Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

On 14. 5. 2025. at 15:26, Lezilebovich said:

Da li si ti u ovoj firmi ili neko tri dana prezentuje reirganizaciju neke trece firme (wtf?) ? Ili je to neka prodajna prezentacija eksternih konsultanata ?

Ko je koga zajebao ? Ko ima godinu dana ? Ko je dostavio spisak za odstrel kome ?

375px-Math_Lady_meme.jpg

• Replies 3.4k
  • Views 273.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

Lako @radisa njemu ako daju otkaz mogu da stave katanac na firmu. A ti Shane obicni tockicu piski u gace svaki put kad krene reorganizacija cry

On 14. 5. 2025. at 9:18, Zaboravan said:

Dajem im godinu dana dok ne skontaju da ih je zajebao.

Taman da pokupi bonus i zlatni padobran, pa ide dalje...

On 14. 5. 2025. at 15:26, Lezilebovich said:

Jbt, ja nista ne razumem u ovom postu :(

Da li si ti u ovoj firmi ili neko tri dana prezentuje reirganizaciju neke trece firme (wtf?) ? Ili je to neka prodajna prezentacija eksternih konsultanata ?

Ko je koga zajebao ? Ko ima godinu dana ? Ko je dostavio spisak za odstrel kome ?

Moja majka ovako prica, u njenim recenicama subjekat je uvek on, nema veze sto je uvek bar trojica onova, to je ne sprecava. Objekat je naravno 'njega'. Glagoli su uvek pravilno konjugirani, doduse pola ih je sama izmislila ali znacenja se daju naslutiti (zakrknuo, navrnuo, skrketao...). Dok sam bila dobra sa zivcima samo sam prevrtala ocima kad krene da objasnjava, sad otkako sam pozivcanila zateknem se kako se derem - ko je On?! Ime!! Prezime!!!

prilično mračan "all hands" sastanak danas.

CFO se ubi da nam objasni finansijsku situaciju u svetu.

najaviše stagnaciju u zapošljavanju i neke "mere štednje", pa će situaciju da pretresu opet u julu

još malo pa ću početi da im plaćam što radim za njih fantom

Tako kod nas vec 3-4 godine. Mozda je i dobro da nas prodaju, ne deluje da ce ikada da bude drugacije.

Ti nebulozni all hands sastanci su jedan od razloga što sam otišao iz FIS-a. Stari CEO je bio šmeker, umeo je i nešto konkretno da kaže, nije ga bio blam da prizna da nije siguran kako će situacija x uticati na poslovanje firme. Ova što ga je zamenila kad su ga prisilno penzionisali, mili bože. Pola žena pola opšte mesto. U stvari 10% žena, 90% opšte mesto.

On 16. 5. 2025. at 13:38, Sammael said:

Ti nebulozni all hands sastanci su jedan od razloga što sam otišao iz FIS-a. Stari CEO je bio šmeker, umeo je i nešto konkretno da kaže, nije ga bio blam da prizna da nije siguran kako će situacija x uticati na poslovanje firme. Ova što ga je zamenila kad su ga prisilno penzionisali, mili bože. Pola žena pola opšte mesto. U stvari 10% žena, 90% opšte mesto.

Sto su ga prisilno penzionisali?

On 16. 5. 2025. at 13:39, Mel said:

Sto su ga prisilno penzionisali?

Nemam pojma, ali sam čuo da su 2-3x pokušavali i na kraju uspeli tako što su mu uvalili sadašnju CEO da bude President pa mu je ona polako preuzimala poluge moći dok nije više kontrolisao dovoljno ljudi na vrhu da bi se održao.

Deo je verovatno do prilično neuspele akvizicije Worldpay-a na koju je FIS slupao milijarde a na kraju ih je nova CEO spin off-ovala i prodala deo udela. Ako se dobro sećam, originalno su tu akviziciju platili 43 milijarde dolara.

@bags Kakav je ovo gore chart, zar nije Microsoft otpustio 6k ljudi? Na chartu u zbiru ima mnogo manje.

Bilo bi korisno ove brojke ukrstiti sa brojem zaposlenih po istim kategorijama, možda i ne odstupa mnogo od strukture zaposlenih. I međusektorske relacije bi bile interesantne, šta smatraju balastom.

Nadam se da su svi koji su učestvovali u ovom projektu, ideji da se snimi video o tome, i odlučivali o puštanju u javnost, na tom gore spisku.

Spoiler

On 18. 5. 2025. at 4:38, Engineer said:

Nadam se da su svi koji su učestvovali u ovom projektu, ideji da se snimi video o tome, i odlučivali o puštanju u javnost, na tom gore spisku.

Spoiler

Ne znam za ostale, izgleda da Dragana nije: https://www.linkedin.com/in/draganalassiter

Inspirativna biografija, moram reći:

https://www.microsoft.com/en-us/research/group/customer-insights-research/contributing-authors/

I am an anthropologist by training who has conducted qualitative and mixed methods research and written articles and a dissertation on the topic of moral dilemmas in healthcare, organizational culture of biobanks, and issues around organ donation in Serbia. The power of qualitative research to drive innovation by creating foundational shifts in our taken-for-granted practices and perspectives inspires me. I love fieldwork both because it challenges us to make sense of messy realities and because it demands a non-authoritative, humble and open-minded attitude. I work on Windows within the M365 FX team. Aside from research, I do lifestyle photography and hike and backpack as much as possible

Edited by papapavle

Eto razloga zbog kog postoji ova tema