bags Posted November 1 Posted November 1 Druge su to cifre sa Nintendom u odnosu na recimo dropbox i miro a i vremena. Nintendo placa mizerno svoje radnike. Recimo u Nemackoj su davali senior developeru max 60.000 eur. Takodje da se CEO od mire i dropboxa odrekne redovne plate mogao bi pokriti manje od 50ak radnika jer je njegova plata vezana za akcije. Na drugoj strani Nintendo trosi milijarde na advokatske usluge.
Shan Jan Posted November 1 Posted November 1 58 minutes ago, bags said: Na drugoj strani Nintendo trosi milijarde na advokatske usluge. Patent war? Citao skoro kako je Google kupiio Motorolu samo zbog patenata kojima je godinama drkao Apple dok ovi nisu sklopili primirje. Pre toga je Apple patentima drkao Google.
Engineer Posted November 1 Posted November 1 9 minutes ago, Shan Jan said: Patent war? Više autorska prava. 1 hour ago, bags said: Druge su to cifre sa Nintendom u odnosu na recimo dropbox i miro a i vremena. Nintendo placa mizerno svoje radnike. Ma naravno, daleko od toga da volim njihovu poslovnu praksu. Ali ako firma u lošem stanju da mora da otpusti 10, 20, 30% zaposlenih, to znači da top menadžment nije radio dobar posao, a sistem je takav da oni i pored toga dobijaju plate i bonuse u desetinama miliona dolara. I još im investitori, mali i veliki, veruju i dalje kupuju akcije 1
bags Posted November 2 Posted November 2 20 stvarno jeste veliki broj ali nece da se otvore za te dve pozicije ispod jer je ovaj sef u odlasku to odlicno handlovao preko 4 godine. Pricao sam sa njim o situaciji i pokusao saznati nesto vise ali on tipicno austrijski ne bi rekao ni nista previse dobro ni previse lose. Od tih 20 ljudi jedno 10 radi celi zivot samo tu, 5 je otislo negde i vratilo se uvek posle max 6 meseci, a 5 je doslo od korone na ovamo. Fluktacija prakticno ne postoji. Super su smislili da drze kvalitetne ljude za ispodprosecne pare kad su im pri prelasku iz startupa u ovi firmu dali 6. nedelju odmora. Sve u svemu sto se tice njih nema tu nekih velikih drama i frka. Mene vise brine handlovanje ovih iz centrale koji dolaze cesto sa totalno nepotrebnim strategijama koji mozda i rade dobro u njihovom slucaju ali kod nas samo izazovu dodatni posao a nikakav benefit. Drugi moguci problem je handlovanje business strane gde su ljudi vecinom kao doputovali kroz vremensku kapiju iz nekih 70tih. PS. Business strana zaista izgleda ovako: 5
bags Posted November 4 Posted November 4 https://blog.jetbrains.com/education/2024/11/04/dobar-dan-algorithm-and-code-training-school-heads-to-serbia-this-winter/ 1
Dsnake Posted November 4 Posted November 4 On 31. 10. 2024. at 15:17, radisa said: A ne bi ti plao na pamet da proveriš zašto ti zbr nije 0? Da ne pričam što lik ladno ne razume šta je bilans stanja, a šta bilans uspeha, i kakao se to sve računa... 5x citam kakao i ne mogu da povezem kakve veze to ima
Oniks Posted November 4 Posted November 4 Ono što je fora sa Nintendom je što kod njih menadžment kada je loša godina smanji sebi platu da ljudi ne bi otišli. Sa druge strane kod njih postoji i ta neka vernost firmi, te nije ništa čudno da rade decenijama za jednu ili dve firme i odatle odu u penziju. Njima je jednostavno neobično da se firme menjaju toliko često.
noskich Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago On 30. 9. 2024. at 23:58, Yoyogi said: Ja sam svoj radni vek u IT okoncao u Japanu, kao Senior Manager, Customer Incident Management. Od 20 hiljada problema mesecno, kod mene je zavrsavalo 3-4 najtezih i nagorih. Kada je customer down, velike firme (American Express, Visa) ili public services (Bolnice, univerziteti, snabdevanje vodom i strujom, cak i NetFlix) i gde mediji pocnu to da objavljuju. Imao sam direktan kontakt sa svim delovima firme, vodio concalls. To ti je gde se iskustvo racuna i gde nema age discrimination. Cak je i pozeljno da si stariji. Da pojednostavim: ko god da je uzimao kredit od banke za stan, kako bi se osecao da je sa druge strane stola sluzbenik banke star 25 godina a kako kada je sluzbenik 55+ godina? A ne mogu da verujem da je famozni Yoyogi, koji je svojevremeno bio placen vise nego Kondoliza Rajs za vreme invazije Iraka (parafraziram sta je on sam napisao - komentar za forumsku policiju), karijeru zavrsio sa zvanjem Senior Managera. I bre, ja mislio da si bio makar neki Vice President jbg u najmanju ruku.
Recommended Posts