Jump to content
IGNORED

Jazz Is Dead

maheem

Recommended Posts

Posted

ajmo malo žene u džezu, bacajte linkove nismo to obradili dovoljno

• +1 1
Posted (edited)

E, ovo je meni po meri kad je Zorn u pitanju. Njegova ekipa, ali bez njega. Pokidali, ceo album: Ovo puštam i u setovima, komotno. Gruvčina

Edited by Hermetico
  • +1 1
Posted

Muriel Grossman mi je jedna od najjačih postkoltrejnovkih pojava u savremenom džezu. Žena kida, ima i našijeh u bendu

• +1 2
Posted (edited)

mali soul jazz raritet, Ronnie Foster

Edited by Hermetico
Posted (edited)

Može ceo album?

Mo-že!

image.thumb.png.50a11522967507b092c8cf115bce1244.png

Ponukan temom žena i đazza, setih se namah julie hulsman. Jedne kišne morske zime sam navijao neki njen paučinasti album, naziva se sad ne sećam, a ecm opreme se lako smešaju. Slušao sam joj i oktet onomad na bjf, šta znam, nije mi se nešto zakačilo, dok sad nisam našao ništa čime bih se sa radošću podelio.

Nego, iz maglovitog bespuća povijesne zbilje nejako blesnu pgp omot sa nevelikom fotografijom sobe osenčene sumračnim suncem kroz venecijanere.. e sad dal je suzana ili tako nekako - lako će to biti prva longplejka muzikeđaza, koju sam vrteo.

Snabdevena i recenzijom na našem jeziku, punom tajnovitih i izazovnih izraza, poput ostinata.. 

Spoiler

image.png.fea6b0fd4595335f641d01f1e33712df.png

Edited by makaronee
Memorijapaćenja!
  • +1 2
Posted
10 hours ago, Hermetico said:

mali soul jazz raritet, Ronnie Foster

Kada sam se nedavno vratio Madlibovom Shades of Blue i izvorima smestio sam u jedan folder sve albume sa kojih su uzete pojedine teme. Pored klasika (Donald Byrd, Horace Silver, itd...) tu su se našli i meni ranije nepoznati, a izvanrdni radovi poput baš tog albuma Ronnieja Fostera sa kojeg je Madlib semplovao Mystic Brew.

9 hours ago, makaronee said:

Ponukan temom žena i đazza, setih se namah julie hulsman. Jedne kišne morske zime sam navijao neki njen paučinasti album, naziva se sad ne sećam, a ecm opreme se lako smešaju. Slušao sam joj i oktet onomad na bjf, šta znam, nije mi se nešto zakačilo, dok sad nisam našao ništa čime bih se sa radošću podelio.

Nego, iz maglovitog bespuća povijesne zbilje nejako blesnu pgp omot sa nevelikom fotografijom sobe osenčene sumračnim suncem kroz venecijanere.. e sad dal je suzana ili tako nekako - lako će to biti prva longplejka muzikeđaza, koju sam vrteo.

Snabdevena i recenzijom na našem jeziku, punom tajnovitih i izazovnih izraza, poput ostinata.. 

Reveal hidden contents

image.png.fea6b0fd4595335f641d01f1e33712df.png

Postoje ti neki albumi za koje se čini kao da su pravo niotkuda, mimo kontinuiteta i glavnog toka završili u katalozima domaćih izdavača. Dobar izvor informacija ili pak mitova mogu da budu trgovci vinilima i diskofili, ali godinama unazad više ne obilazim ni berze, a ni prodavnice ploča da bih imao koga da pitam otkud kod nas album Joanne Brackeen. Imam tu ploču, a imam recimo i ovog Kennyja Barona: What If? (Enja , kod nas takođe PGP), koji smeštam u isti koš tih slučajnih izdanja.

Posted

n.pl: William Parker/ Cooper-Moore / Hamid Drake:  Heart Tio

Spoiler

• +1 1
Posted (edited)
15 minutes ago, Ras said:

n.pl: William Parker/ Cooper-Moore / Hamid Drake:  Heart Tio

Hide contents

Oni su zicer, tu nema hit and miss momenata. Moj omiljeni album je Sound Unity. I iako se pojavila gomila svemirskih bubnjara, moj sud je da su oni i dalje najbolja ritam sekcija na svetu. Umeju da sviraju sve, free, groove, rege, hip hop, psihodeliju... Kad je bio tu ovaj bubnjar The Necks pričao mi je da često džemuje sa Drejkom i da se druže i da je lik panja.

Edited by Hermetico
  • +1 1