May 14May 14 On 14. 5. 2025. at 15:26, Lezilebovich said: Da li si ti u ovoj firmi ili neko tri dana prezentuje reirganizaciju neke trece firme (wtf?) ? Ili je to neka prodajna prezentacija eksternih konsultanata ?Ko je koga zajebao ? Ko ima godinu dana ? Ko je dostavio spisak za odstrel kome ?
May 14May 14 Lako @radisa njemu ako daju otkaz mogu da stave katanac na firmu. A ti Shane obicni tockicu piski u gace svaki put kad krene reorganizacija
May 14May 14 On 14. 5. 2025. at 9:18, Zaboravan said: Dajem im godinu dana dok ne skontaju da ih je zajebao.Taman da pokupi bonus i zlatni padobran, pa ide dalje...
May 15May 15 On 14. 5. 2025. at 15:26, Lezilebovich said: Jbt, ja nista ne razumem u ovom postu :(Da li si ti u ovoj firmi ili neko tri dana prezentuje reirganizaciju neke trece firme (wtf?) ? Ili je to neka prodajna prezentacija eksternih konsultanata ?Ko je koga zajebao ? Ko ima godinu dana ? Ko je dostavio spisak za odstrel kome ?Moja majka ovako prica, u njenim recenicama subjekat je uvek on, nema veze sto je uvek bar trojica onova, to je ne sprecava. Objekat je naravno 'njega'. Glagoli su uvek pravilno konjugirani, doduse pola ih je sama izmislila ali znacenja se daju naslutiti (zakrknuo, navrnuo, skrketao...). Dok sam bila dobra sa zivcima samo sam prevrtala ocima kad krene da objasnjava, sad otkako sam pozivcanila zateknem se kako se derem - ko je On?! Ime!! Prezime!!!
May 15May 15 prilično mračan "all hands" sastanak danas.CFO se ubi da nam objasni finansijsku situaciju u svetu.najaviše stagnaciju u zapošljavanju i neke "mere štednje", pa će situaciju da pretresu opet u julujoš malo pa ću početi da im plaćam što radim za njih
May 16May 16 Tako kod nas vec 3-4 godine. Mozda je i dobro da nas prodaju, ne deluje da ce ikada da bude drugacije.
May 16May 16 Ti nebulozni all hands sastanci su jedan od razloga što sam otišao iz FIS-a. Stari CEO je bio šmeker, umeo je i nešto konkretno da kaže, nije ga bio blam da prizna da nije siguran kako će situacija x uticati na poslovanje firme. Ova što ga je zamenila kad su ga prisilno penzionisali, mili bože. Pola žena pola opšte mesto. U stvari 10% žena, 90% opšte mesto.
May 16May 16 On 16. 5. 2025. at 13:38, Sammael said: Ti nebulozni all hands sastanci su jedan od razloga što sam otišao iz FIS-a. Stari CEO je bio šmeker, umeo je i nešto konkretno da kaže, nije ga bio blam da prizna da nije siguran kako će situacija x uticati na poslovanje firme. Ova što ga je zamenila kad su ga prisilno penzionisali, mili bože. Pola žena pola opšte mesto. U stvari 10% žena, 90% opšte mesto.Sto su ga prisilno penzionisali?
May 16May 16 On 16. 5. 2025. at 13:39, Mel said: Sto su ga prisilno penzionisali?Nemam pojma, ali sam čuo da su 2-3x pokušavali i na kraju uspeli tako što su mu uvalili sadašnju CEO da bude President pa mu je ona polako preuzimala poluge moći dok nije više kontrolisao dovoljno ljudi na vrhu da bi se održao.Deo je verovatno do prilično neuspele akvizicije Worldpay-a na koju je FIS slupao milijarde a na kraju ih je nova CEO spin off-ovala i prodala deo udela. Ako se dobro sećam, originalno su tu akviziciju platili 43 milijarde dolara.
May 17May 17 40% of Microsofts layoffs were engineering ICshttps://www.seattletimes.com/business/hit-hardest-in-microsoft-layoffs-developers-product-managers-morale/
May 17May 17 @bags Kakav je ovo gore chart, zar nije Microsoft otpustio 6k ljudi? Na chartu u zbiru ima mnogo manje.
May 17May 17 Bilo bi korisno ove brojke ukrstiti sa brojem zaposlenih po istim kategorijama, možda i ne odstupa mnogo od strukture zaposlenih. I međusektorske relacije bi bile interesantne, šta smatraju balastom.
May 18May 18 Nadam se da su svi koji su učestvovali u ovom projektu, ideji da se snimi video o tome, i odlučivali o puštanju u javnost, na tom gore spisku.Spoiler
May 18May 18 On 18. 5. 2025. at 4:38, Engineer said: Nadam se da su svi koji su učestvovali u ovom projektu, ideji da se snimi video o tome, i odlučivali o puštanju u javnost, na tom gore spisku.SpoilerNe znam za ostale, izgleda da Dragana nije: https://www.linkedin.com/in/draganalassiterInspirativna biografija, moram reći:https://www.microsoft.com/en-us/research/group/customer-insights-research/contributing-authors/I am an anthropologist by training who has conducted qualitative and mixed methods research and written articles and a dissertation on the topic of moral dilemmas in healthcare, organizational culture of biobanks, and issues around organ donation in Serbia. The power of qualitative research to drive innovation by creating foundational shifts in our taken-for-granted practices and perspectives inspires me. I love fieldwork both because it challenges us to make sense of messy realities and because it demands a non-authoritative, humble and open-minded attitude. I work on Windows within the M365 FX team. Aside from research, I do lifestyle photography and hike and backpack as much as possible Edited May 18May 18 by papapavle