Popular Post lord_s Posted March 8, 2023 Popular Post Posted March 8, 2023 Sinoc bas komentarisem sa drustvom sa kojima sam gledao - ozbiljno smo dobra prica, jebiga, ali tako je. Klub sa takvom bazom navijaca, 17k proseka na domacem terenu, u jednoj od najmodernijih novijih kosarkaskih hala u evropi, sa ovakvom away podrskom na brat-bratu 50% ako ne i vise gostovanja, Obradovicem na klupi, sinoc smo se i definitivno 'javili' u borbi za top8 u prvoj sezoni posle 10 (ili koliko vec) godina neigranja EL, vrlo pristojno radi i Ostojin marketing poredeci sa nekim proslim vremenima, itd. Iz tog nekog rakursa, najbolja stvar koja se EL dogodila u poslednje vreme, jos ako bi se ugurali u play-off, dve Arene bi bile male, ne bi me cudilo da bi, kao iz topa, napunili neku imaginary halu sa 30k ljudi u cetvrtfinalu 10 1
Popular Post Jimmy Kowalski Posted March 8, 2023 Popular Post Posted March 8, 2023 To sa navijacima je logicno i posledica dobrih rezultata. Kad se samo setim komentara iz decembra, kad smo imali skor 4-9, standardno kukanje kako (skoro) nista ne valja, godinu i po dana sa Zeljkom a igra nikakva, igraci uglavnom promasaji, fali famozni plej ali je Zeljko slep, itd. A i dok smo imali negativni skor, niko nas nije oduvao sem Albe na startu i Olyja (ali ta utakmica tesko da je reper za bilo sta). Ali kad smo se kompletirali, kad je konacno Zeljko mogao na treninzima da sprovodi zacrtano jer mozemo da igramo 5na5, naravno da su stvari krenule nabolje. Mnogo bolja odbrana, bolje citanje stvari u napadu i samim tim bolja resenja, igraci (uglavnom) igraju ono sto najbolje znaju. Vise nismo tradicionalna domacica (ok, jesmo se juce i u Minhenu osecali skoro kod kuce, ali nije to presudilo da slavimo), vec ekipa koje se sad svi pomalo plase. Jer nismo one man show, vec sasvim ozbiljan TIM. I kao sto je cika Dusko odavno rekao, nije lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan.. 11
J.R. Cash Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 45 minutes ago, Jimmy Kowalski said: To sa navijacima je logicno i posledica dobrih rezultata Arena je bila puna i kad smo bili u seriji poraza. 5 hours ago, Djolle said: Moze da postoji da nam recimo odgovara pobeda Zalgirisa u nekoj hipotetickoj situaciji gde nam odgovara da i oni budu u krugu 3 ili 4 ekipe... Zato je svaki poraz Valensije bitniji nego porazi ostalih konkurenata. Naravno da bi u ovoj situaciji bilo dobro da je i Baskonija izgubila. To moze da se gleda u poslednja dva kola, osam kola pre kraja je besmisleno. Svaki poraz Zalgirisa, Baskonije, Makabija, Valensije i Efesa je dobar rezultat za nas. 4
Jimmy Kowalski Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 3 minutes ago, J.R. Cash said: Arena je bila puna i kad smo bili u seriji poraza. Bila je jer je u predsezoni rasprodato ogroman broj karata, logicno da ljudi nece da dignu ruke u novembru ili decembru. Ali sta mislis koliko bi bilo gledalaca protiv Albe da nismo u konkurenciji za top8, vec da smo imali skor recimo 10-15 ili 9-16 u tom trenutku? Verujem mnogo manje od 17000.. 1
johan nagel Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Исто тако не треба жмурети пред чињеницом да је ово веома квалитетан и скуп тим који вођен оваквим тренером и подршком коју има није ни смео да буде далеко од ове позиције. Да је било коме од нас не тако давно неко причао да ће Партизан имати пет и по (рачунајући Лесора) квалитетних и проверених евролигашких играча у једној сезони нико не би поверовао ни у лудилу. Јбт кад се сетим наших ранијих евролигашких састава и еуфорије кад је рецимо Кинзи долазио, у фазону вау никад нисмо довели играча тог реномеа и слично, попадали смо на дупета сви. Ово сад је буквално пет нивоа изнад тога па не чуди ни оволико интересовање, што рече Жоц Партизан је постао тренд, ин је бити виђен у Арени на Партизановој утакмици, обићи мало успут Болоњу/Милано, Мадрид/Барсу итд. Наравно огромну већину тих људи није превише/уопште интересовао Ккп кад је гулио средину табеле Абе са Магдевским и Врабцем али боже мој тако је увек било и биће да не мрачим сад превише. 4
J.R. Cash Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) 13 minutes ago, johan nagel said: Наравно огромну већину тих људи није превише/уопште интересовао Ккп кад је гулио средину табеле Абе са Магдевским и Врабцем Odakle ti ovo? Cuj, ogromnu vecinu nije interesovao klub. Ima neki mali broj koji se nakacio na talas (primetio sam i turiste na utakicama u Areni), ali koliko sam video ljudi su Bolonju i ostala gostovanja otisli da navijaju (i to su radili prilicno dobro). Edited March 8, 2023 by J.R. Cash 2
Milošica Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) Ja koliko se sećam, i tada se dosta pratilo. Prirodno je da atmosfera nije bila na ovom nivou. Ako zanemarimo uticaj okoline, većina u mladosti i počne da prati klub zbog nekih sjajnih igrača, tako da je apsolutno normalno da je interesovanje sada eksplodiralo, ali s obzirom na celokupnu situaciju i tada je bilo pristojno. Cash brži. Edited March 8, 2023 by Milošica
goofs Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Pratilo se jer smo bili (tj. bar smo verovali da jesmo) konkurentni u takmicenju koje igramo (LŠ i EK). Ali recimo taj period je neuporediv sa Trinkijerijevom sezonom kad je bezmalo trebalo da uzmemo trofej-dva. Ovo sad je ludilo mozga, em Žoc, em jaka ekipa, em EL posle 10 godina, em dobri rezultati. 2
Jimmy Kowalski Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 10 minutes ago, J.R. Cash said: Odakle ti ovo? Cuj, ogromnu vecinu nije interesovao klub. Ima neki mali broj koji se nakacio na talas (primetio sam i turiste na utakicama u Areni), ali koliko sam video ljudi su Bolonju i ostala gostovanja otisli da navijaju (i to su radili prilicno dobro). Ovo je apsolutno tacno naravno, i po broju gostujucih navijaca (racunajuci i Minhen) smo zaista jedinstveni u Evropi. Sto se Bolonje tice, slicno je bilo i kad smo sa Trinkijem gostovali. To je ta lepa prica na koju je @lord_s ukazao. Prosto se opet stvorila pozitivna atmosfera oko kluba, dobri rezultati su generator i ostaje samo da uzivamo u ovim momentima..
April Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) 40 minutes ago, johan nagel said: Исто тако не треба жмурети пред чињеницом да је ово веома квалитетан и скуп тим који вођен оваквим тренером и подршком коју има није ни смео да буде далеко од ове позиције. Да је било коме од нас не тако давно неко причао да ће Партизан имати пет и по (рачунајући Лесора) квалитетних и проверених евролигашких играча у једној сезони нико не би поверовао ни у лудилу. Јбт кад се сетим наших ранијих евролигашких састава и еуфорије кад је рецимо Кинзи долазио, у фазону вау никад нисмо довели играча тог реномеа и слично, попадали смо на дупета сви. Ово сад је буквално пет нивоа изнад тога па не чуди ни оволико интересовање, што рече Жоц Партизан је постао тренд, ин је бити виђен у Арени на Партизановој утакмици, обићи мало успут Болоњу/Милано, Мадрид/Барсу итд. Наравно огромну већину тих људи није превише/уопште интересовао Ккп кад је гулио средину табеле Абе са Магдевским и Врабцем али боже мој тако је увек било и биће да не мрачим сад превише. Ovo prosto nije tačno. Mi smo uvek imali najveći prosek u ABA, čak i u post Trinki sezoni kad nismo mogli da se dokopamo ni plejofa. Evo podatak za sezonu 2017/2018 (sezona sa Mutom, Mihajlom Andrićem, Obradom Tomićem, Pecarskim i Šalićem): https://sportal.blic.rs/kosarka/domaca-kosarka-i-aba/aba-liga-gledanost-partizan-gledaniji-od-zvezde/2022042216284923524 Edited March 8, 2023 by April 3
lord_s Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Sto se aktuelnog momenta tice jasno je da je trenutno interesovanje navijaca i "navijaca" kao i citava energija verovatno blizu nekog vrhunca euforije koju bi eventualno nadmasilo samo prolazak (ne ulazak) kroz play-off. Ono sto sam hteo reci je da smo mi, kao brend KK Partizan doneli prilicno dobar miraz ulaskom u EL sa tom navijackom bazom koju KKP ima - ne samo pocevsi od ove sezone, ili uzimajuci stvari u obzir ovog trenutnog momenta. Pa i tih 7k proseka te sezone u ABA koji su gledali Magdevskog i Adina Vrapca. Prosto to je nesto sto retko koji kosarkaski klub u evropi ima, tu sinergiju kluba/igraca sa navijacima i hard-core jezgro (ne huligana, no istinskih kosarkaskih navijaca, ubaciti broj po zelji) koji je uz klub. 1
Кристофер Лумумбо Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 31 minutes ago, J.R. Cash said: Odakle ti ovo? Cuj, ogromnu vecinu nije interesovao klub. Ima neki mali broj koji se nakacio na talas (primetio sam i turiste na utakicama u Areni), ali koliko sam video ljudi su Bolonju i ostala gostovanja otisli da navijaju (i to su radili prilicno dobro). mogu da potrvrdim iz licnog isksutva, vracam se nakon mnogo godina da zajasem taj talas. 1 1
April Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) 5 minutes ago, lord_s said: Ono sto sam hteo reci je da smo mi, kao brend KK Partizan doneli prilicno dobar miraz ulaskom u EL sa tom navijackom bazom koju KKP ima - ne samo pocevsi od ove sezone, ili uzimajuci stvari u obzir ovog trenutnog momenta. Pa i tih 7k proseka te sezone u ABA koji su gledali Magdevskog i Adina Vrapca. Ovo. Plus što Arena na utakmicama KKP izgleda sasvim drugačije i moćnije. Edited March 8, 2023 by April slovo 1
Ted Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) ja bih rekao da kkp upravo i opstaje, ostaje i podiže se na pristojan nivo, dobrom delom zahvaljujući i tome što postoji interesovanje navijača. bilo ih je u odličnim brojavima i u sezonama koje su bila katastrofa, a svaki nagoveštaj iskoraka napred bio je praćen i ogromnom podrškom sa tribina. recimo kada je došao Trinki, hala je bila puna kao oko. to je i jedna od ključnih razlika u odnosu na fkp, gde ovakvog interesovanja nema. da u fudbalu imamo prosek 10 ili 15 hiljada po utakmici to bio i vrlo snažan pritisak na goveda iz uprave, jer bi od svih tih ljudi 98% bilo kontra uprave. u fudbalu su uspeli da ubiju interesovanje i svedu ga skoro na nulu, što svakako olakšava i opstanak ovih gore. ja prvi nisam motivisan da idem i gledam naš fudbal, jedva ga gledam i na tv-u a i tu sam počeo da zabušavam. Edited March 8, 2023 by Ted 1
BWA Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 2 hours ago, lord_s said: vrlo pristojno radi i Ostojin marketing poredeci sa nekim proslim vremenima, itd. 3
Recommended Posts