John Coltrane Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 28 minutes ago, kipo said: +1 U ovom trenutku.Ovekivano je ovo. Dalo je premrljav, on ce da leti na ljeto. 25 minutes ago, JohnnyD said: Gde si njega nasao pored neprimetnog Bruna, kiksare kapitena, ogranicenog McTominaya... Dalo je jos i ponajbolji poslednje 2-3 tekme Dalo više odgovara Ranniku zbog ofanzive nego AVB. U ovako "uzanoj" formaciji bekovi su ključ uspeha, vidiš da su i Raš i Sančo odmah ulazili unutra. Bruno jeste u krizi zadnji par meseci, ali on je perfect match za ovaj sistem - može da trči, precizan pas, brzo razmišlja a ne nedostaje mu ni voljni momenat. MekTomini je imao par lepih dijagonala večeras, ne znam šta mu ti konkretno zameraš večeras? Mene najviše brine što je prvih 11 večeras izledalo kao da su sinoć igrali tekmu a ne odmarali za LŠ. Da su ponovili onaj presing i agresivnost protiv CP bila bi to druga priča. A verovatno ima i do promene treninga. Rannik ima raspored iz snova, svi derbiji očišćeni do marta kad kreće Siti, Totte,... 1
JohnnyD Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 2 minutes ago, 189- said: thiago alcantara? Yes. Dr. Socrates licno za Bruna 1
John Coltrane Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 7 minutes ago, JohnnyD said: Mnogo. Tadic, Silva, De Brujne, Modric, Nejmar, Mesi, Alkantara... To od ovih poznatijih imena. Pre nego sto kazes, da, ali oni su matoriji, jbg, Mancester je klub koji je navikao na trofeje a ne da ceka igrace da procvetaju, pogotovu ako igra sezonu losije nego sto je igrao proslu. Nabrojao si sve sem klasične 10ke (Tadić to igra za repku u Ajaxu je levo krilo). 1
JohnnyD Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 4 minutes ago, John Coltrane said: MekTomini je imao par lepih dijagonala večeras, ne znam šta mu ti konkretno zameraš večeras? Ne znam, mislim slazem se sa tobom da on generalno obavi posao koji je zacrtan, ali mi deluje jako ograniceno u fazi napada, gotovo bezopasno po protivnika (jbg, vracam film na Skolsa i slicne igrace, pa sam verovatno i nerealan) 3 minutes ago, John Coltrane said: Nabrojao si sve sem klasične 10ke (Tadić to igra za repku u Ajaxu je levo krilo). Pa kad kazemo 10ka sigurno ne mislimo na Platinija i Piksija vise, ta romanticna vremena su gotova. Ili ti znas mozda neku 10ku u tom stilu u danasnjem fudbalu? Ovo sto sam nabrojao je meni najpribliznije tome.
Mindaugas Žukauskas Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Johny troluje ili mu fudbal nije izabrani sport 2
Weenie Pooh Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Desetka je danas ofanzivni veznjak, kreativac koji igra odmah iza najisturenijeg. To nije praktično nijedan od nabrojanih - neki su više napadači, neki više igraju na centru terena. Nego, šta će uopšte MUFC desetka? Mislim, navodno tranzitujete u nekakav hard press tim...
John Coltrane Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 1 minute ago, JohnnyD said: Ne znam, mislim slazem se sa tobom da on generalno obavi posao koji je zacrtan, ali mi deluje jako ograniceno u fazi napada, gotovo bezopasno po protivnika (jbg, vracam film na Skolsa i slicne igrace, pa sam verovatno i nerealan) Pa kad kazemo 10ka sigurno ne mislimo na Platinija i Piksija vise, ta romanticna vremena su gotova. Ili ti znas mozda neku 10ku u tom stilu u danasnjem fudbalu? Ovo sto sam nabrojao je meni najpribliznije tome. 10ka je igrač iza špica, nema tu neke nostalgije. Nejmar je krilni napadač, Alkantara je ono što zovemo "šestica" tipa Pirlo ili Xavi, KDB je bio na sva tri mesta iza špica dok ga Pep nije spustio u cenatar, Silva (ako misliš na Bernarda) igra desno krilo najviše, Modrić takodje operiše iz centra...
JohnnyD Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Johny troluje ili mu fudbal nije izabrani sport Haha.. ne trolujem. Evo stvarno, da ne bude da sam se okomio na coveka. Bruno jeste interesantan igrac, veoma dobar tehnicar ali... u padu je od one dobre sezone, sto ne prilici mladim igracima, obicno je svaka sledeca bolja i bolja (pogledaj primer svih najvecih igraca). Da sam trener, trazio bih boljeg kreativca, a njega stavio po strani, kao krilo. Nikako da bude glavni organizator, kao sto je sada.
Mindaugas Žukauskas Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 3 minutes ago, JohnnyD said: Haha.. ne trolujem. Evo stvarno, da ne bude da sam se okomio na coveka. Bruno jeste interesantan igrac, veoma dobar tehnicar ali... u padu je od one dobre sezone, sto ne prilici mladim igracima, obicno je svaka sledeca bolja i bolja (pogledaj primer svih najvecih igraca). Da sam trener, trazio bih boljeg kreativca, a njega stavio po strani, kao krilo. Nikako da bude glavni organizator, kao sto je sada. Prostim rečnikom rečeno, najbolji igrač Junajtedovog rostera u ovom momentu, i igrač koga bi uzeli i Siti i Bajern sad ovog momenta i igrao bi prvu postavu. I uopšte nije mlad igrač, ima 27 godina, al dobro kakve đedove i bivše igrače poturaš ovde kao legit igrače, moguće da je u tvom svetu 27 mlad igrač. 1
Mindaugas Žukauskas Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 18 minutes ago, Weenie Pooh said: Nego, šta će uopšte MUFC desetka? Mislim, navodno tranzitujete u nekakav hard press tim... Ceniš da Brano™ ne može da igra na poziciji Koutinja?
John Coltrane Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Ma za ovaj "seljački fudbal", a Rannika smatraju "kumom" istog, ti ne treba ni 10ka niti bilo kakav plej iza njega. Kao što je Klop onomad rekao "presing je najbolji plejmejker". 1
Weenie Pooh Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Ceniš da Brano[emoji769] ne može da igra na poziciji Koutinja?Misliš, da zapali za Barsu i zakopa karijeru zauvek? Može.Može teoretski i na LWF ali ne znam da li ga Rangnick vidi tamo. 1
Weenie Pooh Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Ma za ovaj "seljački fudbal", a Rannika smatraju "kumom" istog, ti ne treba ni 10ka niti bilo kakav plej iza njega. Kao što je Klop onomad rekao "presing je najbolji plejmejker".Tačno, osim kad ti je protivnik prepusti. Zato je za Floparu najveći izazov bio da nađe CM ("osmicu") koji može da nešto izmisli sa loptom, umesto da samo reciklira i pušta je bekovima/napadačima. (Mislim, nekog ko se ne raspadne na parčiće svakih mesec dva kao Ox ili Thiago.)U MUFC je tome najbliži Pogba, ali ne znam koliko bi se on zadržavao.
John Coltrane Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 18 minutes ago, Weenie Pooh said: Tačno, osim kad ti je protivnik prepusti. Zato je za Floparu najveći izazov bio da nađe CM ("osmicu") koji može da nešto izmisli sa loptom, umesto da samo reciklira i pušta je bekovima/napadačima. (Mislim, nekog ko se ne raspadne na parčiće svakih mesec dva kao Ox ili Thiago.) U MUFC je tome najbliži Pogba, ali ne znam koliko bi se on zadržavao. Pogba mora da trči. U repki je to radio Kante, Fred nije taj kalibar. Ipak nisam siguran koliko je i “osmica” neophodna kad non-stop visiš na polovini protivnika? Oduzmeš loptu i u 2,3 pasa si u gol šansi. Ta opsednutost kontrolom meča mi se uvek gadila. Kao LvG koji je dodavao do iznemoglosti vodjen pravilom da “protivnik ne može dati gol ako je lopta stalno kod nas”. Ti paterni su ubijanje fudbala, tu nema trunke improvizacije. Zato je i Klop mnogo puta “optuživan” da je izgubio meč/bodove usled nedostatka plana B. Ali i to se nadoknati Trentovim slobodnjakom, VVD korner - glava, Salahovim dajvom/vanserijskim potezom,…
Recommended Posts