expert ali ovi do sada su su redom gubili na trivijalnim coding pitanjima i to ne da pisu code nego samo da popricamo o istom.
June 6Jun 6 Poceli frendovi developeri da koriste Cloude. Kunu se u njega. Ja cu probati ali mislim da imam dve ozbiljne prepreke: veliki je no-no leakovanje bilo kojih korpo stvari van korporacije, dakle ne znam kako bih mogao to da povezem a da sanitizujem. Drugi je sto jbg, ja nisam developer, tako da za nas sysadmine ovo ima manju primenu. Mada nas sve vise guraju u automatizaciju, jenkins i ansible, devops na mala vrata, tako da ce mozda da znaci u nekom trenutku.Elem, poenta price je da se ljudima drasticno smanjio i olaksao posao sa Cloude. Jedna ortakinja nabavila i drugi remote full time job i opet radi manje nego ranije.