Lucia Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 da li je moguce da taj OpenAI Board of Directors koji je izazvao ovakav tektonski poremecaj cine samo 5 osoba, tj. bez Grega (do petka Chairman & Director) ovih 4: Ilya Sutskever (Chief Scientist) i jos 3 koji su cak non-employees : Adam D'Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner !?
Shan Jan Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 4 hours ago, Vapad said: Postavljaju nerealna očekivanjima decision makerima? Ne ako je samo jedan ili dva takva u timu. Onda budu magarci koje jos vise tovare. 4 hours ago, Stela said: Moje iskustvo sa par ljudi koji rade u tri smene svojom voljom je da cesto rade i sta jeste i sta nije njihov posao i ne funkcionisu u skladu sa dogovorima. Sa druge strane, znaju da podignu tenziju ocekujuci i od drugih isti odnos prema poslu, jer zasto bi neko zeleo slobodan vikend i slicno . Posebno je nezgodno kad ti je sef takav, pa te zatrpava gomilom svega bez pocetka i kraja. I sve je vazno i hitno. Druga stvar je kad je neka frka, incident...pa treba resavati. Mada, imam i kolege koji su u tom modu, ali se to ne reflektuje na druge zaposlene. Da, sve zavisi od osobe. Znam ih koji su zadrti, koji ne smetaju i koji druge smaraju. 1
Shan Jan Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 4 hours ago, Vapad said: Postavljaju nerealna očekivanjima decision makerima? Ne ako je samo jedan ili dva takva u timu. Onda budu magarci koje jos vise tovare. 4 hours ago, Stela said: Moje iskustvo sa par ljudi koji rade u tri smene svojom voljom je da cesto rade i sta jeste i sta nije njihov posao i ne funkcionisu u skladu sa dogovorima. Sa druge strane, znaju da podignu tenziju ocekujuci i od drugih isti odnos prema poslu, jer zasto bi neko zeleo slobodan vikend i slicno . Posebno je nezgodno kad ti je sef takav, pa te zatrpava gomilom svega bez pocetka i kraja. I sve je vazno i hitno. Druga stvar je kad je neka frka, incident...pa treba resavati. Mada, imam i kolege koji su u tom modu, ali se to ne reflektuje na druge zaposlene. Da, sve zavisi od osobe. Znam ih koji su zadrti, koji ne smetaju i koji druge smaraju. 1
Stela Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 (edited) Jeste, zavisi od osobe, to se slazem. Samo onda jednog dana neko kaze: Vidis kako Pera moze, zasto i ti tako ne uradis za 3 dana ono sto je realno 10 i definise rokove prema tome. Edited November 19, 2023 by Stela
Shan Jan Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 (edited) Pa i ti mozes da im kazes da je pera budala koji ce da izgori i da ti i ostali nemate nameru da to radite. Najbitnije je kakav je tip radnika vecina u kolektivu. Ako su takvi onda bezi Edited November 19, 2023 by Shan Jan
Stela Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 Ja tako i kazem - misli, reci i dela su mi u skladu . Mnogi cute, a ne slazu se. To ne kapiram. Da, ili kakva je vecina, ili kakvi su oni koji rukovode.
Engineer Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 Dobar nadređeni će to prepoznati i skrenuti pažnju takvim ljudima da ne preteruju. Isto tako će i prećutati kada je zaista potrebno da se radi dan i noć
Venom Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 6 hours ago, Shan Jan said: Sto ti takvi smetaju? Zato što je retko ko toliko inteligentan i sposoban, pa je u praksi bolje da se drže jedne stvari. I zato što učinak grupe nije samo zbir pojedinaca, nečiji učinak može da bude i negativan ako u sve meša prste i smeta ostalima.
bags Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 6 hours ago, Lucia said: da li je moguce da taj OpenAI Board of Directors koji je izazvao ovakav tektonski poremecaj cine samo 5 osoba, tj. bez Grega (do petka Chairman & Director) ovih 4: Ilya Sutskever (Chief Scientist) i jos 3 koji su cak non-employees : Adam D'Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner !? Kakav naduvenko:
salerokada Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 9 hours ago, Lucia said: Kazu WSJ i jos neki izvori da investitori rade na vracanju Sama na CEO, ali da se on sad necka i trazi garancije da se ovo nece ponoviti. Sta se dogodilo iz Gregovog tvita: Reveal hidden contents Sam and I are shocked and saddened by what the board did today. Let us first say thank you to all the incredible people who we have worked with at OpenAI, our customers, our investors, and all of those who have been reaching out. We too are still trying to figure out exactly what happened. Here is what we know: - Last night, Sam got a text from Ilya asking to talk at noon Friday. Sam joined a Google Meet and the whole board, except Greg, was there. Ilya told Sam he was being fired and that the news was going out very soon. - At 12:19pm, Greg got a text from Ilya asking for a quick call. At 12:23pm, Ilya sent a Google Meet link. Greg was told that he was being removed from the board (but was vital to the company and would retain his role) and that Sam had been fired. Around the same time, OpenAI published a blog post. - As far as we know, the management team was made aware of this shortly after, other than Mira who found out the night prior. The outpouring of support has been really nice; thank you, but please don’t spend any time being concerned. We will be fine. Greater things coming soon. Meni ovo mnogo smešno. Oni koji su koristili Teams znaju zašto:
Lucia Posted November 19, 2023 Posted November 19, 2023 (edited) @bags U OpenAI izgleda ne misle bas tako: pored Grega, niz drugih zaposlenih je dao ostavke, uklj. bar 3 njihova glavna istrazivaca. Tviterom idu "kripticne" poruke, uklj. i Mirinu. Ako ne uspeju pregovori, OpenAi ce se pocepati na dve firme. Za sada se zna da je taj non-profit board pristao da se povuce a Sam i Greg vrate, ali su upali u pat-poziciju oko promene strukture novog borda i clanova. Navodno im je Sam dao deadline do 5p.m. sto je jos par sati. @salerokada MS nije vlasnik OpenAI (pa to bas pise u tom quote), cak nije ni imao ni 1 mesto u board-u (neki nagadjaju da ce sad imati). U MS se sigurno interno koristi Teams (sto ne bi, sta mu fali) ali znam da nema nikakve zabrane da MS zaposleni koriste napr. Google/Chrome i sl. Zar nije onda smesno kad neko zamislja da MS tera partnerske firme da koriste Bing/Edge/Teams? Edited November 19, 2023 by Lucia
Shan Jan Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Teams je sasvim ok proizvod, mislim da ljudi koji kukaju na njega su prosto naviknuti na neki drugi. 6 2
papapavle Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 32 minutes ago, Shan Jan said: Teams je sasvim ok proizvod, mislim da ljudi koji kukaju na njega su prosto naviknuti na neki drugi. Možda sam ja razmažen, ali evo samo jedne opservacije: u chatovima na PC desktop verziji, Teams još uvek* nema opciju Forward, dok je na mobilnom ima. *Initial release: March 14, 2017; 6 years ago
Lucia Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 update: Pregovori su propali, sa Samom odlazi i Mira (koja je kao privremeni CEO pokusavala da vrati Sema). Jedan od Semovih zahteva je bio da mu se javno izvine (nejasni razlog se sveo na "losu komunikaciju" - vise kao neko filozofsko neslaganje sa Ilya), sto bi povuklo tricky liability (vrvtn moze da ih tuzi i ovako) - mada nije jasno da li je na tome puklo. Sad je taj cetvoroclani board postavio novog privremenog CEO (mini-Sema-u-pokusaju). Koliki ce biti walkout % zaposlenih tek cemo videti (po raznim naznakama moguce ozbiljan). U najvecem problemu je Satya koji ce morati da objasni kako su milijarde investicija vezane za firmu sa tako jedinstveno kompikovanim upravljanjem, gde ispada da sve visi o samovolji nekoliko osoba od kojih je samo jedna employee, a iza Ilya ocigledno stoji Elon Musk. Sve ovo je u interesu njih par, svi ostali su debelo zeznuti. Ne mogu da zamislim kako je OpenAI employees.
Recommended Posts