garmonbozia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 3 hours ago, Lucia said: (mini-Sema-u-pokusaju) mini Sem? Čovek je imao uspešnije kompanije do sada od Sema...
salerokada Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 8 minutes ago, garmonbozia said: Ne bih se složio. Probali smo sva tri (remote smo kompanija već 10+ godina) i Zoom ima najbolji audio i video kvalitet, pogotovo sa više korisnika u isto vreme. Koristimo i Google Suite i Meet nam je besplatan i ne možemo da ga koristimo koliko se raspada. Pritom, podrška za ostale browsere kao što su Firefox i Safari je poprilično loša. Interesantno, meni se nikad, baš nikad nije raspao meet. I što se tiče audio/video (što je realno najvažnija stvar) i Teams i Zoom rade posao. Meni je više stvar u detaljima koji znaju da kvare korisničko iskustvo, npr teams kada podigneš ruku da kažeš nešto nema zvuk pa niko ne primeti da se neko javio da nešto kaže, naročito ako moderator deli ekran pa ni ne gleda u prozor poziva. Ili poziv za sastanak u outlook-u mi je užasno nepregledan za razliku od google-ovog. Kod Zoom-a iritira što stojiš na hold-u dok te organizator sastanka ne pusti unutra i ako čovek koji je napravio poziv kasni niko ne može da uđe u sastanak. Pa još ono "joining audio/video", više puta sam imao problem dok se nisam uigrao. Isto sa pozivaočeve strane je smor što moraš da autorizuješ ljude (sada se pitam kako se to radi kada je cela kompanija na pozivu, tj. jasno mi je da mora da postoji opcija da ne moraš da autorizuješ svakoga, ali meni nije poznata). Sve uzevši u obzir oni svi rade osnovni posao. Ali je meni meet najintuitivniji, najednostavniji za koriščenje. Sada na poslu koristimo Zoom i ja često bežim od njega zbog nepraktičnog interfejsa da ljude cimam preko Slek hadla. To mi je supe što je instant poziv iako baš često puca. 1
salerokada Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 (edited) edit: zabagovalo se submit dugme, pa mi izašlo kao da prvobitni post nije poslat, zato duplikat. Edited November 20, 2023 by salerokada
Chika Spale Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 @salerokadaZoom ima opciju nesto tipa "allow participants to join anytime" koju mozes da stikliras pri kreiranju sastanka u advanced options (ili verovatno da ti administrator setuje da je po defaultu ukljucena) da se ucesnici prikljuce bez on holda i pre organizatora (ili i bez njega) 1 1
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 (edited) Posle Satya-inog tvita da super happy sirokih ruku docekuje "Sam, Greg and the colleagues", krenuo je prvo tviterom niz "OpenAI is nothing without its people", employees prete masovnim egzodusom, 500 od 700 traze smenu boarda i na kraju stize pokajnicki tvit od Ilya 😁 Edited November 20, 2023 by Lucia
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Ilya u svom pokajnicki tvitu 😁 Spoiler I deeply regret my participation in the board's actions. I never intended to harm OpenAI. I love everything we've built together and I will do everything I can to reunite the company. Spoiler Ima dobrih komentara na tvit mu 😂 Posto su od petka OpenAI employees zasipali srcima Sam&Greg, sad je konacno ovim pokajanjem i Ilya dobio koji heart emoji i to bas o ovog dvojca. Cak je i na ovom ultimatum bordu (samom sebi!? , Radovan III finale 😃).
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Microsoft stock hits all-time high after hiring former OpenAI CEO Sam Altman | CNN Business
Lucia Posted November 21, 2023 Posted November 21, 2023 (edited) U medjuvremenu broj potpisnika ultimatuma je dosao do prakticno 100% employees: do sada 747 od 770 ukupno (neki su vezani vizom pa zato ne mogu) Ultimatum: ako bord ne vrati Sema & Grega i ne podnese ostavke, svi ce preci u taj novi MS AI subsidiary (gde bi Sam bio CEO). Jos niko ne zna zasigurno sta je bio uzrok ovog cuda nevidjenog. Samo je vec jasno da nikakve Semove krivice nema. Posto je taj svemoguci non-profit random board dugo cutao, zaverenik Ilya (pre nego sto se naprasno pretvorio u nevoljnog pokajnika) je zaposlenima konacno dao kao dva razloga, toliko maloumna da je samo izazvao veci bes. Ono sto deluje kao verovatni motiv, ma kako suludo, je to sto su tih cetvoro board direktora izgleda tzv. AI doomers iz neke ogranizacije/pokreta Effective Altruisam. Cilj im je da uspore razvoj AGI a kako su Sam & OpenAI sad vodeci u oblasti tu su i udarili. Sad ne znam sta ti mudraci misle posle, kako ce da zaustave konkurenciju koja ce sad da probuja sto u USA sto napr. u Kini. Da se rade o skoro religioznim fanaticima svedoci i sto su rekli tokom propalih pregovora u prvom pokusaju da se Sam vrati: "to destroy the company would be consistent with the mission" !? Neverovatna je podrska koju Sem dobija ne samo od direktno zainteresovanih u OpenAI (zaposleni, investistori), nego sirom Silicon Valley zajednice, izgleda da su i on i Greg zaduzili mnoge. Ako je nesto ova kriza pokazala jasno, to je koliki je superstar. Ponovo se javila nada u novi pokusaj vracanja Sema, sad je to vec postalo to-be-or-not-to-be za OpenAI. Novi push vode drugi, manji investitori sa jedne strane i citav staff kontra sada borda spalog na troje mocnika. Satya je dao nekoliko kracih intervjua velikim medijima, ponavlja da je MS "committed to Sam, wherever he is". Za MS je sad win-win situacija, bilo da Sam & team kompletno predju u MS kao OpenAI v2.0 ili da se reinstalira OpenAI na stanje od petak ujutru. Msm da je ipak prakticnije ovo drugo za sve. Ako OpenAI ne implodira, sigurno da ovakva cudna upravljacka struktura nece ostati, ali prvo da prezive. Naravno, ostale AI firme kruze nad zaposlenima, da otmu talents koliko mogu, za sada se team drzi na okupu. @garmonbozia nije impresivan to je konsenzus (ok, sad spram Sema niko nije imresivan), kazu da su ga u OpenAI bukvalno izignorisali. smrdi jos po vise osnova: in line je sa Effective Altruism misijom (da li iz ubedenja ili iz lukrativno) pa kaze da ce uspori sve na 1-2, nece bas na 0 (skala do 10) Ono sto je sokantno su neki njegovi raniji tvitovi (jedan pro-nazi, u drugom tvrdi da neki veliki procenat zena potajno zeli/masta da budu silovane !?) komicno je sto je kao intern bio nekad u MS (ocigledno ne dovoljno dobar da ga zadrze), ali se posle izduvao tvitovanje "MS uzima dusu" - ali nebitno, ionako nesto ne verujem da ce njegova "saradnja" kao CEO sa MS potrajati Edited November 21, 2023 by Lucia 2
bags Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 Vraca se Sam na celo uz podrusku Satya. Uz novi board. Kakva sarada idrama kao da je serija u pitanju. 4 1 1
Sestre Bronte Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 skoro sam imao redovnu obuku na temu sigurnosti i cifre koje se tamo pominju kao trošak su stravične koliko je isplativo raditi u tom delu it?
Shan Jan Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 (edited) Mislim da je sad slicno kao i u vecini drugih sfera. Jedino devopsi strce. Ja bih savetivao da iz palete svega sto postoji u ITu izaberes ono sto ti najvise prija da radis. Tako ces najvise napredovati i najvise zaraditi. Edit: ako zelis nesto brzo da se nauci i radi bez mnogo cimanja i stress QA vazi za takvu oblast. Al to je samo moj pogled sa strane. Neko ko to radi ili je radio ce bolje znati. Edited November 22, 2023 by Shan Jan
Lucia Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 8 hours ago, bags said: Vraca se Sam na celo uz podrusku Satya. Uz novi board. Kakva sarada idrama kao da je serija u pitanju. Drama, mystery, suspense, action... bolje od svih serija. Sirom sveta tech publika prati bez daha i sna sve obrte koji se nizu neverovatnom brzinom. Sve je tu: moc-slava-milijarde, uspon-pad, lojalnost-izdaja, heros-villains, melodrama, sudbina sveta... Netflix dokumentarac i holivudski blockbuster se pisu sami. "5 dana koji su potresli svet"
jms_uk Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 On 20.11.2023. at 11:43, garmonbozia said: Ne bih se složio. Probali smo sva tri (remote smo kompanija već 10+ godina) i Zoom ima najbolji audio i video kvalitet, pogotovo sa više korisnika u isto vreme. Koristimo i Google Suite i Meet nam je besplatan i ne možemo da ga koristimo koliko se raspada. Pritom, podrška za ostale browsere kao što su Firefox i Safari je poprilično loša. Zoom takodje najbolje radi za annotating drawings.
Mr.Mxyzptlk Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 znate li neki dobar sajt za B2B tipa noDesk
Sestre Bronte Posted November 23, 2023 Posted November 23, 2023 20 hours ago, Shan Jan said: Mislim da je sad slicno kao i u vecini drugih sfera. Jedino devopsi strce. Ja bih savetivao da iz palete svega sto postoji u ITu izaberes ono sto ti najvise prija da radis. Tako ces najvise napredovati i najvise zaraditi. Edit: ako zelis nesto brzo da se nauci i radi bez mnogo cimanja i stress QA vazi za takvu oblast. Al to je samo moj pogled sa strane. Neko ko to radi ili je radio ce bolje znati. ne pitam da bih se prekvalifikovao, jednostavno sigurnost vidim kao sve prisutnu i neophodnu, a broj dnevnih pretnji raste 3
Recommended Posts