Lezilebovich Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 S obzir da je otvorio profil na linkedinu, deluje da trazi drugi posao https://www.linkedin.com/in/daniel-ricciardo
ducca Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 Tu opciju sam pomenuo nemisleći da je Ricc parazit koji bi sedeo na lovi i ladio jaja nego da bi mu jedna godina van cirkusa bilo koje vrste prijala da se malo presabere i bude načisto šta su mu prioriteti, pošto mi izgleda kao neko ko zadnjih godina nije baš 100% posvećen F1, opet možda je to samo iskrivljen dojam prateći njegove mreže pa i izjave gde nisam primetio da je nešto zabrinut za svoja izdanja i silaznu putanju na kojoj se nalazi, iako nije još u godinama gde bi trebao da se zadovoljava mediokritetštinom. Kao da su mu status zvezde i basnoslovni ugovori malo udarili u glavu. Verujem i dalje u njegov potencijal i glad da ponovo pobedjuje i možda je pravi način za povratak na taj put pauza od 1 godine, pre nego sedište u Williamsu npr.Sa druge strane ovo je možda idealna prilika da se oproba u NASCAR-u koji mu je blizak srcu i gde je pronašao i uzora u Dale Earnhardtu, šta ima da izgubi (osim miliona, ali bože moj ). Ne znam kakve se tamo cifre vrte za ugovore ali sezona takvog imena kakav je Danny Ricc bi seriji donela prodor do publike koja tradicionalno i ne prati tu seriju pa možda vredi odrešiti kesu.
Radoye Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 Kako god bilo RIC ima vazeci ugovor i ako je verovati glasinama takav da samo s njegove strane moze da se trazi prevremeni raskid, ne i od strane tima. Ako Meklaren ne zeli vise da racuna na njega bice duzan da mu isplati ugovoreno do kraja - ili napravi nekakav dil sa narednim poslodavcem na procente da ga dotira do kompletne sume. To je poenta koju sam pokusao da prenesem, inace nisam ni pomislio da mislis da je RIC parazit i tako to. Nego meni se cini da se njemu bas vozi, u F1 pre svega ali ako ne moze tamo onda u bilo cemu drugom (OK, rekao je da ga Indy ovali plase - znaci osim toga). E sad, da li ce ga Meklaren placati da vozi za njih u Formuli E ili digod, ili ce voziti za negog drugog uz sufinansiranje iz Meklarena - videcemo. Uglavnom on ce svoje pare da dobije. A verujem i da ce voziti, da nece sedeti besposlen. Inace je sada isplivala i nekakva frka sa Rozenkvistovim ugovorom (navodno bio potpisan da vozi za Meklaren u Indy ako dil sa Paluom propadne, ako ne propadne onda u Formuli E - sad se ispostavlja da ga Meklaren nutka okolo drugim Indy timovima kao slobodnog), ovo sve polako poprima cirkuske razmere. Dakle imamo: McLaren F1 - dva bolida - NOR (siguran) i PIA (verovatno, zelja tima) + RIC (pod ugovorom da vozi), O'Ward, Hertha (inace Andrettijev), Palou (?) kao testeri, Vandoorn, de Vries kao rezerve McLaren Indy - tri bolida - O'Ward i Rossi sigurni, Palou se sudi sa Ganassijem za raskid ugovora, Rosenqvist nepoznat status, mozda jos neko? McLaren Formula E - dva bolida - de Vries (verovatno), Rosenqvist (mozda), RIC (mozda), neko deseti do sada ne pominjan (verovatno) 1
ducca Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 O Riccu i Mclarenuhttps://www.autosport.com/f1/news/the-reasons-behind-ricciardos-mclaren-formula-1-struggles/10350459/ 1
smooth.Op Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Quote It points to the difference between Norris and Ricciardo this year. While Norris has been able to adjust and work around the characteristics of the MCL36, Ricciardo has struggled to do so in the same way. He has always been a driver who thrived off having complete confidence in the car, allowing him to be aggressive and throw it around. The McLarens of the past two years have not given him the chance to do that. Quote Ricciardo said new issues have emerged with the car this year that served as further setbacks. “Some of the, let’s call it struggles or difficulties, are a carry over - and then there might be a few new things where you’re like, damn, OK!” Ricciardo said. ... Ricciardo has also struggled more to understand why the car reacts like it does at times: “That’s where it can build some frustration, like, ‘why did I lock up then? I didn’t do anything to provoke that, so why the hell did that just happen!’ Just stuff like that.” Mislim ako je situacija ovakva, a čovek ide kroz padok sa onim usiljenim kezom na licu i zbija šale... Prva godina imaš izgovor jer ne poznaješ bolid, kolega te šije, ali bože moj biće bolje. Druga godina ti i dalje nisi rešio (shvatio) probleme, a dolazi ti novi bolid. I tu padaju maske. Lando uz poteškoće opet uspeva da ovlada i da prepozna ponašanje bolida, dok od ovog nikakve koristi.
ducca Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Mislim da se Ricc nikad nije “odvikao” od onoga što mu je pružao Red Bull-ov auto. Pravila i ere se menjaju ali neke tendencije i karakteristike konstrukcije bolida ostaju, nije mi teško da verujem da mu jednostavno Mclaren ne leži i sigurno da mu prethodna iskustva stvaraju dodatni problem jer je svoj stil izgradio na drugim osnovama. Lando je npr. samo Mekove vozio u karijeri i lakše im se prilagodjava čak i sa promenama pravila. Povratak u Alpinu se dosta pominje, i Otmar je pričao da nema problem sa tim što je pre 2 godine napustio tim, pa ne znam da li priča stvarno ide u tom smeru… Možda on i jeste najbolja opcija za tim makar na neki kraći period. P.S. Kad pominjem Red Bull, idealan scenario bi bio njegov povratak u tim i novo partnerstvo sa Maxom, bio bi to box office, na stranu što bi i njega vratilo u život sa kompetitivne strane priče. Simpa mi je Checo i uradio je ipak dovoljno da zadrži svoje mesto, uostalom ima i novi ugovor i nema promila šanse da uzmu Ricca sad, ali u nekoj perspektivi sa serijom loših vožnji Pereza ko zna. Max je dobar sa Danielom i dalje i mogao bi da utiče ako bude bilo potrebe za tim, mada je Ricc znao da mu i te kako udje pod kožu…
fillex Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Povratak u RB mi deluje na jako dugom štapu, povratak u Alpinu već dosta realističnija opcija. Iskreno se nadam da će, ako se vrati u Alpinu, uspeti da povrati mojo, čak ne mislim ni da bi bilo nerealno da opet bude situacija kao 2020, kada je bio nesumnjivo ispred Ocona. Ocon mi svakako deluje kao slabiji konkurent od Landa, a iskreno, mislim da se Alpina zajebala što je Okonu dala dugačak ugovor. Tip je solidan midfield vozač (i često bezobrazan na stazi), ali ništa preko toga, svakako nije prvorazredni vozač koji bi mogao da postane vođa i galvanizuje tim. Riccardo je u Renou imao taj kapacitet, Alonso u Alpini nesumnjivo ima, ali Ocon mi je samo solidan no. 2, ništa više od toga.
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 FIA Contract Recognition Board utvrdio da su oba ugovora Piastrija (sa Mcl i Alpinom) validna, tako da ce civilni sud odlucivati u sporu..
Radoye Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Ovogodisnji bolidi su toliko drugaciji od svega sto je bilo pre njih da nista sto je RIC naucio onomad u RBR ili sto mu prosle godine nije odgovaralo u MCL nije primenjivo. Tojest, jeste u onolikoj meri u kolikoj je primenjivo na svaki trkacki auto u bilo kojoj seriji. Ovo su potpuno nove zverke koje zahtevaju nov pristup voznji. Fakat je da se neko tu bolje snasao a neko ne, ali fakat je da je NOR u obe varijante obrisao patos RIC-om. E sad, onomad u RBR RIC je bio egal / blizu VER, ali kao sto rekoh ovo su sasvim druge zverke i ako ova nova F1 fundamentalno ne odgovara RIC-ovom nacinu voznje nece mu odgovarati ni RBR bas koliko mu ni MCL ne odgovara. Jedino ako misli da ce mu protiv VER biti lakse nego protiv NOR... Njemu je verovatno najbolja varijanta da se vrati u Alpine. Ili da gleda pos'o negde van F1... 1
fillex Posted August 9, 2022 Posted August 9, 2022 Piastri saga postaje sve ružnija https://www.reuters.com/lifestyle/sports/piastri-case-could-end-up-high-court-says-alpine-boss-2022-08-08/?taid=62f15d5458b19d0001fa2d9b&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
Radoye Posted August 9, 2022 Posted August 9, 2022 Pa nije fer da se McLaren samo u IndyCar sudi s konkurencijom oko ugovora vozaca... 2
Jimmy Kowalski Posted August 24, 2022 Posted August 24, 2022 Pa u Alpinu, di bi drugde. Vec je Otmar rekao da ne bi imao nista protiv..
Recommended Posts