Jump to content
IGNORED

F1 2022-

Ivo Petović

Recommended Posts

Posted

To je Ferrari odmah od starta trebao sa Sainzom kad su vec debili za taktiku. Mada kad im nije bilo dovoljno 10 sekundi razlike od Leca pitanje je i to...

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Posted

po netu kruzi ova vest:

After we heard Sergio Perez drop a hint he’d signed a new contract at Red Bull over the weekend, the recent Monaco race winner has now confirmed a new deal with the team lasting until 2024.

Posted

@Radoye

Jesam dobo čuo da je poslednja na ovoj stazi, ulicama Detroita?

Posted

Da, poslednja na Belle Isle (ostrvo na pola puta izmedju SAD i Kanade, popularno izletiste za stanovnike Detroita). Od dogodine se vozi na novoj stazi u samom centru grada, navodno lakse za prilaz publici plus jos hoteli i luksuzni restorani za zabavu VIP klijentele i sklapanje sponzorskih dilova.

Meni zao, jer ovo je jedna od boljih staza u sampionatu, podseca na Montreal iz F1 (ne samo lokacijom na ostrvu) i ovde su uvek bile dobre trke...

Posted

Napravite si novu temu a ne da me zbunjujete ovde. :mad:

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

• +1 3
Posted

kace vise mcl da otera rikarda, smorio je covek, nista nije pokazao dve godine a preplacen je. 

Posted

Meni je Ric šok iskreno, prosto ne mogu da verujem da toliko nije u stanju da se adaptira. Žao mi je, gotivio sam ga uvek, ali ako ne dođe do nekog proboja, slažemse da je samo balast Meku. Da stave Alonsa recimo pored Norrisa mislim da bi rezultati tima bili ihahaj bolji.

• +1 3
Posted

Tako je Ricc prozivan i prošle sezone pa donese pobedu. Ne bih se ja njega odrekao tek tako, već je prežvalana priča da mu treba više vremena da oseti bolid i počne da vozi do njegovog limita, ovo je potpuno nov auto i treba mu još da klikne, mislim da će McL da pogreši ako ga ne ostavi bar do kraja sezone, posebno jer nema nekih opcija na tržištu koje će pružiti više od njega.

Posted

Meklaren ima dve opcije trenutno ako bi hteli da se rese Rikarda pre kraja sezone - Fandorna (zvanicna rezerva tima, "dele" ga sa Mercedesom) i Pjastrija (Alpinov junior za koga aktivno traze mesto u F1, pod pritiskom je Latifi u Vilijamsu da se skloni). OK, dveipo, ako Pjastri zameni Latifija onda je i Latifi slobodan da zameni Rikarda.

Meklarenovi klinci iz IndyCar Herta i O'Vord jos uvek nemaju dovoljno poena za superlicencu, oni tek dogodine postaju interesantni.

Pjastri je nepoznanica, deluje da je velik talenat ali jos uvek nema iskustva u F1 bolidima a i vezan je za Alpin, nema smisla da Meklaren razigrava tudjeg vozaca. Fandorna smo vec probali, ne bi bio nikakav napredak u odnosu na Rikarda. Latifi je Latifi.

Postoje jos dve off-off varijante koje se pominju - Nik de Fris iz Formule E i Pjer Gasli. De Fris je nekadasnji junior Meklarena s kojim se nisu razisli bas na prijateljski nacin, on tamo gde je trenutno zaradjuje bas ozbiljne pare i ovakav transfer bio bi bas mnogo skup a opet ne garantuje da bi bio bolji od Rikarda. Za Gaslija se prica da je nezadovoljan u AT i da hoce u top tim ali nisam bas siguran (nazalost, kao Meklarenovac) da Meklaren trenutno spada u tu kategoriju i da bi za Gaslija bio dovoljan napredak.

Tako da sve u svemu - najbolje da Rikardo ostane tu gde je do kraja sezone pa cemo videti. On sam kaze da ima ugovor do kraja 2023. i da ne namerava nikud dok to ne istekne. Ostaviti ga do kraja ove godine, pod pritiskom moranja da napravi rezultat (makar da se priblizi Landu, ako ne moze bolje - trenutna razlika medju njima je za stid i sram), pa na osnovu rezultata da se napravi odluka ostaje li do kraja ugovora ili kud koji...

Posted

https://scuderiafans.com/ferrari-evaluating-when-to-introduce-new-updated-hybrid-part-to-f1-75-engine-amid-grid-penalties/

After only seven races of the 2022 Formula 1 season, within the Ferrari engine department, it is already time to think about the appropriate strategies for rotating the elements of the power unit. The failure of the MGU-H suffered by Charles Leclerc in Spain has triggered the alarm and is pushing the men of the Maranello team towards the introduction of an important update of the hybrid system aimed at both correcting the reliability problems encountered in this first part of the season, and also to consequently increase the performance of the engine.

This will be possible despite the block to the development of power units, which as we know does not involve the elements that contribute to the recovery of electricity, but only the ICE and the other components. In general, moreover, the engine manufacturers will always be allowed to intervene in the event that a reliability problem is encountered.

Upgrade planned for the British Grand Prix

Vise o tome na linku iznad texta

Posted

Što je Noris batalio svoj krug sad?

Mogao je da se popne u prvih 10