Hamlet Strašni Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 37 minutes ago, harper said: Ja bih se vrlo iznenadio. Verovatno bi me manje iznenadilo da dozvole gay brakove. Ако дозволе биће то на папиру и у Кабулу. Имаће за излог неколико десетина људи и организација без икаквог утицаја, понекад ће неко од њих и страдати због унутрашње политике, па ће га ослободити под притиском запада. У унутрашњости ће батинаши завршавати своје и држати ред. За десетак година ће у једном тренутку то престати да буде важно па ће их угушити и растерати. Сејм олд стори, сејм олд крајмз... 3
April Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 24 minutes ago, Hamlet Strašni said: Ако дозволе биће то на папиру и у Кабулу. Имаће за излог неколико десетина људи и организација без икаквог утицаја, понекад ће неко од њих и страдати због унутрашње политике, па ће га ослободити под притиском запада. У унутрашњости ће батинаши завршавати своје и држати ред. За десетак година ће у једном тренутку то престати да буде важно па ће их угушити и растерати. Сејм олд стори, сејм олд крајмз... Kako sve ovo zvuči poznato
Popular Post cedo Posted August 16, 2021 Popular Post Posted August 16, 2021 8 minutes ago, April said: Kako sve ovo zvuči poznato cudimo se talibanima u afganistanu ... zemlji koja je desetinama, ako ne i stotinu godina iza onoga sto volimo da nazovemo naprednim svetom talibani su svuda oko nas ... samo zavisi koliko je drustvo razvijeno ... korona je to pokazala nikakve intervencije tu ne pomazu ... za to treba obrazovanja, novca i volje, a bojim se da ce svega biti sve manje u nastupajucem periodu 11
Time Crisis Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 14 minutes ago, April said: Kako sve ovo zvuči poznato Uze mi reč iz usta
Bojan Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 Bile su neke vesti (tvitovi) iz Herata da je postignut dogovor da žene nastave da dolaze na Univerzitet u ovog gradu, pod nešto promenjenim uslovima. Grad je pao u ruke Talibana još pre 3-4 dana. Na univerzitetu ima 11000 studenata od kojih su 60% žene. Ta brojka se smatra uspehom politike uključivanja žena u proces obrazovanja u poslednjih dvadesetak godina. 1
Roger Sanchez Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Krenulo je na aerodromu Next stop - Priština. 2
barba Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 1 hour ago, harper said: Ja bih se vrlo iznenadio. Verovatno bi me manje iznenadilo da dozvole gay brakove. . Harper, moje i tvoje vidjenje procesa koji teraju ovu planetu da se vrti se prilicno podudaraju, dobro je da nije ipak uvek tako... Sasvim je moguce da si ti u pravu...i da iz mene vise govori zelja da se nesto tamo promeni po pitanju zena i njihovih prava, nego realnost...Ipak , 1996 godina je prilicno daleko, mnogo toga se promenilo pa i sam Taliban... Organizacija koja je od klasicnih papucara postala primer za transformaciju ratovanja u savremenom svetu...Moguce da nesto promene u odnosu k zenama, jer ti zakoni se nisu ticali samo obrazovanja , bili su uzasni...uprkos činjenici da su takva ograničenja stvorena na osnovu serijatskog i islamskog kodeksa oblačenja, ona su snažno iskrivljena i dovela su do mnogih problema, budući da u šerijatu ne postoji zakon prema kojem je žena dužna da sakrije lice i ruke, ne postoji zabrana samostalnog kretanja i mogućnost rada. Serijat obrazovanje ne zabranjuje, naprotiv... Ne mislim ja da ce oni odjednom postati svetli primer za ostatak planete, mogli bi da dobace makar do svojih mentora u regionu.. . 1
harper lee Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 3 minutes ago, barba said: . Harper, moje i tvoje vidjenje procesa koji teraju ovu planetu da se vrti se prilicno podudaraju, dobro je da nije ipak uvek tako... Sasvim je moguce da si ti u pravu...i da iz mene vise govori zelja da se nesto tamo promeni po pitanju zena i njihovih prava, nego realnost...Ipak , 1996 godina je prilicno daleko, mnogo toga se promenilo pa i sam Taliban... Organizacija koja je od klasicnih papucara postala primer za transformaciju ratovanja u savremenom svetu...Moguce da nesto promene u odnosu k zenama, jer ti zakoni se nisu ticali samo obrazovanja , bili su uzasni...uprkos činjenici da su takva ograničenja stvorena na osnovu serijatskog i islamskog kodeksa oblačenja, ona su snažno iskrivljena i dovela su do mnogih problema, budući da u šerijatu ne postoji zakon prema kojem je žena dužna da sakrije lice i ruke, ne postoji zabrana samostalnog kretanja i mogućnost rada. Serijat obrazovanje ne zabranjuje, naprotiv... Ne mislim ja da ce oni odjednom postati svetli primer za ostatak planete, mogli bi da dobace makar do svojih mentora u regionu.. . Iz sveg srca se nadam da ces ti biti u pravu a da cu ja da pogresim. 1
Roger Sanchez Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 9 minutes ago, Roger Sanchez said: + thread Oćemo mi to, samo što nismo... zašto uredno i orghanizirano kad može kaotično i navrat nanos:
Downforce Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 34 minutes ago, Roger Sanchez said: Next stop - Priština. Dogodine u Prizrenu.
Recommended Posts