Jump to content
IGNORED

Premier League 2021-22

ArleKino

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, JohnnyD said:

Mnogo. Tadic, Silva, De Brujne, Modric, Nejmar, Mesi, Alkantara...

Nemoj dalje, leba ti :D 

• +1 1
Posted
3 hours ago, John Coltrane said:

Ipak nisam siguran koliko je i “osmica” neophodna kad non-stop visiš na polovini protivnika? Oduzmeš loptu i u 2,3 pasa si u gol šansi. Ta opsednutost kontrolom meča mi se uvek gadila. Kao LvG koji je dodavao do iznemoglosti vodjen pravilom da “protivnik ne može dati gol ako je lopta stalno kod nas”. Ti paterni su ubijanje fudbala, tu nema trunke improvizacije. Zato je i Klop mnogo puta “optuživan” da je izgubio meč/bodove usled nedostatka plana B. Ali i to se nadoknati Trentovim slobodnjakom, VVD korner - glava, Salahovim vanserijskim potezom,…

Dobro, LVG je tako svesno hteo da igra, da se brani posedom. (Gegenpressing je dobio na popularnosti upravo kao odgovor na tu vrstu fudbala.)

Različito je kad se protivnik svesno povuče i prepusti loptu, a tebi vezni red prepun trkača koji samo znaju da pritisnu, otmu, i dodaju prvom do sebe. Kad očekuješ od jednog Gini Wijnalduma da ti nešto iskreira protiv bunkera, to je tuga gledati. Gomila Klopovih 0-0 i 1-1 rezultata bila je posledica upravo takvih postavki protivnika. Ja sam godinama kukao da nađe nekog malo lucidnijeg veznog, da pomogne prednjoj trojci kad su u gužvi a ni centaršutevi sa boka ne prolaze.

Klop me je godinama ignorisao, ali ove sezone isprobava nešto novo i, da ga ne ureknem, fino mu ide. Umesto standardnog veznog reda 6-8-8, gde jedan diriguje sa centra a dvojica uglavnom samo krpe rupe koje ostavljaju ofanzivno bekovi, sad je nešto više nalik 6-6-8 ili čak 6-6-10, gde taj prednji od trojice veznjaka stalno učestvuje u napadu, bilo po levoj ili po desnoj strani. Konstantno se pravi višak, lopta se brže kreće, bek i krilo uvek imaju s kim da odigraju u trouglu. (Tebi blizak primer: Keita na Old Traffordu.)

Ta promena (uz Salahovu nenormalnu formu) je jedini razlog za ovaj skok u efikasnosti - više od tri gola po utakmici su imali, bar do ova dva poslednja rezultata od po 1-0. Sad kako vreme postaje sve crnje i gore, i kako se odbrane sve dublje zatvaraju, biće sve teže utrpati po 4-5 golova. Ali ubeđen sam da će ipak biti lakše nego prošle sezone, kad su u veznom redu sva trojica bili orijentisani pre svega na odbranu.

Back to MUFC, šta hoću da kažem: Pogba ima i fizikalije i talenat da igra tu box-to-box osmicu koja pomaže i napadu i odbrani u istoj meri. Na papiru, naravno. Sad, ako je njemu udobnije u Italiji da se šetka po terenu pa je zato odlučio da ode za džabe, tu pomoći nema. Ali ako bi Rangnick hteo da proba da ga zadrži i najzad napravi od njega nešto... ne bih isključivao mogućnost uspeha. Jeste dečko debil, ali nije baš Balotelli kalibar debila. 

(BTW malo mi tanko zvuči Rangnickov stav da je odluka oko Pogbe doneta pre njegovog dolaska. Zašto bi se klub oslanjao na procenu nekog Woodwarda da je vreme da cut him loose? Zašto ne bi pitali Nemca šta misli o igraču? Ili im je možda rekao šta misli, ali ne bi da elaborira u javnosti.)

Posted

Arsenal danas protiv Svetaca krenuo grozno, Lješnjakovi™ izabranici su sabijali do prvog gola, i to najdoslovnije - milimetri su dijelili Ramsdalea od toga da skrivi gol za 0-1. Uspio je pasom pronaći saigrača i onda je krenula jedna fina akcija koju je završio Lacazette.

Drugi gol je prelomio utakmicu, norveški Källström ponovo strijelac. Dva brazilska Gabriela M su iskreirali treći gol, Martinelli izveo korner, a Maghalaes zabio glavom. Napokon i jedna pobjeda gdje Smith Rowe nije igrao. Arteta je ostao zakopčan do grla™ po pitanju Aube.

Inače, kad ga @Weenie Pooh spominje, uvelike se povezujemo sa povratkom Ginija W u Premiership.

Posted
8 hours ago, Weenie Pooh said:

BTW malo mi tanko zvuči Rangnickov stav da je odluka oko Pogbe doneta pre njegovog dolaska. Zašto bi se klub oslanjao na procenu nekog Woodwarda da je vreme da cut him loose? Zašto ne bi pitali Nemca šta misli o igraču? Ili im je možda rekao šta misli, ali ne bi da elaborira u javnosti.

Vidio sam ono gdje kaze kako ne planira da nagovara Pogbu da produzi ugovor, jer nema smisla nagovarati fudbalera da igra za ManUtd. Realno, Pogba se zajebava po Dubaiu, zabole ga mnogo za klub. Nije Svabo glup. A s obzirom da prica o najboljem najskupljem igracu sredine terena kom istice ugovor, to ima tezinu.

Posted
7 hours ago, ArleKino said:

Inače, kad ga @Weenie Pooh spominje, uvelike se povezujemo sa povratkom Ginija W u Premiership.

Ja pročitao da je ponuđen WHU na pozajmicu. 

Posted
9 hours ago, Weenie Pooh said:

Dobro, LVG je tako svesno hteo da igra, da se brani posedom. (Gegenpressing je dobio na popularnosti upravo kao odgovor na tu vrstu fudbala.)

Različito je kad se protivnik svesno povuče i prepusti loptu, a tebi vezni red prepun trkača koji samo znaju da pritisnu, otmu, i dodaju prvom do sebe. Kad očekuješ od jednog Gini Wijnalduma da ti nešto iskreira protiv bunkera, to je tuga gledati. Gomila Klopovih 0-0 i 1-1 rezultata bila je posledica upravo takvih postavki protivnika. Ja sam godinama kukao da nađe nekog malo lucidnijeg veznog, da pomogne prednjoj trojci kad su u gužvi a ni centaršutevi sa boka ne prolaze.

Klop me je godinama ignorisao, ali ove sezone isprobava nešto novo i, da ga ne ureknem, fino mu ide. Umesto standardnog veznog reda 6-8-8, gde jedan diriguje sa centra a dvojica uglavnom samo krpe rupe koje ostavljaju ofanzivno bekovi, sad je nešto više nalik 6-6-8 ili čak 6-6-10, gde taj prednji od trojice veznjaka stalno učestvuje u napadu, bilo po levoj ili po desnoj strani. Konstantno se pravi višak, lopta se brže kreće, bek i krilo uvek imaju s kim da odigraju u trouglu. (Tebi blizak primer: Keita na Old Traffordu.)

Ta promena (uz Salahovu nenormalnu formu) je jedini razlog za ovaj skok u efikasnosti - više od tri gola po utakmici su imali, bar do ova dva poslednja rezultata od po 1-0. Sad kako vreme postaje sve crnje i gore, i kako se odbrane sve dublje zatvaraju, biće sve teže utrpati po 4-5 golova. Ali ubeđen sam da će ipak biti lakše nego prošle sezone, kad su u veznom redu sva trojica bili orijentisani pre svega na odbranu.

Back to MUFC, šta hoću da kažem: Pogba ima i fizikalije i talenat da igra tu box-to-box osmicu koja pomaže i napadu i odbrani u istoj meri. Na papiru, naravno. Sad, ako je njemu udobnije u Italiji da se šetka po terenu pa je zato odlučio da ode za džabe, tu pomoći nema. Ali ako bi Rangnick hteo da proba da ga zadrži i najzad napravi od njega nešto... ne bih isključivao mogućnost uspeha. Jeste dečko debil, ali nije baš Balotelli kalibar debila. 

(BTW malo mi tanko zvuči Rangnickov stav da je odluka oko Pogbe doneta pre njegovog dolaska. Zašto bi se klub oslanjao na procenu nekog Woodwarda da je vreme da cut him loose? Zašto ne bi pitali Nemca šta misli o igraču? Ili im je možda rekao šta misli, ali ne bi da elaborira u javnosti.)

Upravo je u tome ključ promene - 6-6-10, dakle taj kreativni pas se daje u zadnjoj trećini™ a to više nije pozijia DLP nego klasiče 10ke (Bruno npr.)

Xavi, Pirlo, Skols, Modrić su operisali iz kruga i bilo je dovoljno samo par sekundi - oduzeta lopta nekog vodonoše koji je predaje do gore pomenutih a njima je potreban prijem, pogled gore i pas. Nema petljanja, nema razmišljanja, prijem-pogled-pas.  Thiago je u Bajernu igrao upravo to, šta je Klop planirao u Liveu vidimo najbolje po njegovom učinku koji je ravan učinku Freda u napadu Mančestera.

Dakle pomeranjem linije ka golu protivnika ti zapravo i nemaš nikakvu potrebu za klasičnim plejom zato što ne gradiš igru dugim nizom pasova čekajući neku dijagonalu ili neko spajanje sa golom a la Bunjevčević-Drulić.

Posted
1 hour ago, John Coltrane said:

Upravo je u tome ključ promene - 6-6-10, dakle taj kreativni pas se daje u zadnjoj trećini™ a to više nije pozijia DLP nego klasiče 10ke (Bruno npr.)

Xavi, Pirlo, Skols, Modrić su operisali iz kruga i bilo je dovoljno samo par sekundi - oduzeta lopta nekog vodonoše koji je predaje do gore pomenutih a njima je potreban prijem, pogled gore i pas. Nema petljanja, nema razmišljanja, prijem-pogled-pas.  Thiago je u Bajernu igrao upravo to, šta je Klop planirao u Liveu vidimo najbolje po njegovom učinku koji je ravan učinku Freda u napadu Mančestera.

Thiago je u Bajernu igrao sve i svašta, ali poslednjih par godina je bio upravo taj CM kog je i Klopp hteo, tempo igrač koji samo treba da što brže prosledi loptu iz odbrane do napada i pritisne protivnika da je oduzme. (Dakle, slično onom što igraju Henderson, Keita, Milner, pre njih Wijnaldum, samo zna više lopte.) Ti ne beleže mnogo asistencija/golova, ali su izuzetno važni za funkcionisanje tima. 

1 hour ago, John Coltrane said:

Dakle pomeranjem linije ka golu protivnika ti zapravo i nemaš nikakvu potrebu za klasičnim plejom zato što ne gradiš igru dugim nizom pasova čekajući neku dijagonalu ili neko spajanje sa golom a la Bunjevčević-Drulić.

Sve to lepo zvuči, ali u praksi ne funkcioniše najbolje protiv parkiranih autobusa. Kad protivnik nabije dva-tri balvanoidna štopera na peterac i ostatak tima rasporedi oko njih, pa čim se dokopa lopte samo je ispuca u nadi da će neko već natrčati na nju tamo daleko iza tvoje zadnje linije... tu ne ni pomaže plejmejker iz dubine, ni fizikalac koji će da trči 90 minuta. Treba ti neko sposoban da provuče loptu kroz gužvu, da izmulja nešto ni iz čega. MUFC ima takve igrače u Brunou™ ili Pogbi. LFC nema, i zato se obično muči sa bunkerašima više nego što bi morao. (Floparine nove zamisli bi to da kompenzuju gurajući bar po jednog veznjaka bliže šesnaestercu, ali ipak mu je prioritet da taj veznjak i dalje može da trči i pritiska - to ograničava izbor, zamara igrača i povećava mu šansu od povrede.)

Da li Rangnick vidi Bruna u toj ulozi ili će ga ipak gurati na krilo, ostaje da se vidi. Klopp je sličnu dilemu imao sa Kutinjom, koji mu je igrao jednu utakmicu centralno pa jednu na krilu. 

Posted
3 hours ago, Jean-Luc Picard said:

Ja pročitao da je ponuđen WHU na pozajmicu. 

Nutkaju Wijnalduma, Arteta je dao onaj respektful odgovor o tuđim igračima, ali nije totalno odbacio tu priču.

Posted (edited)

Samo da ne propustimo kako je Džerard sahranio debilka Ovena :D

Edited by copkillah
  • +1 2
  • Haha 3
Posted

Penal za WHU veći od bilo kog juče dosuđenog sad nije sviran. :D

Posted

neko rece ovde da ce liga sama 'izbaciti' newcastle...

• Haha 1
Posted
38 minutes ago, Jean-Luc Picard said:

Penal za WHU veći od bilo kog juče dosuđenog sad nije sviran. :D

Ima li šanse da Riža dobije žuti? :D

Posted

Neko se neće vratiti iz Saudijskog konzulata u Lesteru.

• Haha 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...