fillex Posted August 24, 2022 Posted August 24, 2022 Ima nekih glasina i da bi mogao u Haas umesto Micka.
Radoye Posted August 25, 2022 Posted August 25, 2022 8 hours ago, fillex said: Ima nekih glasina i da bi mogao u Haas umesto Micka. Ima, to u varijanti da Mik ode u Alpin a da na njegovo mesto Ferari ne ugura Djovinacija jerbo ima i takvih glasina...
ducca Posted August 25, 2022 Posted August 25, 2022 Zar Ferari nema nijednog krštenog juniora da pogura nego Giovinazzija vade iz naftalina? Šta je sa Shwartzmanom, je l dnk i tu problem ili tanak potencijal?
Radoye Posted August 25, 2022 Posted August 25, 2022 Jbg Djovinaci je Italijan, nemoj nikad da zanemaris taj patriotsko-nacionalisticki momenat u F1, eno i Alpin se samoubio zbog guranja Okona po svaku cenu pa izgubili i Alonsa i Pjastrija. U poredjenju s tim Ferari jos izgleda pametno, ne pokusavaju da uguraju panj u glavni tim nego ga uvaljuju B-ekipama.
Jimmy Kowalski Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Alonso in full: How Alpine talks broke down, and why Aston O tome koliko je Otmar nebitan i da sve konce naravno vec 2 godine povlaci Rossi Quote Talking about the Alonso exit earlier this month, Szafnauer said the Aston press release was “the first confirmation I had” about his driver’s departure. Alonso said he was “happy” to answer a question on how this was possible. “It’s true, Otmar probably didn’t know anything,” he said. “But I informed Laurent Rossi [Alpine CEO], [Renault Group] president Luca de Meo, my mechanics and my engineers before any announcement. “So all the people that were involved in my negotiations, they were informed before any announcement from Aston Martin. Otmar was not involved in the negotiations, and just probably Laurent or Luca didn’t call him before the announcement, and he was surprised by that.” A Rossi se jednostavno preracunao da ce Alonso prihvatiti svaku ponudu Quote Alonso reiterated that staying with Alpine “was my intention – I was not hiding that as well”. “Every press conference that I did so far this year, I was quite clear that I was happy with the progress that we were making. As a team, it has been an incredible journey for me to come back into this sport with Alpine, which I consider my team, my family. We won so many things together [in the team’s previous guise as Renault] and that will be part of our history, not only the Renault Group history but also Fernando’s history, what we achieved together.” But, Alonso added, “for one reason or another” the negotiations over an extension “were not moving forward for a couple of months already” by the time he got the Aston offer. “It seemed that it was a logical move to me – because Aston was very willing to have me and trusted on my abilities on the track, and off-track as well, to develop the project,” he said.
ducca Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Od jutros se Audi vrti sa nekim F1 hint objavama, miriše da bi mogli da kupe Sauber…
smooth.Op Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Quote But while Audi and Porsche share components between their respective road car divisions, Audi CEO Markus Duesmann said that there would be no pooling of F1 resources between the two brands. "In this case, we will have completely separate operations," Duesmann said in response to a question from RacingNews365.com. "[Audi] will have our operations in Germany, and if Porsche enters, they will have their operations in the UK, completely separate." Obzirom da je Honda produžila saradnju sa RB do 2025. godine, pretpostavljam da će oni od 2026. u Alpha Tauri koji bi mogao da postane fabrička Honda ekipa. Porsche nastavlja sa RB i preuzima RB Powertrains, a Audi uzima Sauber od 2023. (moguće sa RB Powertrains motorima). Sumnjam da neće imati saradnju i da će Audi krenuti od nule Pre će biti da će se oslanjati na intelektualno vlasništvo RB Powertrains.
Jimmy Kowalski Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Iako su novi proizvodjaci motora dobrodosli, mene uzasno nervira trenutno preovladjujuce misljenje da nove ekipe nisu potrebne u F1 karavanu. Za postojece timove i razumem takav rezon, ali oni ni ne treba da se pitaju o tome. Ali Liberty je do sada vukao dobre poteze u cilju popularisanja takmicenja, ali i podizanja kvaliteta trkanja kroz nova pravila, pa me cudi decidan stav Domenikalija da Andretti ili bilo ko drugi nisu pozeljni u ovom trenutku. Jasno je da kljuc u raspodeli love, nije isto deliti kolac na 10 ili 12 delova, a niko nece da dobije manje nego dosad, a ni Liberty nece da se odrekne svog procenta, ali biznis funkcionise samo kada se prave kompromisi..
Lezilebovich Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Spoiler Gde si bila kad sam bio niko Sada tu je tim i vozamo se džipom Laka roba uvek ima sve za sitno Vilica joj igra disko Srce hladno kao frikom A uglavi mi je free hoe Pored toga sve je isto Brojim brojim novac ali Znaj da sada sve je čisto Znaj da sada sve je čisto Sad kad sve je čisto Ne treba mi cheat code Sve se lako sredi zovi kad je hitno Jurim pare pa na vreme nisam stigo Sranje rešim jednim klikom Tu sam blejim s mojom klikom Sada šalje poruku sa golom slikom Nije mi se ni digo Skloni mi se pod hitno [Bridge] Gde si bila kad sam bio niko Sada nosim Bape, Gucci, Fendi, Valentino [Chrous] Gde si bila kad sam bio niko Sada tu je tim i vozamo se džipom Laka roba uvek ima sve za sitno Vilica joj igra disko Srce hladno kao frikom A uglavi mi je free hoe Pored toga sve je isto Brojim brojim novac ali Znaj da sada sve je čisto Znaj da sada sve je čisto 1
fillex Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 (edited) I Lando i Ocon i Bottas isto, biće veselo u nedelju https://www.gpblog.com/en/news/128557/fia-confirms-grid-penalty-for-verstappen-and-three-other-f1-drivers.html Edited August 26, 2022 by fillex
Sludge Factory Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Na kraju ce svi da imaju kazne i raspored na gridu ce da bude uobicajen
Radoye Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 7 hours ago, renne said: Ferštapen i Lekler startuju sa začelja 6 hours ago, fillex said: I Lando i Ocon i Bottas isto, biće veselo u nedelju https://www.gpblog.com/en/news/128557/fia-confirms-grid-penalty-for-verstappen-and-three-other-f1-drivers.html i Mik. 7 hours ago, Jimmy Kowalski said: Iako su novi proizvodjaci motora dobrodosli, mene uzasno nervira trenutno preovladjujuce misljenje da nove ekipe nisu potrebne u F1 karavanu. Za postojece timove i razumem takav rezon, ali oni ni ne treba da se pitaju o tome. Ali Liberty je do sada vukao dobre poteze u cilju popularisanja takmicenja, ali i podizanja kvaliteta trkanja kroz nova pravila, pa me cudi decidan stav Domenikalija da Andretti ili bilo ko drugi nisu pozeljni u ovom trenutku. Jasno je da kljuc u raspodeli love, nije isto deliti kolac na 10 ili 12 delova, a niko nece da dobije manje nego dosad, a ni Liberty nece da se odrekne svog procenta, ali biznis funkcionise samo kada se prave kompromisi.. Poslednji put pun grid od 26 bolida smo imali na VN Monaka 1995. Tako da svaka prica kako novi timovi "razvodnjavaju" profit postojecim ekipama pa zato moraju da ispune neznamkakve uslove i plate stotine miliona dolara samo da bi usli u razmatranje je veoma suplja. Ako nista drugo, postojeci timovi bi trebali da placaju potencijalnim novim timovima jer su bezmalo 30 godina ubirali 100% prihod prilazuci samo 77% od kompletnog grida. Tih 6 ekstra bolida bi usput odlicno posluzilo kao "skolica" za sve ove Pjastrije, Drugovice i ostale za koje sada nema mesta, i to bez da se veterani teraju u penziju...
Jimmy Kowalski Posted August 26, 2022 Posted August 26, 2022 Slazemo se oko toga. Timovi na stranu (formalno ionako ne odlucuju), meni nije jasno da Liberty nema racunicu za prosirenjem grida. Andretti (koji je btw spreman da plati onih famoznih 200 miliona da bi usao u F1) bi sigurno podigao zainteresovanost za F1 u Americi, pogotovo sa americkim vozacem, to moze samo da generise vise love. Ili bilo koji novi auto proizvodjac. Mislim, ne pricamo o Stefan GP, vec o imenima koji znace nesto u auto sportu i imaju pedigre..
Recommended Posts