Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted

Da, zanimljivo da ni jednog menadzera nisu otpustili. Doduse otkazni rok od 6 meseci je vise nego dovoljan da dobar inzenjer nadje drugi posao od koga ce moci da zivi. Svakako za pohvalu.

• +1 3
Posted
12 minutes ago, Shan Jan said:

Da, zanimljivo da ni jednog menadzera nisu otpustili. Doduse otkazni rok od 6 meseci je vise nego dovoljan da dobar inzenjer nadje drugi posao od koga ce moci da zivi. Svakako za pohvalu.

U mojoj bivsoj firmi menadzeri su mislim ishli kao drugi krug otpushtanja ili chak treci u krizi 2009te...

Posted

Cinjenica da vecina menadzera su uvezeni sa svojima iznad ima i svoju losu stranu. U firmi gde radim za 4 godine mi se promenilo 6 menadzera, vecina je otpustena ili sama otisla. Kad god se desavala kupovina kompanije ili promena vodjstva firme, ovi odozgo su dovodili svoje verne ljude umesto prethodnih, koliko god su dobro radili. Tokom ovih turbulentnih godina otpusteni su i neki inzenjeri (i to dobri) ali u mnogo manjem broju.

Posted

Hm, sad mi je jasno shto moj mladji brat (radi u BGu) zvuchi kao objava te firme na bilo koju zadatu temu.

• Haha 1
Posted

Na stranu sto su se korektno poneli prema radnicima, izuzetno iritantna firma sa njihovom uber hipster kulturom.

Eno igraju lastis na naslovnoj starni.

• +1 4
  • Haha 4
Posted
37 minutes ago, bags said:

Ovo zvanicna objava firme? :blink:

Sta te "muči" oko toga ? 

Posted
22 minutes ago, Lezilebovich said:

Sta te "muči" oko toga ? 

Pa za pocetak meni taj stil odise neprofesionalizmom i daje mi uvid u nacin komunikacije kod njih. Moguce je da su dobar tim i da imaju odlicne developere ali ja ne bih sa njima radio B2B.

• +1 1
Posted
1 hour ago, bags said:

Pa za pocetak meni taj stil odise neprofesionalizmom i daje mi uvid u nacin komunikacije kod njih. Moguce je da su dobar tim i da imaju odlicne developere ali ja ne bih sa njima radio B2B.

Ali zašto :) ? Zbog neformalnog jezika, psovki ... stvarno ne kontam :( 

ovo je tekst namenjem programerima i sadašnjim i budućim zaposlenicima i u tom kontekstu je izgleda pogodio nerv. 

da li je bolje , kao htec čini mi se, da se otpušta 100 ljudi i to prati korporativni jezik očekivanog rasta i razvoja :D 

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Lezilebovich said:

Ali zašto :) ? Zbog neformalnog jezika, psovki ... stvarno ne kontam :( 

Pa da. Deluje sve kao saljenje, zajebancija i lako cemo a nije bas tako. Da imaju neke dionacire sigurno bi izvkuli pare odmah posle ovoga. Mada naravno ne bi nikada ovako nesto ni napisali. Ima puno prostora izmedju korporativnog BS i ulicne price.

• +1 2
Posted

mislim da bih odrobijao lika koji izvadi lastiš u kancelariji

• +1 2
  • Haha 4
  • Hvala 1
Posted

Zanimljiv odnos delivery managera naspram developera. 

Kod mene na projektu trenutno ima 2 DM na skoro 50 ostalih (dev, QA, BA).

• +1 2
Posted

Ja se nisam sretao sa tom pozicijom na svojim projektima. Sta se ocekuje od njih na projektu i koji je njihov output?

Kod zene u prosloj firmi postojali su enablement menadzeri i to mi deluje slicno ali mozda gresim.

Posted

Suštinski project manager ali koji nije odgovoran za definisanje scope-a već samo za isporuku i kvalitet. Uz to često ima i line management ulogu za član9ve delivery tima.

• +1 1
  • Hvala 2
Posted
9 hours ago, salerokada said:

Skroz korektno saopštenje za ono što hoće da postigne a to je dobar PR i marketing na LN. Videli su kako to lako i brzo može da ode na lošu stranu sa htecom ili two desperados. Ovako su dobili lep free boost, još ako uspeju ovo što najavljuju i zapravo zadrže ljude eto još jednog sličnog posta i boosta. Plus će ljudi koji traže posao imate ovo negde na umu. 

@bags sa druge strane sigurno da ima dosta ljudi kojima je ovakvo obraćanje strano (i sam sam tu negde na pola) ali suština je dobra. Za ostalo rekao bi da je to malo i do generacijskog jaza. Nešto blaža verzija onoga kada roditeljima koji su ceo život radili u jednom preduzeću objašnjavaš startup kulturu.

• +1 4