Yesterday at 09:511 day 26 minutes ago, bags said:Ova DORA i NIS2 sto su uveli u EU 2022. nije tu samo da bi pojacala sigurnost nego i smanjila outsorcing. Recimo nama u septembru dolazi DORA ekspert na godinu dana da odradi gap analizu i findings.(kosta kao tri seniora)U julu 2025. gap analiza? Zar niste imali prvi zvanicni DORA audit pocetkom godine?Mi smo te gapove i konsaltinge radili od Q3 2023 do Q2 2024 otad se uveliko implementira.
Yesterday at 10:011 day Imali smo u Q3 2024 neke pajace iz Big 4. Onda smo u Q4 krpili bespotrebno te njihove gluposti. Onda je bio taj audit u februaru koji je pronasao nove stvari. Tehnicki smo popravili sve ali ima dosta stvari u vezi sa procesima i sinhronizacijom vise timova i to bi trebalo da ubrza taj DORA ekspert.
Yesterday at 10:521 day Najveca promena i jeste uvodjenje x novih procesa i formiranje pratece birokratije. Za nasu velicinu, odokativno jedno 60% regulative je vredno izguravanja u potpunosti, ostalo je overkill i svesce se, izmedju audita, na lip service. GDPR je bio dosta jeftiniji za izguravanje na nekom minimalnom nivou, ovo ce da osakati krsh firmi, u smislu da ce prakticno uvek biti u breachu (ili nesolventni lol).
Yesterday at 15:101 day E ovo je tragedija:https://www.theguardian.com/uk-news/2025/jul/08/post-office-scandal-inquiry-horizon-it-scandal?CMP=Share_iOSApp_Otherhttps://www.theguardian.com/commentisfree/2025/jul/08/postmasters-innocent-jail-post-office-report-miscarriage-justice?CMP=Share_iOSApp_OtherNe kompenzacija u parama ne moze da plati stres i traumu, o zivotima i da ne pricam. Edited yesterday at 15:161 day by Moonwalker
22 hours ago22 hr 9 hours ago, Zaboravan said:Hajde što se otpušta, dečko nakon 6 meseci probnog rada (baš se nije pokazao i iskreno rekao da ga baš ta oblast ne zanima) izneo uslove: radno vreme ne postoji, dolazak u office kada on proceni da ima smisla, obavezan topli obrok tj ručak, kada dostavi račune za iste, plaćeno gorivo i amortizacija dok ne dobije automobil za dolazak u firmu cca 10km.Olakašao nam posao...Dobri uslovi, kao kod nas u firmi, samo nemamo placen rucak nego imamo fixno.
22 hours ago22 hr 25 minutes ago, Choda said:Dobri uslovi, kao kod nas u firmi, samo nemamo placen rucak nego imamo fixno.Odlični, nadam se da će naći firmu koja će mu ih ispuniti.
7 hours ago7 hr Nešto razmišljam, možda ova silna otpuštanja donekle i imaju smisla, kolega mi oduzeo sat vremena (našem IT-u pružamo podršku jer su problemi obično specifični i helpdesk ne može da ih reši) Uglavnom ganjamo se, ne može do nekog servisa, fw nije menjan, meni radi, njemu radi sa vpn-a ali ne iz kanc, ja ne mogu do njega, lepo ga pitam jesi na žici, jesam, ajde ip conf, niđe veze, opet sw, port, sve ok ali mrtav. Ja na kraju kažem nisi na žici ili imamo problem na L1, on besan pošalje fotku da mu je laptop na žici... Struji, napajanju... Jbt. Još stavi u cc tamo neke kao važne ljude. Stvarno, idem da vidim ono za ovce i livade.
6 hours ago6 hr najjaci su mi ti sto podizu ozbiljnost sa ljudima u cc.... teraj se bre u 3pm mislim se. mi smo imali jednu kamilu u danskoj koja se dnevno zakljucavala bezmalo 10 puta. carica
6 hours ago6 hr 8 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:najjaci su mi ti sto podizu ozbiljnost sa ljudima u cc.... teraj se bre u 3pm mislim se.mi smo imali jednu kamilu u danskoj koja se dnevno zakljucavala bezmalo 10 puta. caricaI oni što stavljaju na svaku glupost high importance. Brt možeš da vičeš vuk, lav niko te više ne jebe...
6 hours ago6 hr Najbolje je kad si ti taj neko koji podiže vrednost maila, pa ili ne čitaš, ili te tačno zaboli kurac za to što tamo neko tebe stavlja u CC...
5 hours ago5 hr Podseti me jednom kad sam napravila neki kvar na kompu, pa dodje ITjevac, inace meni gotivan duhovit likcudan naravno za sve pare, i kaze sav onako ozbiljan Korisnici prave svakakve gluposti ali ja ovako nesto nikad nisam video, ja krenem da se smejem kao salimo se, on me pogleda onako prezrivo i kao stvarno nikad ovo nisam imao, mislim da moram celo kuciste da zamenim.Zbog tog prezrivog vajba sam zapamtila, kakav provejava ovom stranom
5 hours ago5 hr Jbg, zamisli da radis u ortopediji gde ti dolaze samo likovi koji se non stop sami od sebe lome, ne prate znakove, ne citaju pravila ponasanja, u fazonu su "uputstva su za idiote", ne citaju objave koje im pises... Posle 5364. te godine neces bas dobiti pogled pun razumevanja i ljubavi.
5 hours ago5 hr Just now, Shan Jan said:Jbg, zamisli da radis u ortopediji gde ti dolaze samo likovi koji se non stop sami od sebe lome, ne prate znakove, ne citaju pravila ponasanja, u fazonu su "uputstva su za idiote", ne citaju objave koje im pises... Posle 5364. te godine neces bas dobiti pogled pun razumevanja i ljubavi.Konkretno htela sam nesto naglo da ustanem i zapela nogom za kabl i sve je otislo u tri lepe.Ako to nije za IT sluzbu da malo fiksira i provede kablove po podu a ne da sve izgleda kao minsko polje po kancu...Nije mi jasno kako i drugi nisu cesce razbijali opremu.uostalom kako nikad nisam tehnicku opremu u labu razbila - mozda zato sto kad bi nekom pala boca HCl na glavu sa vrha masine em bismo mi izginnuli em bi firma morala da lati, pa se zato malo vise razmislja kad se uredjuje raspored opreme, kablova i svega.Najvise sam ih mrzela kad im sve lepo ispricas a oni kazu - jesi restartovala.
5 hours ago5 hr Pa jesi restartovala?Kod nas kablove sredjuje korisnik. Jel toliko nesposoban da ne moze da ih uredi? Jbg, firme stede na IT osoblju, da ih ima tona, imali bi vremena da sve bude potaman. U firmi moje drugarice novozaposlenima samo donesu kutije sa opremom i izvoli tamo ti je mesto pa povezuj. To su odluke menadzmenta a ne hirovi ITa.Ili da ja tebe pitam, koliko si puta ti ili kolege prekinuli IT u necemu sto rade? Ja sedim sa IT helpdeskom i svaki dan u vreme rucka se nadje neka budala koja ih davi da im nesto srede dok ovaj srce supu ispred te osobe. Nije IT niciji rob vec kolega.