John Coltrane Posted October 25, 2024 Posted October 25, 2024 Skandinavija mama. Pregledam neke dvd sa muzikom koju sam skidao/dobijao pre skoro 20 godina, uživancija.
makaronee Posted October 30, 2024 Posted October 30, 2024 The Cookers / Traveling lady, Look Out, 2021. Post бибапбибап, ne znam dal' je miksano&mućkano - zvuči kao razbarušena živa svirka, sve čekam publiku dasejavi.
klimt Posted November 9, 2024 Posted November 9, 2024 Who Killed Jazz explores the dark side of the jazz music industry. Elite professional jazz musicians confront the harsh truth: why are they living in poverty while club owners and music distributors profit from their art? Have jazz musicians lost touch with their audience, or are they victims of a corrupt and exploitative music business? This documentary dives deep into the challenges faced by musicians, the decline of jazz culture, and the systemic issues that have kept artists trapped in financial struggle while the industry thrives. Discover the untold story of jazz, its impact on music, and the fight for fair treatment in the music world. 1
makaronee Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 Ce premier album est le plus pur produit de la création OMEZIS, collectif Strasbourgeois et terreau artistique fertile duquel émerge EMILE LONDONIEN. Fruit d’improvisations et de réflexions autour de la question du jazz d’aujourd’hui, LEGACY propose un discours en contexte : jouer avec le temps et en son temps tout en posant les bases d’une réflexion qui pense la musique comme une conversation avec l’Histoire.
makaronee Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Solidno se slaže sa zvucima aktivne i delimično kontrolisane građevinske dekonstrukcije iz susedstva. 1
John Coltrane Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 12.11. je otišao 1 od mojih omiljenih bubnjara Roj Hejns, za tri meseca je bi napunio 100 godina! Spada u red džez pionira koji je svirao sa navjećim njuškama (kod Koltrejna u kvartetu, menjao-nezamenjivog, Elvina Džonsa) Prvi put sam ga otkrio 2006. godine kada sam kupio italijanski časopis Musica Jazz koji se mogao naći kod uličnih prodavaca ispred zgrade Jugoexporta. Igrom slučaja brzo posle toga je gostovao na NS jazz festu i malo je reći koliko sam bio oduševljen nastupom. Imam negde i audio snimke koje sam snimao preko mp3 plejera (možete zamisliti kakav je to bio krš od zvuka). Za kraj je ostavio The anniversary song koju su naravno svi prepoznali kao muziku iz Otac na službenom putu, što mu omogućilo dodatno "koketiranje" sa publikom Favorit mi je Parkerov Barbados, baš zato što su roditelji Roj Hejnsa sa Barbadosa, pa ću okačiti ovu izvedbu (jedno vreme mi je ovaj bubnjarski uvod bio zvono na mobilnom ) Iz nekog razloga i na YT i na iMusic je Barbados pogrešno potpisan kao Yardbird suite.. Mislim da je nam ovim odlaskom Hejnsa, posle Kvinisija i Vejn Šortera, niko ne preostaje... 1
Gojko & Stojko Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 On 7. 12. 2024. at 23:37, John Coltrane said: Mislim da je nam ovim odlaskom Hejnsa, posle Kvinisija i Vejn Šortera, niko ne preostaje... Kako niko, Soni Rolins je još uvek tu, kao i Čarls Lojd, Herbi Henkok i Ron Karter, i htedoh da napišem i Lu Donaldson ali avaj, Lu je umro par dana pre Roja Hejnsa: Lou Donaldson, Soulful Master of the Alto Saxophone, Dies at 98 SaE 1
Ras Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Vreme je da se obuzdam, pa na spavanje. Kompilacija Anitae O'Day, staro cd izdanje iz Musica Jazz časopisa, koja ipak počinje plesnim standardom Let's Face The Music and Dance. Evo ovde i jednog odličnog live videa:
John Coltrane Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 On 13. 12. 2024. at 5:07, Gojko & Stojko said: Kako niko, Soni Rolins je još uvek tu, kao i Čarls Lojd, Herbi Henkok i Ron Karter, i htedoh da napišem i Lu Donaldson ali avaj, Lu je umro par dana pre Roja Hejnsa: SaE Bio sam ubedjen da je Soni Rolins preminuo u pre par godina od korone . Rona Kartera sam slušao uživo u NS, a za Herbi Henkoka sad preturam po kartama i pokušavam da nadjem neki od jazz fest BG/NS programa, mislim da je bio u SC, ali mislim da sam to propustio. Svakako hvala na opomeni.
Ras Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Jebemumater izgleda da sam slijep kod očiju, eno filma otprilike 3 posta iznad Idemo sa lekovitim klavirskim zvucima, Brad Mehldau - Teardrop (Massive Attack)
Recommended Posts