July 8, 20223 yr ako se ne varam, mi nemamo topic za spaniju. samo za barselonu.obecao sam señori da cu da je vodim u madrid, krajem oktobra na 4-5 dana.nasao sam pristojan let, sad gledam hotele. razume li se neko u madrid? ne bih da uletimo u neki divlji deo grada Edited April 1Apr 1 by Lo Zingaro
July 13, 20223 yr Mozda nekom bude od koristi https://www.timeout.com/news/spain-is-making-intercity-trains-free-this-autumn-071322 Quote From September, passengers can ride Renfe trains across the country totally free of charge While some governments dither and delay in taking action to help out with the cost-of-living crisis, Spain is storming ahead. Having already halved the cost of public transport nationwide, slashed VAT and cut tax on fuel, the Spanish government now says it is going to be making a huge number of short- and medium-distance train journeys totally free. The scheme was announced yesterday (July 12) by Spanish prime minister Pedro Sánchez, who said that all Cercanías (commuter train), Rodalies (commuter routes in Catalonia) and Media Distancia routes (mid-distance regional lines, covering journeys of less than 300km) run by the national rail operator Renfe will be free of charge from September 1 to December 31 2022.
January 30, 20233 yr On 8.1.2023. at 19:21, Peter Fan said: Ima li ko preporuke za Mallorcu? @Lancia ti zivis tamo? Kad si tu amerikanac, deder vidi kako je za nas buduce penziore? Razmisljam se tu, ibiza ili portugal. Imam jos 15godina da se smislim al bolje biti spreman Bitno mi je vreme preko cele godine da je toplo, kvalitetna hrana, okej zdravstvo i real estate. Toplo i hrana su mi broj jedan. I da je zivahno Edited January 30, 20233 yr by mustang
July 7, 20232 yr Kosu spansku sim karticu preporucujete za 10 dana letovanja? Bitno je da ima neta dovoljno, pozivi mi nisu bas bitni. Imao sam neku vodafon ali ne znam gde mi je.
July 25, 20241 yr 1 hour ago, Moonwalker said: Mislila sam vise na to da sam dolazak u Evropu predstavlja ozbiljan finansijski trosak. Doduse nisam pratila kako je dolar prema evru. USD/EUR je stabilno vec nekoliko godina i trenutno je na razumnih 0.92, a mi imamo srecu da uvijek nakupimo dovoljno frequent flier milja da svake godine idemo prakticno besplatno, tako da to nije vazna stavka. 1 hour ago, Moonwalker said: Zapazila sam da je dosta Amerikanca u Evropi ove godine od proleca ka letu. U Americi je Portugal postao izuzetno popularan u zadnjih par godina jer je blizi, a bio daleko jeftiniji od evropskog Mediterana. Toliko popularan da se dosta penzionera i digitalnih nomada tamo preselilo. Evo, citam da United Airlines planira otovoriti liniju za Faro. Ja do prije dvije godine nisam ni znao za to mjesto, a sad se otvara direktna linija iz NYC. NYC-Faro nije mnogo vise nego NYC-Miami, te je za one koji su izgustirali juznu Floridu interesantnije. Plus je ljeti Florida neizdrziva.
July 25, 20241 yr 28 minutes ago, Peter Fan said: U Americi je Portugal postao izuzetno popularan u zadnjih par godina jer je blizi, a bio daleko jeftiniji od evropskog Mediterana Jeste, ali hladan okean za kupanje. Osim za Skandinavce, Ruse i ponekog Nemca, sad mozda su Ameri slicni. Nema meni bolje od Mediterana, sve ukupno, nije dzaba skupo. Ovo je oko pola sata od Lisabona. https://www.hoodpicker.com/lisbon/corroios U okolini je plaza Costa de Caparica popularna medju turistima i surferima. Predivno izgleda, ali je voda hladna. Da tu sam probala biftek u sosu od cokolade. Isprva mi mi bilo jasno kako to moze da bude dobro, ali bilo je izvrsna Sad klima za suvozemni zivot u Portugaliji je sigurno prijatna i krajolik je verovatno je lepse od Floride, bar ono sto sam ja od iste videla.
July 25, 20241 yr 1 minute ago, Moonwalker said: Jeste, ali hladan okean za kupanje. Osim za Skandinavce, Ruse i ponekog Nemca, sad mozda su Ameri slicni. Skandinavci, Nemci i poneki Rus su pola Amerika, pogotovo ona poovina koja je boljestojeca :-) Atlantik jeste hladan, ali na jugu (Algarve) je toplije i meni nije bilo hladnije nego recimo Jadran u junu. 1 minute ago, Moonwalker said: Nema meni bolje od Mediterana, +1 Bolja zemlja od Grcke jos nije izmisljena.