Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted

mene je iznenadio otkazni rok, 6 meseci je korektno, mada ne bih pevao po kancelarijama ni za 12 meseci, al' ajde

Posted

Pa standardni otkazni rok je mesec dana, ovo je za sporazumni raskid. Sobzirom da gase pozicije morali bi da prolaze kroz ceo proces za tehnoloski visak koji je i dug i plus bi morali nesto i da isplate tim ljudima. Ovako za slicne pare i manje truda su postigli bolji efekat za sve. 

Nacin obracanja je tipicno ono sto HR misli da vole programatori. 

• +1 2
Posted (edited)

Ovo obracanje je mila mara u odnosu na onaj raniji hipsteraj.

Ako im klijente i zaposlene nije oterao onaj lastis i ostala prese*avanja, vala nece nikakvo obracanje.

Edited by brusli
  • +1 1
Posted

Meni sad na feedu iskace tekst kako je Hooloovoo dobar primer  transparentnosti u ovakvoj situaciji. Inace izvesno je da se kod mene u firmi sprema veliko sranje, ali vise o tome sledece nedelje kad prodju zvanicni sastanci.

• Tužno 1
Posted

Da li je moguce da Microsoft daje u Bgu izmedju 7k i 10k neto za developere sa 7+ godina?

Ne znam da li me ova dvojica drugara troluju ...

Posted
39 minutes ago, bags said:

Da li je moguce da Microsoft daje u Bgu izmedju 7k i 10k neto za developere sa 7+ godina?

Ja imam neki sličan info... ALi mislim da neće baš zapošljavati tek tako (doduše Microsoft nikad to i nije radio)...

Meni je izvor kolega koji zna ljude iz MS-a, nije mi explicitno rekao cifre, ali je rekao da su mnogo veće nego inače i da im je frka...

Hoćeš se vraćaš u majčicu? :D

• Hvala 1
Posted
27 minutes ago, radisa said:

Hoćeš se vraćaš u majčicu? :D

Ma ova dvojica me bas zezaju na isti nacin pa vise nisam siguran da li je troll ili nije. Inace  jedan se vratio u Srbiju i kaze da bas uziva. Ja sam ovde previse pustio korenje ali za jedno 10 najdalje 15 god rafo bih u MS pa makar kao visi mladji referent.

Posted
25 minutes ago, brusli said:

Mozes i odmah :)

Taj link je i pokrenuo diskusiju. :laugh:

Posted

Zna li se kolika je plate za tu eng. manager poziciju? 

Posted
3 hours ago, bags said:

ja sam cuo da seniori imaju 5k neto kod njih,to ovi sto su presli iz Seven Bridgesa tamo.

Posted
3 minutes ago, Miki_belavista said:

ja sam cuo da seniori imaju 5k neto kod njih,to ovi sto su presli iz Seven Bridgesa tamo.

Za 5k znam i ja plus stock options ( ako se to tako kaže) nakon godinu dana

Posted
4 minutes ago, Miki_belavista said:

U AT i DE za to ti treba oko 95k brutto i manje od 5% seniora ima toliko.

image.png

• +1 1
Posted
3 hours ago, bags said:

Zanimljivo je da na recimo srednjih 8.5 neto, sto je tacno negde milion dinara bruto II plata iznosi 1.3 miliona.

Dakle neto je nekih 77%. 

U DE bi npr. bilo 57%, oko 15k bruto za tih 8.5 neto.

Ako mi je dobar racun radnik u Srbiji na te cifre za istu platu je 4k jeftiniji firmi na mesecnom nivo od DE.

• Hvala 1
Posted

E dobra tema za pitanje ... na toliku platu, taj senior će imati i onaj godišnji porez. Da li se to možda dogovori sa firmom da pokrije, jer je ona faktički uštedela na idiotskom pravilu za porez ?