Lezilebovich Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Just now, renne said: kakav jebeni cirkus, verštapen dobio nagradu za najboljeg sportistu godine Od koga to
renne Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 2 minutes ago, Lezilebovich said: Od koga to Laureus
ducca Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Lec treba da uzme Prosta za savetnika ako hoce da postane sampion. Previse pravi brljotina..Leclerc je bukvalno napravio prvu grešku od početka sezone, loš start ne računam jer se dešava svima više puta u sezoni, uostalom i Max je juče imao problem i generalno zna po nekoliko puta u sezoni da startuje bzvz. Meni Charles i dalje pokazao najviše do sad, veliki je pritisak na njemu, Sainz pokazuje koliko je zajebano nositi se sa tim, i samo ga je prevelika agresivnost danas koštala. Možda jedino oko toga može da ga posavetuje sa Prostom jer mu je danas bilo sasvim dovoljno i P3 s obzirom na prednost koju ima u šampionatu, a RBR je brži ceo dan. Al jbg, porasli apetiti i samopouzdanje do neba, nekad je to mač sa dve oštrice. Ali biće on ok, ovo je godina u kojoj će pokazati da je potpuno sazreo, on je šampionski materijal bez dileme, i brzo će ovo zaboraviti i naučiti.Inače kakva trka Red Bulla danas, vrlo moćno izdanje. 5
burekdzija Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Ne bih ja otpisao Leclerca kao impulsivnog i da mu treba Prostova terapija. Sve je ok uradio, cak je i Ferari imaju dobru ideju sa poslednjom izmenom guma. Nije upalilo prosto. I do kraja trke je prilicno hladnokrvno spasao sto se moglo spasiti. meklaren nevidljivo na podijumu 1
black mirror Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 On 24.4.2022. at 15:41, renne said: Koliko je ovo postala sprdnja od sporta Kad god Max treba da pobedi kroz celu trku nije dozvoljen drs prosle sezone ste kukali na masija iako je vecina njegovih odluka bila u korist mercedesa i sad kad otisao opet neko drugi kriv. ma pravicete masija od blata mmw On 24.4.2022. at 15:54, renne said: Ništa nisu doneli novim pravilima, osim što su uništili Mercedes, mada je to možda i bio cilj Preticanja su nemoguća kako god okreneš pa kako nije moguce!!?? evo juce max preticao hamiltona bez problema 2
ducca Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 DRS nisu pustili dok se nije prosušila staza, to je pravilo oduvek i nema potrebe da neko izgubi glavu zarad pozicije. Ostala je samo dilema da li su mogli krug/dva ranije da puste, ali ako je sumnja da se to radi u korist RBR evo LEC ni sa DRS-om nije mogao da obidje Checa, a Max je već posle 1. kruga bio na 2 sekunde prednosti. Takodje, bilo je nekoliko obilaženja i bez DRS u prvih par krugova tako da nije baš da su nova pravila loše uticala na tu situaciju. Videćemo u nastavku sa dodatnim evolucijama bolida, ali deluje mi da je situacija po tom pitanju kud i kamo bolja nego pre. 4
Mr.Mxyzptlk Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 da li neko zna kako ide raspodela bodova za sprint trku, i na koliko staza postoji sprint trka/sta je uslov za sprint trku/zbog cega nije na svakoj stazi?
fillex Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 Apropo Leklera i Prostove terapije, da se ispravim - ne mislim da mu treba ful terapija/reworking u glavi, rekao bih da je on to već u dobroj meri sam odradio, i danas mi deluje mnogo zrelije nego što je bio 2019/20, pa i prošle godine. Ovo je rekao bih bila situacija da ga je malo poneo trenutak pa je preforsirao - u tom smislu bi blago podsećanje na Prost (a može se reći i Lauda) filozofiju bilo sasvim dovoljno - po principu, titulu uzima onaj sa najviše poena, a ne najviše bravura na stazi. Mada kako vidim, i on sam kaže da je svestan da je preforsirao, da se zeznuo, i da je trebalo da iskulira i uzme p3. To pokazuje zrelost, ako to uspe da zaista implementira u praksi, mislim da ima ozbiljne šanse za uspeh. Utisak mi je da će Ferrari/Red Bull da se kolju cele godine, i da će prednost iz vikenda u vikend menjati stranu, zavisno od konfiguracije staze, prirode asfalta, i toga ko bolje pogodi setup koji vikend. Nešto kao McLaren i Ferrari 2007. recimo.
burekdzija Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 Meni se cini da je dosta lakse voziti u prljavom vazduhu, prici u drs zonu i namestiti se za prestizanje. Kad se samo setim mucenja proslih godina i poradjanja u svakom krugu dok se ne namesti u slipstream. E sad sto je Imola takva kakva je sa tom jednom drs zonomi sto je padala kisa pa su pola trke vozili bez drs-a i sto je meni ceo drs koncept glup... ali ako mentalno iskljucim u glavi to otvaranje krilca jeste bolje trkanje nego prosle godine. p.s. tim pre je Raselovo obilazanje spolja bez drs-a bilo jedno od najboljih ove godine, ako ne i najbolje.
fillex Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 (edited) Za lakše praćenje je ja Leclerc komentarisao, da jeste zaista lakše. Navodno je 3s do 1s iza sada dosta lakše, malo je teže i dalje kad si 1s to 0.5s, i onda opet lagano. Kapiram da DRS igra ulogu u toj fazi od 1s do 0.5s. https://scuderiafans.com/are-the-new-f1-cars-easier-to-follow-charles-leclerc-gives-detailed-answer/ Edited April 26, 2022 by fillex typos
renne Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 4 hours ago, extragluv said: da li neko zna kako ide raspodela bodova za sprint trku, i na koliko staza postoji sprint trka/sta je uslov za sprint trku/zbog cega nije na svakoj stazi? četiri ukupno Prvih osam dobijaju od osam do jednog boda 1
Moća Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Pamtim da sam bio u selu i da sam tamo cuo vest,. Bio samtad jos sasma mali...Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk
Recommended Posts