Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, radisa said:

Zavisi od poslodavca...

Za korporaciju ne bi ginuo ni za kakve pare, za malu firmu, gde se svi znamo, idem sa vlasnikom na skijanje, letovanje, kurce/palce, sa kolegama se družim i van radnog vremena, bogami, ću da ginem, ako vidim da i gazda i kolege ginu, pogotovo ako je plata adekvatna...

Jel delite i pare ekvivalentno ili je gazda malo jednakiji?

Nemoj pogrešno da me razumeš, i ja sam bio u toj situaciji i nikada više to sebi ne bih uradio. Posao je posao, prijateljstvo je prijateljstvo. Ako moram svakog meseca da ginem da bismo imali za plate, onda to nije firma u kojoj ću da radim.

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Sammael said:

Jel delite i pare ekvivalentno ili je gazda malo jednakiji?

Nemoj pogrešno da me razumeš, i ja sam bio u toj situaciji i nikada više to sebi ne bih uradio. Posao je posao, prijateljstvo je prijateljstvo. Ako moram svakog meseca da ginem da bismo imali za plate, onda to nije firma u kojoj ću da radim.

Pa recimo da nema gazda delako više od mene, ali to i nije poenta, ako smo tim i svako ima svoje obaveze, i obavete se u skladu sa funkcijama onda smo tim, zna se ko koliko dobija, kako i na koji način i niko nije zakinut...

Ne znam, radio sam u raznim firmama, i korporacijama i malim firmama, i imao sma raznolika iskustva, ali ako je tim dobar, i svi su deo tima, onda vredi datai više, vrati se to...

• +1 1
Posted

Moja firma redovno isplaćuje bonuse svim zaposlenim, bez obzira na kojoj su poziciji, svaka tri meseca (a ne jednom godišnje) ako smo u profitu, a jesmo odavno. Zato svako i zapne. 

Posted

Nije sve u parama. Vreme ne može da se vrati/nadoknadi. Ne bih sada radio 16-satne dane, ne bih radio svake subote, ne bih ginuo do 5-6 ujutro kao nekad, nema tih para.

• +1 4
Posted
48 minutes ago, radisa said:

Zavisi od poslodavca...

Za korporaciju ne bi ginuo ni za kakve pare, za malu firmu, gde se svi znamo, idem sa vlasnikom na skijanje, letovanje, kurce/palce, sa kolegama se družim i van radnog vremena, bogami, ću da ginem, ako vidim da i gazda i kolege ginu, pogotovo ako je plata adekvatna...

Za malu nikad ne bih radio jer se tu odmah vidi ko ne radi. Samo i jedino velike korporacije da se mužu. Sisoje da budem. 

• Haha 2
Posted
5 minutes ago, Sammael said:

Nije sve u parama. Vreme ne može da se vrati/nadoknadi. Ne bih sada radio 16-satne dane, ne bih radio svake subote, ne bih ginuo do 5-6 ujutro kao nekad, nema tih para.

Za..bala te lična etika prijatelju...

Posted (edited)

Tu se svakako slažem, osim ponekad kad je dedlajn, a klijentu mnogo zavisi. Uglavnom timu objasnim, a često ih odvedem da vide šta klijent radi, tako da shvate impakt na njih koji imaju. Nije sve u kodu i znanju, već razumevanju zašto to rade. 
Edit: @Sammael

Edited by dragance
  • +1 1
Posted
1 minute ago, noskich said:

Sisoje da budem. 

Odavno si takav u celom životu. Muzeš svakoga, a ništa ne daješ.

• Haha 1
Posted
1 minute ago, dragance said:

Odavno si takav u celom životu. Muzeš svakoga, a ništa ne daješ.

Znaš me u dušu 

Posted
Just now, noskich said:

Znaš me u dušu 

Jebi ga, znam.

Posted
36 minutes ago, radisa said:

Pa recimo da nema gazda delako više od mene, ali to i nije poenta, ako smo tim i svako ima svoje obaveze, i obavete se u skladu sa funkcijama onda smo tim, zna se ko koliko dobija, kako i na koji način i niko nije zakinut...

Ne znam, radio sam u raznim firmama, i korporacijama i malim firmama, i imao sma raznolika iskustva, ali ako je tim dobar, i svi su deo tima, onda vredi datai više, vrati se to...

Kada smo zavrsili neki veci projekat, ostala je neka sitnurija, CRovi, neki support. Napravio sam dil sa mojima da preuzmu to, zovu samo ako se zapali i delimo pare na pola (njih dvoje, mesecno bilo oko 7000). Uspeli su da namaknu da prica traje godinu dala i dobio sam bas lepu ekipu. Po meni je to fer, ali kada bi trebao da primenim na 10-15 ljudi verovatno neprimenjivo

Posted

Ne znam da li ti je namera ali treba tri klika od gornjeg linka da se vidi ko si sa sve slikom na linekdinu.

Posted
12 minutes ago, djeneralche said:

Ne znam da li ti je namera ali treba tri klika od gornjeg linka da se vidi ko si sa sve slikom na linekdinu.

2

• +1 1