copkillah Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 5 minutes ago, ArleKino said: Ne, Glendenning smatra da je svaki showboating zapravo on your own peril. Kao što rekoh, Richarlison nije osoba s kojom bih popio kafu (doduše, dao bih mu Flegminu ) no engleski pristup fudbalu da skillful igrače treba udarati jer they don't like it up them je Riley-Ferguson team up kojim je pokojni Reyes otjeran iz engleskog fudbala. Pa u pravu je, kad se kurčiš na terenu to uvek radiš na sopstveni rizik. Nije svaki showboating kurčenje i namera da poniziš protivnika, ali kada jeste, onda to itekako radiš na sopstveni rizik. I u tome je razlika između toga kada te izlome na Siti graundu i kada dobiješ ovacije celog Bernabeua. I bukvalno ste svi propustili suštinu: Rišarlison je pimplovao loptu sam sa sobom, da isprovocira protivnika koji gubi. Nije svojom veštinom nekoga napravio majmunom pa ga je ovaj iz frustracije udario, čak bih i ja to osudio iako je moje mišljenje o brazilskom Markusu Bentu na najnižem mogućem nivou. Ne, kurčio se, nije pokazivao veštinu (ono realno može da uradi sigurno dve trećine foruma), provocirao je i dobio je reakciju na provokaciju. 1 1
Meazza Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 (edited) 1 hour ago, Filozof manijak said: Onda bi trebalo da pozdraviš i kad se poniženi protivnik malo osveti. Esid: protivnika treba da se poštuje, jedan od postulata sporta. Gde stoje ti postulati, u kojim pravilima? Zar Dzordan nije podjebavao i ponizavao sve protivnike i svi njegovi fanovi su mislili da je to mega kul? Edited August 29, 2022 by Meazza
Filozof manijak Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 (edited) To ti trener objasni kad počneš da se baviš sportom, nepisani postulati fer pleja. Džordan je vrhunski sportista i govno od čoveka. Edited August 29, 2022 by Filozof manijak 1
Meazza Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 (edited) Onda su govna i Larry Bird i Muhammad Ali. Milion naslova na yt "Ronaldinjo/Kobe ponizio igraca X", po cemu to nije sportski? Rekao bih da ne shvataju sve kulture i pojedinci sport na isti nacin. Kod Juznoamerikanaca i kod Amera ponizavanje protivnika je rekao bih vrlo pozeljno. Edited August 29, 2022 by Meazza
Weenie Pooh Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 39 minutes ago, MiddleClass said: Zamisli jbt neko zna da primi loptu, da doda, da fintira, da pimpla, da dribla... A ti samo klizeci i da se laktas. Zivot nije fer 22 minutes ago, ArleKino said: Ne, Glendenning smatra da je svaki showboating zapravo on your own peril. Kao što rekoh, Richarlison nije osoba s kojom bih popio kafu (doduše, dao bih mu Flegminu ) no engleski pristup fudbalu da skillful igrače treba udarati jer they don't like it up them je Riley-Ferguson team up kojim je pokojni Reyes otjeran iz engleskog fudbala. Pravite se ludi. Niko ne bi trepnuo da je Richarlison demonstirao veštinu u sklopu igre, tj. da je predriblao igrača i napravio ga na budalu u pokušaju da napadne gol. To su sasvim normalne stvari, nije fudbal operisan od tehnike zbog emotivne osetljivosti nekih tamo drvoseča. Richarlison je lepo asistirao za 2-0 da bi prvom sledećom prilikom odvukao loptu do aut linije i krenuo da je pimpla onako bezveze. To čak nije ni pokušaj da se ukrade vreme (imaju plus dva na desetak minuta do kraja, utakmica rešena), nego čista sprdnja sa protivnikom, svesno podjebavanje. Ako signaliziraš "Ha ha, ne možete mi ništa", vrlo brzo će se naći neko spreman da objasni™ da itekako mogu nešto. Opet kažem, da je demonstrirao tehniku u ikakve praktične svrhe, da je dizao loptu kako bi prevario braniče i napao gol, ne bi bilo provokativno. Niko nije polomio npr. Luisa Diaza kad je skočio da primi loptu u vazduhu petom. Ali kad stojiš kod aut linije i sprdaš se, uspešno ćeš isprovocirati ljude. To nema šta da se podržava ili osuđuje, to prosto jeste tako. Zna se i tačno definisana cena, žuti karton (ponekad crveni), i evidentno nije previsoka jer je neko uvek spreman da plati. 2 2
copkillah Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 8 minutes ago, Meazza said: Gde stoje ti postulati, u kojim pravilima? Zar Dzordan nije podjebavao i ponizavao sve protivnike i svi njegovi fanovi su mislili da je to mega kul? Odgovor ti se sadrži u pitanju. Just now, Meazza said: Onda su govna i Larry Bird i Muhammad Ali. Milion naslova na yt "Ronaldinjo/Kobe ponizio igraca X". Rekao bih da ne shvataju sve kulture i pojedinci sport na isti nacin. Kod Juznoamerikanaca i kod Amera ponizavanje protivnika je rekao bih vrlo pozeljno. Naslovi na yt baš i nisu nešto relevantni, jer to prave fanovi. Naši ljudi su u fazonu BODIROGA PONIZIO KARMELA, a da li je Bodirogina namera bila da ga izmajmuniše ili da ga prosto predribla i postigne koš? A ovo za kulture si u pravu, mada smo mi generalno u eri loženja na ponižavanje u svakom smislu.
Filozof manijak Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 2 minutes ago, Meazza said: Onda su govna i Larry Bird i Muhammad Ali. Milion naslova na yt "Ronaldinjo/Kobe ponizio igraca X", po cemu to nije sportski? Rekao bih da ne shvataju sve kulture i pojedinci sport na isti nacin. Kod Juznoamerikanaca i kod Amera ponizavanje protivnika je rekao bih vrlo pozeljno. Pa dobro, kad takav igrač dođe u Englesku gde takvo ponašanje nije poželjno, prođe kao ovaj Rišarlison. I kad dobije po dandari, možda promeni ponašanje. Lično, podržavam što su ga faulirali tako
ArleKino Posted August 29, 2022 Author Posted August 29, 2022 7 minutes ago, Weenie Pooh said: Pravite se ludi. Niko ne bi trepnuo da je Richarlison demonstirao veštinu u sklopu igre, tj. da je predriblao igrača i napravio ga na budalu u pokušaju da napadne gol. To su sasvim normalne stvari, nije fudbal operisan od tehnike zbog emotivne osetljivosti nekih tamo drvoseča. Richarlison je lepo asistirao za 2-0 da bi prvom sledećom prilikom odvukao loptu do aut linije i krenuo da je pimpla onako bezveze. To čak nije ni pokušaj da se ukrade vreme (imaju plus dva na desetak minuta do kraja, utakmica rešena), nego čista sprdnja sa protivnikom, svesno podjebavanje. Ako signaliziraš "Ha ha, ne možete mi ništa", vrlo brzo će se naći neko spreman da objasni™ da itekako mogu nešto. Opet kažem, da je demonstrirao tehniku u ikakve praktične svrhe, da je dizao loptu kako bi prevario braniče i napao gol, ne bi bilo provokativno. Niko nije polomio npr. Luisa Diaza kad je skočio da primi loptu u vazduhu petom. Ali kad stojiš kod aut linije i sprdaš se, uspešno ćeš isprovocirati ljude. To nema šta da se podržava ili osuđuje, to prosto jeste tako. Zna se i tačno definisana cena, žuti karton (ponekad crveni), i evidentno nije previsoka jer je neko uvek spreman da plati. Na stranu to što današnji fudbal ne prihvata "dva razlike na 10 minuta do kraja = kraj utakmice", Richarlisonovo sprdanje sa suparnicima je bilo u okviru PNI. Faul je direktno kršenje istih. Oduzmi mu loptu čisto ako možeš, a ako ne možeš, jebi ga, nije do njega što može hvatati tehnike na stadionu nego do tvoje nesposobnosti da mu oduzmeš posjed.
Meazza Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 Just now, Filozof manijak said: Pa dobro, kad takav igrač dođe u Englesku gde takvo ponašanje nije poželjno, prođe kao ovaj Rišarlison. I kad dobije po dandari, možda promeni ponašanje. Lično, podržavam što su ga faulirali tako Meni je skroz OK tvoj stav. Svako ko ponizava moze i treba da ocekuje reakciju. Ali mnogi igraci su davali sebi za pravo da drugima lome noge kad im neko proturi loptu kroz noge ili ih posalje po burek, jer zaboga to je za njih "ponizenje". Evo skoro sam slusao Roberta Jarnog kako prica da je Eto na treningu okrenuo Roberta Karlosa i poslao ga po burek, a ovaj ga u sledecoj akciji pokosio tako da je leteo 10 metara. Na treningu. Tako da je tanka linija ponizenja, pa ja ipak ne bih to da odobravam.
copkillah Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 Just now, ArleKino said: Na stranu to što današnji fudbal ne prihvata "dva razlike na 10 minuta do kraja = kraj utakmice", Richarlisonovo sprdanje sa suparnicima je bilo u okviru PNI. Faul je direktno kršenje istih. Oduzmi mu loptu čisto ako možeš, a ako ne možeš, jebi ga, nije do njega što može hvatati tehnike na stadionu nego do tvoje nesposobnosti da mu oduzmeš posjed. Pa niko nije rekao da faul nije zaslužio da bude kažnjen kartonom. I nije fauliran zbog toga što niko nije mogao da mu uzme loptu, stajao je sam uz aut liniju kada je krenuo da je pimpluje. Nije fauliran iz nemoći. 1
Filozof manijak Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 Sve je to sport. Na treninzima se često dešava da se saigrači potuku i uđu fajt, sve je to normalno. Vruće su glave i kratak fitilj, i kad nekog napraviš magarcem pred drugima, često te desi da te poniženi skrlja da bi se osvetio. Retko, ali retko ko je dovoljno velik i hladne glave da iskulira. Ali u ovom konkretnom slučaju lik je pimplao loptu pored aut linije na 2:0 za njegov tim. Po meni, to je klasično izdrkavanje i ponižavanje. 3
copkillah Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 Just now, Filozof manijak said: Ali u ovom konkretnom slučaju lik je pimplao loptu pored aut linije na 2:0 za njegov tim. Po meni, to je klasično izdrkavanje i ponižavanje. Suština koja se preskakala u raspravi.
Meazza Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 6 minutes ago, Filozof manijak said: Sve je to sport. Na treninzima se često dešava da se saigrači potuku i uđu fajt, sve je to normalno. Vruće su glave i kratak fitilj, i kad nekog napraviš magarcem pred drugima, često te desi da te poniženi skrlja da bi se osvetio. Retko, ali retko ko je dovoljno velik i hladne glave da iskulira. Dobro, Ronaldo napravi nekog stopera iz Leccea na budalu i da gol, a ovaj mu u sledecoj akciji uleti klizecim i polomi ga u punoj brzini, i to je po tebi sport? Da, cesto se desi da ponizeni skrlja, i mene su ponizavali kad sam igrao fudbal pa mi tako nesto nikad nije palo na pamet. I Maldinija i Scireu su ponizavali pa se nikad nisu svetili krljanjem. Ne mozes reci da ponizavanje nije fer plej a za krljanje "sve to spada u sport", nekako nije dosledno.
MiddleClass Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 20 minutes ago, copkillah said: Pa niko nije rekao da faul nije zaslužio da bude kažnjen kartonom. I nije fauliran zbog toga što niko nije mogao da mu uzme loptu, stajao je sam uz aut liniju kada je krenuo da je pimpluje. Nije fauliran iz nemoći. Kako ce mu uzeti loptu ako stoji sam kraj aut linije? Mislima?
Filozof manijak Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 6 minutes ago, Meazza said: Dobro, Ronaldo napravi nekog stopera iz Leccea na budalu i da gol, a ovaj mu u sledecoj akciji uleti klizecim i polomi ga u punoj brzini, i to je po tebi sport? Da, cesto se desi da ponizeni skrlja, i mene su ponizavali kad sam igrao fudbal pa mi tako nesto nikad nije palo na pamet. I Maldinija i Scireu su ponizavali pa se nikad nisu svetili krljanjem. Ne mozes reci da ponizavanje nije fer plej a za krljanje "sve to spada u sport", nekako nije dosledno. Pomeraš stative sad. Upoređivanje Ronalda koji daje gol, i ovog besmislenog pimplanje lopte, za mene nema smisla. Ronaldo je ponizio jednog igrača, svog čuvara. Ovaj drugi se izdrkavao nad čitavim protivničkim timom.
Recommended Posts