Jump to content
IGNORED

F1 2022-

Ivo Petović

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, vookela said:

Kad Max biva šampion, matematički?

Zavisi i od rezultata konkurencije ali ako mu se bas bas sve poklopi vec na sledecoj trci bi mogao postati sampion.

• +1 1
Posted

Mislim da bi, nakon onoga juče, bilo sramota da De Vries ne dobije priliku naredne godine. Latifi realno nema šta da traži na gridu (ali avaj, ima keša).

Posted

Mislim da nazalost nema dovoljno bolida da bi svi koji to zasluzuju mogli da dobiju priliku u F1... a eto opet ima mesta za kojekakve Latifije, Mazepine i njima slicne. Malom Herti ne daju superlicencu jer se IndyCar sampionat racuna kao da je ravan sa F3 a momak je supertalenat. No bitno da postojecih 10 timova ne dozvoljavaju prosirenje grida jer ce im to "razvodniti profite" a mi smo poslednji put imali pun grid od 26 bolida u Monaku 1995.

• +1 2
Posted

Kad smo kod mladih vozača:

Inače snadjoh se za VPN juče sa CyberGhost-om i odradio mi je posao do jaja, ali tek uveče kad sam imao dobar net, plaža ostala bez Monze ipak :D
Posted
6 hours ago, fillex said:

Mislim da bi, nakon onoga juče, bilo sramota da De Vries ne dobije priliku naredne godine vec na sledecoj trci. Latifi realno nema šta da traži na gridu (ali avaj, ima keša).

• +1 2
Posted

Da ipak ne preterujemo, DeFris bi umr'o da mora da vozi Singapur ako ga je Monca ovako ubila. Em sto ce biti mnogo toplije i sparnije em sto Monca ima dugacke pravce pa se vozac moze malo odmoriti tokom kruga a ne konstantno da bude pod G-opterecenjima. Momak je odradio fenomenalan posao pod jako kratkim rokom ali za bilo sta vise od ovoga treba da provede zimu u teretani i nabije fiziku jer Formula E nije ni blizu nivoa fizickih napora koje iziskuje F1.

Posted (edited)

Ali ali... poredimo sa ga latifijem... kako moze ne biti bolji ?

latifiju merimo kao uspeh ako ne izazove sejfti kar 

Spoiler

Dobro de, preterujem malo, on sigurno jeste top vozac cim je u f1

Edited by Lezilebovich
Posted

De Vries je 150 miliona ziliona kamiona puta talentovaniji od Latifija koji se F1 bavi turisticki, tu nema sumnje. Ali je u ovom momentu fizicki nespreman za F1, covek nije bio u stanju da sam izadje iz bolida posle trke u Monci fizicki najnezahtevnije (uz mozda jos Baku) staze na kalendaru. Dakle pravac teretana i za dogodine ce biti top.

Ako se pogleda po Formuli E, IndyCar, WEC, japanskoj SuperFormuli ima tamo gomila vozaca cija je karijera iz ovog ili onog razloga skrajnuta od F1 a bolji su od dobre polovine sadasnjeg F1 grida - a i F1 grid je (s izuzetkom Latifija koji je go kurac) jedan od jacih u zadnjih 10-tak godina. Dosta vozaca koji su sad vec na zalascima svojih karijera su 'ladno imali kvalitet da budu visestruki svetski sampioni (Scott Dixon, Andre Loterer...) ali nisu nikad dobili priliku da sednu u F1 zato sto nisu imali mesta - vec skoro 30 godina nemamo popunjen F1 grid sa 26 bolida, a i od onog sto je na raspolaganju obicno nekoliko ode bogatim turistima tipa Latifi, Mazepin i tako to. Vergne je tukao Ricciarda u nizim serijama, u F1 STR bio egal sa njim, obrisao patos sa Kvyatom pa su na kraju i Ricciardo i Kvyat dobili unapredjenje u RBR a on nogu u dupe. No sad barem ima dve titule u FE.

Ima gomila takvih primera, prica da su u F1 20 najboljih vozaca na svetu je samo mit.

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Dal ce ikada da ujednace bolide da bi vozaci dosli do izrazaja i zasto ne?

Posted

Ne, jer F1 tome ne sluzi. Vozaci + konstruktori, to je uvek bila draz..

• +1 2
Posted

OMG

Ako testiraju Hertu da bi ovaj ispunio uslov da vozi u F1, a onda ga puste u TR u zamenu za Gaslyja opet ce ispasti idioti.. 

Posted
2 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Ako testiraju Hertu da bi ovaj ispunio uslov da vozi u F1, a onda ga puste u TR u zamenu za Gaslyja opet ce ispasti idioti.. 

Jbg sve za Francuza, pa cak i pomoc konkurenciji...

• Haha 1
Posted

Da bar ijedan od ta dva Francuza ima potencijal da bude top dog material. Ovako, galski ponos na panj zarad galskog ponosa, čini mi se.