Jump to content

Featured Replies

• Author
  On 19. 4. 2023. at 14:30, Mindaugas Žukauskas said:

Kad postajete fudbalski menadžer, možda nije loša opcija ne zvati se Frank

_97749686_frank_de_boer.jpg

Šuder tamo, jedina dva menadžera koja su uzela bod(ove) Cityju u gostima ove sezone su Thomas Frank i Frank Lampard. Valjda je Mikel Frank Arteta sposoban da izvede isto.

• Replies 8.5k
  • Views 342.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ArleKino
    ArleKino

1.Manchester City - prošle sezone sam napisao da nemaju devetku svjetske klase, ali su svejedno zabili 99 golova. Ove sezone su nabavili najdevetkiju™ devetku koja postoji i koja je srušila sve golget

• Arsenal je redak primer u danasnjem fudbalu da se treneru daje sansa na duze staze - Arteta bi bio oteran do sad sto puta u bilo kom drugom klubu iz kluba petice, ali ga je Arsenal ispostovao vec 3 go

• johan nagel
    johan nagel

Какав гол Тилеманса   https://dubz.co/v/j1kgqy

Posted Images

On 19. 4. 2023. at 15:48, Weenie Pooh said:

Može neko od vas Atletičara da prepriča zašto bi Čelsi morao da prodaje baš domaćim klubovima? :unsure:

Zadnji tekst je o ulasku Boulija u svlačionicu kod Debelog. Ne nalazim ništa friško o tvojoj temi. 

On 19. 4. 2023. at 15:56, John Coltrane said:

Zadnji tekst je o ulasku Boulija u svlačionicu kod Debelog. Ne nalazim ništa friško o tvojoj temi. 

Pa link u tvitu sa prethodne strane je do teksta koji kaže "...unless they can make a significant sales to other PL clubs before June 30" i pominje "transfer deadline for domestic player sales". 

Pretpostavljam da je clickbait, ali reko' da proverim.

On 19. 4. 2023. at 15:48, Weenie Pooh said:

Može neko od vas Atletičara da prepriča zašto bi Čelsi morao da prodaje baš domaćim klubovima? :unsure:

Nisam Atletičar, ali mogu da probam - zato što niko u Evropi, van Pariza, nema para za bacanje. Imaju ih možda Real i Bajern, ali su i dovoljno pametni da ne preplaćuju Čelzijeve otpatke. Sve ostale 1 Brajton šije po platežnoj moći.

OK ali onda stvarno nema potrebe da se tako kaže, "domestic transfer deadline day" je isto što i generalni transfer deadline day.

Zna se valjda koji klub ovde voli da krade Čelsijeve otpatke. Zavaliće koga god budu hteli u LFC, tamo dva puta uspelo (Sturridge, Glen Johnson) i sad će da pokušavaju do iznemoglosti.

@Weenie Pooh

Kad pročitaš baci preprič

Reveal hidden contents

Pročitao sam ja - fiskalna godina se završava 30. juna (bitna za onaj FFP), Čelzi trenutno u njoj beleži ogromne gubitke i valjalo bi da ih sanira. Navodno, prelazni rok u engleskoj se otvara 15. juna, u ostatku Evropke 1. jula, zato taj fokus na prodaji ka domaćim. Dve prodaje kroz koje bi Čelzi pribeležio najveću dobit su Maunt i Galager (zbog onih amortizacija prilikom kupovine, a ovo su igrači akademije, pa nije bilo kupovine). Zajeb je što Mauntu ističe ugovor naredne godine i što to svi znaju, takođe znaju i da je Čelziju frkica da proda pre 30. juna pa će i to koristiti u pregovorima, u svakom slučaju nema leba da dobiju onolike pare kolikim se nadaju.

Ja za ovaj klub vidim samo jedan jedini spas, a to je da plate Kontea da oživi Lukakua. Sve ostalo je mast u propast, imaš parče debla od 120 miliona koje će ti sedeti na klupi i niko ga neće, treba da iskeširaš još 60+ za strikera, a u bulji si sa troškovima. No deluje i da se njima pomalo fućka za te FFP troškove, ko zna.

iz ovoga sto je kopipejstovao John, najbitnije je:

The current landscape of the transfer market is not amenable to the latter scenario. January underlined that Europe’s other major leagues have been left far behind in the financial wake of the Premier League. Significant transfer fee commitments from Spanish, Italian and German clubs are increasingly rare and many of those in the Champions League simply cannot even afford to match the higher-end wages offered by English top-flight clubs outside the traditional ‘Big Six’.

Brexit has also complicated selling from the Premier League to mainland Europe. English footballers count as ‘non-EU players’ for the purposes of squad registration rules and Serie A clubs, for example, only have two such slots, limiting the opportunities to do more deals like selling Fikayo Tomori to AC Milan and Tammy Abraham to Roma.

Real Madrid, Paris Saint-Germain and Bayern Munich still very much can pay top salaries but their appetite for signing expensive cast-offs from the likes of Chelsea, Manchester City and Manchester United is limited. Mid-tier Premier League clubs are better equipped, though the remarkable recent successes of Brighton and Brentford in building squads through smarter, cheaper overseas recruitment is a more attractive model for many to try to emulate.

link: https://theathletic.com/4408012/2023/04/14/chelsea-transfer-sales-deadline/  

Reveal hidden contents

On 19. 4. 2023. at 20:07, Zlurad said:

Serie A clubs, for example, only have two such slots, limiting the opportunities to do more deals like selling Fikayo Tomori to AC Milan and Tammy Abraham to Roma.

Reveal hidden contents

Za ovo oko broja ne-EU igrača sam poprilično siguran da je netačno..

Da se pomole bogovima da Nkunku može da se vrati u formu pre jesenje povrede i klikne u PL. 

On 19. 4. 2023. at 20:29, Profesionalac said:

Za ovo oko broja ne-EU igrača sam poprilično siguran da je netačno..

Ja ne pratim italijansku ligu godinama. Malo nesto gledao na fm-u, znam da su nesto menjali ali iskreno nemam pojma sta ni koliko. @John Coltrane valjda prati pa bolje zna.

Pretpostavljam da je glavni problem Celsija sto imaju gomilu igraca na pozajmicama plus 17 igraca koji su (skoro) svi u prvom timu kojima istice ugovor (ili 2024 ili 2025 godine) a imaju visoke plate pa sad pokusavaju da ih uvaljaju za velike pare a nemaju kome. Obamejang, Tijago, Maunt, Pulisic, Kovacic, Kalum Hadson, Bakajoko, Ampadu - 2024 // Kepa, Zijeh, Haverc, Mendi, Galager, Azpi, Galager - 2025 + Lukaku. Samo je on na 340K funti plate a vrednost oko 60 miliona funti koje samo za njega ne znam ko moze da iskesira osim ako se ne zove Siti, Junajted, Al Hilal ili Newcastle a siguran sam da ga niko od pomenutih nece.

Ne znam tačno, ali za vikend je Roma igrala protiv Udinezea u kom je bilo 2 Nigerijca, 3 Brazilca, 2 Argentinca i Srbin :D

E sad, možda je neko od njih rezident pa ima ITA papire npr Pereira koji je već bio u Udinama i Juveu, ili štoper Perez koji je bio neko vreme u Atletiko Madridu (sigurno ima 3,4 godine u ESP). 

Mislim da ne postoji pravilo limita stranih igrača, postoji pravilo da moraš da imaš 4 iz svoje akademije i 4 iz akademije bilo kog italijanskog tima unutar pevca od 25 igrača, i drugo koje kaže da godišnje možeš da dovedeš samo jednog non-EU igrača (ili dva ako jednog pre toga prodaš) i to iz inostranstva, iz Italije možeš koliko god hoćeš. U svakom slučaju, Englezi sad imaju isti status kao i neki Brazilci ili Rusi, što je samo još jedan razlog više da ostanu da igraju u Engleskoj.

Još malo glede Čelzija - zanimljiv je status Felixa, Atletiko se usrao da Čelzi neće da ga kupi jer im od tih para bukvalno zavisi prelazni rok. S druge strane, navijači Čelzija su se usrali da će Bouli da iskešira to, jer što da ne :D 

Kako ova lista top 10 transfera svake godine deluje sve više suludo, lično bih rekao da je 1/10 bio uspešan, i još možda 1 solidan i 1 koji tek treba da se pokaže, ostalo sve flopovi, ali teški flopovi.

On 20. 4. 2023. at 21:26, John Coltrane said:

Sipaju nam so na ranu - asistent u finalu LŠ došao do prosjačkog štapa.

Hteo sam da pitam na koju to ranu, ali reko da proverim za svaki slučaj šta se to večeras igralo...

David de Gea reacts to Sevilla’s opening goal on a dreadful night for Manchester United’s defence.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout