ArleKino Posted August 21, 2021 Author Posted August 21, 2021 14 minutes ago, copkillah said: Ja sam našao da je to svirano Davidu Luizu u januaru 2020. na Čelsi - Arsenal, ali stvarno ne pamtim da je to bila neka česta pojava, verovatno neko pamti još neki noviji primer. I Davidu Luizu protiv Wolvesa prošle sezone. Ustvari, ako je igrač Arsenala u defanzivnoj ulozi, svira se crveni + penal. Mislim da tako i piše u Rileyevim "pravilima". 1 1
Mindaugas Žukauskas Posted August 21, 2021 Posted August 21, 2021 54 minutes ago, Weenie Pooh said: Ne sudi se to više, već par godina su guidelines da ne treba preteško kazniti tim protiv kog je suđen penal. Šta piše u pravilima nije bitno ako je interpretacija drugačija. To su babe i žabe. Naravno da znam da se više ne daje crveni golmanu kad skrivi penal kao poslednji igrač, zato što je u potrazi za loptom upetljao ruke u noge napadača. Kao što se ne daje ni za bilo kakav drugi nenameran faul. Vrlo jasno je i u pravilima napravljena distinkcija da se za svaki nameran faul dodeljuje i crvena karta. Dakle, da, kada je Luiz isključen protiv Čelsija, to je bila dobra odluka, kao što bi Suarezov crveni protiv Gane i po ovim pravilima bio dobra odluka. To što se copi ne seća da je u poslednje vreme bilo takvih situacija, nije posledica novih guidelinesa, nego posledica uvođenja VAR. Jer, čak i fudbalerski IQ dobacuje do toga da nije baš pametno praviti nameran faul, ako te posmatra 16 sudija u VAR sobi. Na kraju krajeva, zbog toga se i broj kvarnih udaranja laktom i ostalih "samo da sudija ne vidi" momenata sveo na minimum. Nekad je bilo uobičajeno da svako malo neko popije suspenziju posle tekme nakon pregledavanja snimka, sad toga uopšte nema.
Weenie Pooh Posted August 21, 2021 Posted August 21, 2021 "Nameran faul" je u fudbalu prilično murky kategorija, kao što je bila u košarci pre uvođenja termina tipa "flagrant" i meni omiljeni "unsportsmanlike". Skoro niko ne pravi faulove namerno, u smislu "sad ću da ga polomim pa da bude penal", pogotovo u VAR doba. Gotovo svaki faul u 16 metara moguće je okarakterisati kao borbu za poziciju, attempt to play the ball, i ostale bezbrojne legitimne namere. Kad odvališ protivnika bez lopte, ili kad rukom skineš loptu sa gol linije, to su retki izuzeci koji se - tačno je - kažnjavaju crvenim kartonom nezavisno od ostalih sankcija. Ali ogromna većina ostalih faulova podložna je sudijskoj interpretaciji. Koliko se samo raznih sitnih cimanja u svakom kolu ne sankcioniše ni faulom, kamoli penalom, kamoli penalom plus crvenim kartonom? 2
Mindaugas Žukauskas Posted August 21, 2021 Posted August 21, 2021 Slažem se, ali ovo je bilo tako blatant povlačenje i držanje čoveka koji bi imao zicer sa 5 metara. Kad se sve uzme u obzir, meni je to više crveni nego žuti.
ArleKino Posted August 22, 2021 Author Posted August 22, 2021 Navodno i Ben White pozitivan na Covid. Uglavnom, odoh staviti kakvih para na čistih 0-3 danas.
John Coltrane Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 (edited) https://twitter.com/FootyHumour/status/1428766948800749571?s=20 Edited August 22, 2021 by John Coltrane 1
John Coltrane Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 Matić i Marisal umesto MekTominija i Džejmsa. Lingz na klupi.
John Coltrane Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 (edited) Lešnjak™ se sprema za konobarisanje/sviranje tambure Edited August 22, 2021 by John Coltrane 1
Jeremija Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 Mnogo promašaja, dresovi izgledaju kao hodajuća reklama za Pepsi Twist... 1
dragance Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 Meni je nejasno zašto su uopšte kupovali VDB. Igra manje nego Falko u Zvezdi.
John Coltrane Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 2 minutes ago, kipo said: Nejasno zasto VDB nije umjesto Freda Zašto ne Sančo u 11 a Pogba sa Fredom?
Milošica Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 1 minute ago, dragance said: Meni je nejasno zašto su uopšte kupovali VDB. Igra manje nego Falko u Zvezdi. Meni su svi koji su se hajpovali iz tog Ajaksa precenjeni. Super su kliknuli kao grupa i to je to. 1
Jeremija Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 1 minute ago, kipo said: Nejasno zasto VDB nije umjesto Freda Realno, bolji je Fred od njega, zato je i postao regularan u Brazilskoj. 40 milki, i to funti za VDB-a je baš bilo bacanje para, ali sada kada deluje da ga nećemo prodati, nadam se da će barem imati prostojnu sezonu...
Recommended Posts