Choda Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 Mikroe mi je bio prvi posao, radio sam godinu i po dana tamo. Ukratko Nebojsa ovo vec radi 10 godina, prodaje pricu o sebi kao najboljem poslodavcu i Mikroe kao super mesto za rad, istina je da se tamo prekovremeni radi podrazumeva, mikromenadzovanje normalna stvar i posto je to uglavnom svima prvi posao, izrabljivanje juniora za male pare. 3
garmonbozia Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 5 hours ago, Choda said: mikromenadzovanje Pa zato mu se firma zove mikroe 1 2
Mr.Mxyzptlk Posted January 3 Posted January 3 radi li neko preko ove nejtiv tims agencije? ako da, kalva su iskustva, benefiti itede ovo im je racunaljka, nisam pametan https://nativeteams.com/payroll-calculator
garmonbozia Posted January 3 Posted January 3 Nikada ne bih radio preko njih. Moraš da potpišeš ugovor da su oni vlasnici onoga što ti kreiraš, ne bih se zezao sa time. Ili DOO ili frilenser. 1
burekdzija Posted January 3 Posted January 3 Ne znam gde da stavim, pa cu ovde. Otisla je legenda. 1 1
bags Posted January 3 Posted January 3 Wirth je jedan od velikana celog CS-a ali najvise naravno u sferi programskih jezika. Iako je verovatno u exyu najvise poznati po Moduli nema sumnje da je Pascal njegov najbolji jezik. Koliko je covek bio posvecen govori i da je sa 80god odradio port svog Oberon programskog jezika na neki custom CPU razvijen na ETH. Njegova knjiga o konstrukciji kompajlera je mnogima bila uvod u tu oblast. Ne cudi da je Hejlsberg izabrao pascal za jezik u Borlandu i napravio fantastican posao sa Turbo Pascalom. Inace zanimljiva je i trivija da mu je tvorac Scale bio PHD student. Druga vrhunska knjiga je Algorithms + Data Structures = Programs. Imao je dosta poznatih recenica ali najbolja koja oslikava njegov smisao za humor je : "Whereas Europeans generally pronounce my name the right way ('Ni-klows Wirt'), Americans invariably mangle it into 'Nick-les Worth'. This is to say that Europeans call me by name, but Americans call me by value." Offtopic: Trebao sam skoro odraditi mali gui alat ali da bude multiplatform (Win, MacOS i Linux) i bez ikakvih frameworka i sl. Svasta sam isprobao i na kraju se najbolje pokazao Lazarus sa FreePascalom. Nazalost security i solution architect su izabrali da idu sa electron varijantom. :( 2
Sammael Posted January 4 Posted January 4 22 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: radi li neko preko ove nejtiv tims agencije? ako da, kalva su iskustva, benefiti itede ovo im je racunaljka, nisam pametan https://nativeteams.com/payroll-calculator Ja sam trenutno zaposlen preko njih, silom prilika. Za izbegavanje ako je ikako moguće, platu isplaćuju (u roku kad moraju, ne pre toga), komunikacija i podrška ne postoje. Njihov vlasnik se na nekom skupu hvalio da je njihova prednost u odnosu na Deel, Remote i Oyster to što su... jeftini. 1
bags Posted January 5 Posted January 5 Presek plata u Nemackoj i Svajcarskoj. https://static.swissdevjobs.ch/market-reports/IT-Market-Report-2023-SwissDevJobs.pdf
Sammael Posted January 5 Posted January 5 1 hour ago, bags said: Presek plata u Nemackoj i Svajcarskoj. https://static.swissdevjobs.ch/market-reports/IT-Market-Report-2023-SwissDevJobs.pdf Daleko manje nego što sam očekivao, doduše po nekom kalkulatoru koji sam iskopao bruto/neto je daleko povoljniji nego u EU državama. Najzanimljivija mi je mala razlika po senioritetu.
radisa Posted January 5 Posted January 5 17 minutes ago, Sammael said: Najzanimljivija mi je mala razlika po senioritetu. Meni je razlika po tehnologijama zanimljiva... SAP i security baš dosta više od drugih, PHP sirotilja... :(
Sammael Posted January 5 Posted January 5 8 minutes ago, radisa said: Meni je razlika po tehnologijama zanimljiva... SAP i security baš dosta više od drugih, PHP sirotilja... :( Security kontam da je zbog manjka kadra, a SAP jer se cene SAP usluga reflektuju i na plate...
radisa Posted January 5 Posted January 5 Just now, Sammael said: Security kontam da je zbog manjka kadra, a SAP jer se cene SAP usluga reflektuju i na plate... Ma znam, ali nisam očekivao da je baš toliko... Mislim, da u Srbiji, seniori u SAP svetu imaju velike plate, ali su juniori najgora sirotinja, voleo bih to da vidim negde... ALi za SRbiju nema ovakvih stvari... :(
Venom Posted January 5 Posted January 5 30 minutes ago, Sammael said: Daleko manje nego što sam očekivao, doduše po nekom kalkulatoru koji sam iskopao bruto/neto je daleko povoljniji nego u EU državama. Najzanimljivija mi je mala razlika po senioritetu. Da, za CH imaj u vidu da su i za ove iznose porezi relativno niski za evropske standarde, posebno za nemačke. Takođe koliko znam zdravstveno osiguranje nije solidarno tako da ljudi sa većim platama u Švajcarskoj plaćaju manje za osiguranje nego u Nemačkoj, jer je tu za zaposlene procentualno. 1
bags Posted January 5 Posted January 5 Kod SAP igra i to sto malo ljudi hoce da se specijalizuje pa dobrim platama privlace ljude. Bio je tender u Austriji za izuzetno ozbiljnu veliku korporaciju i niko se nije prijavio. Kasnije mi rekao drugar koji se hteo prijaviti da moras imati 20 ljudi sa po bar 7 god iskustva i da je to doslovno nemoguca misija.
Recommended Posts