Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 @bags makes sense, OpenAI i MS timovi vec duze vremena tesno saradjuju, ovo ce povuci talents u MS.
Lezilebovich Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 (edited) edit: bags već okačio novosti... Satye pobedio Edited November 20, 2023 by Lezilebovich
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 @Lezilebovich zove se Satya Jeste sjajno mitigate-ovao (tek treba videti kako ce berza reagovati, akcije su u petak bile pale par procenata, ovim ce skociti sigurno, pitanje koliko), ali su vrvtn neka pravna pitanja investicija ostala. Sta ako se najveci deo OpenAI ljudi prelije u MS, a ostanu obaveze da finansira praznu ljusturu? Cak i da je MS pravni tim ugovorom sve to pokrio, vec su Satji novinari postavljali pitanje oko cudne upravljacke strukture OpenAI i da li ga to brine. Verujem da za MS ovo nije potpuno gotovo, bice tu dosta za post-mortem lessons-learned IMO.
salerokada Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 @Lucia Ma, da video sam to, ali mi je svejedno smešno. U smislu tabs vs spaces bitke. @Shan Jan Radi posao Teams, kao i npr Zoom, ali google meet je najbolji. 1
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Meni Teams i Zoom nisu za poredjenje, Zoom mi je kao igrackica za sitnu decu. Meet ne poznajem, u Teams mi nikad nista nije zafalilo. 1
salerokada Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Koristi meet pa će ti zafaliti stvari u teams-u.
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 zanimljivo kako se na ovom topiku par dana preplitale dve teme: 1) kako je komplikovano otpustiti nekog iz IT tima, iako taj zabusava ili lose radi, steti timu i sl. - gde postoji citava procedura razgovora, pregovaranja i zakona, pre otpustanja 2) OpenAI: kako je ispalo lako otpustiti CEO koji je firmu od 0 doveo do 90 milijardi i napravio joj WW image AI lidera. Uspeh bez premca a onda... Bez najave i diskusije, uvece "mozes sutra na chat", sutra "you are fired" uz javno blacenje integriteta nejasnim insinuacijama a ustvari iza svega "zamerio si se sefu" sto pod 1) tesko prolazi. 1
Shan Jan Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Mislim da je stvar vise regionalna. I obicne radnike otpustaju bez pardona danas za danas u USA. 2
Mel Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 15 minutes ago, Lucia said: zanimljivo kako se na ovom topiku par dana preplitale dve teme: 1) kako je komplikovano otpustiti nekog iz IT tima, iako taj zabusava ili lose radi, steti timu i sl. - gde postoji citava procedura razgovora, pregovaranja i zakona, pre otpustanja 2) OpenAI: kako je ispalo lako otpustiti CEO koji je firmu od 0 doveo do 90 milijardi i napravio joj WW image AI lidera. Uspeh bez premca a onda... Bez najave i diskusije, uvece "mozes sutra na chat", sutra "you are fired" uz javno blacenje integriteta nejasnim insinuacijama a ustvari iza svega "zamerio si se sefu" sto pod 1) tesko prolazi. USA ima drugachije radne zakone, neke drzave su at will. Takodje na vishim nivoima svuda otpushtanja su trenutna stvar, pekidzizi koji uz to idu su drugo. Kod visheg menadzmenta nema ono mesec otkazni rok i tome slichno. Hocu reci ovako su izgledala menadzment otpushtanja i po EU koliko sam ja prisustvovala.
bags Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Ja osim VS Code nisam video solidnu Electron aplikaciju. Teams sam koristio za intervjue uglavnom i tragedija je citav UI design i trosenje resursa. Sad samo koristim sano browser verziju. Mi na poslu koristimo Webex i pre prelaska na Electron je bio vise nego solidan logotovo AV kvalitet. 1
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 (edited) @Mel moja rodjaka radi u UK kao HR manager, godinama unazad bas na otpustanju (nekoliko firmi, nisu IT). Kadgod smo bile pricale o proceduri, fasciniralo me koliko je tu koraka i zakonskih zackoljica, koliko traje. Glavno joj je bilo da sve prodje po propisima, da ih radnik ne tuzi posle Tribunalu. (sto jeste sama morala za jednu firmu gde je radila, i dobila finu sumu odstete). Mozda se to sve promenilo generalno? ili je IT/management drugaciji (sto mi je poenta posta bila, i to ne zbog nedostatka uspeha, nego i pored ogromnog uspeha) Edited November 20, 2023 by Lucia
Mel Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 20 minutes ago, Lucia said: @Mel moja rodjaka radi u UK kao HR manager, godinama unazad bas na otpustanju (nekoliko firmi, nisu IT). Kadgod smo bile pricale o proceduri, fasciniralo me koliko je tu koraka i zakonskih zackoljica, koliko traje. Glavno joj je bilo da sve prodje po propisima, da ih radnik ne tuzi posle Tribunalu. (sto jeste sama morala za jednu firmu gde je radila, i dobila finu sumu odstete). Mozda se to sve promenilo generalno? ili je IT/management drugaciji (sto mi je poenta posta bila, i to ne zbog nedostatka uspeha, nego i pored ogromnog uspeha) Za radnike i menadzment ne vaze ista pravila, koliko ja znam to je isto kao shto je bilo i u zadnjih 10, 20 godina.
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Ma ok sto ne vaze ista, ali bar da ima nekih. Ovo izgleda kao da nije bilo nikakvih, to mi je suludo, plus da je sve do volje 1+3 osoba (od kojih su 3 prakticno random).
Mel Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 4 minutes ago, Lucia said: Ma ok sto ne vaze ista, ali bar da ima nekih. Ovo izgleda kao da nije bilo nikakvih, to mi je suludo, plus da je sve do volje 1+3 osoba (od kojih su 3 prakticno random). Ne vidim nishta neobichno u postupku.proceduri otpushtanja, samo u chinjenici da su ga uopshte otpustili. Ovako su otpustili nasheg CSOa na stalnoj funkciji u uredjenoj EU zemlji. Ushli u kanc, rekli shta su imali, i rekli mu da im preda laptop. Ispracen iz firme pa bukvalno pod pratnjom i to je to. 1
garmonbozia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 3 hours ago, salerokada said: @Shan Jan Radi posao Teams, kao i npr Zoom, ali google meet je najbolji. Ne bih se složio. Probali smo sva tri (remote smo kompanija već 10+ godina) i Zoom ima najbolji audio i video kvalitet, pogotovo sa više korisnika u isto vreme. Koristimo i Google Suite i Meet nam je besplatan i ne možemo da ga koristimo koliko se raspada. Pritom, podrška za ostale browsere kao što su Firefox i Safari je poprilično loša. 3
Recommended Posts