Jump to content
IGNORED

Premier League 2021-22

ArleKino

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, JohnnyD said:

Za navijace Mancestera je bolje da ne prilaze situaciji suvise emotivno i sa licnim predrasudama - zamisli, hteo je u Mancester Siti prvo, pa je tek posle dosao u Junajted. Ili npr. ne vole Ronalda iz licnih razloga, pa nalaze svaku sitnicu da ga kritikuju. Pravi navijac Mancestera zna dobro onih par sezona i sta je Ronaldo znacio za klub, i sta mu je doneo (kao i obrnuto). Prvi bih pljuvao Ronalda, ali covek je na vecini utakmica od kako je dosao napravio velike stvari, cesto napravio nesto ni iz cega suvom klasom i njuhom za gol. Takvog igraca Mancester nema, a sa trenutnim imidzom u svetu fudbala nece ga ni imati u skorije vreme. Karager upravo tako prilazi temi - Liverpulovac koga je Mancester guzio godinama (nazalost, i sam sam navijao za tu strasnu generaciju Liverpoola sa Owenom, Fowlerom..  ali, avaj), pa sad nasao da trtomudi. 

Kako komentarišeš da je Utd igrao lepše za oko prošle sezone i na kraju osvojio drugo mesto na tabeli? Valjda bi dolazak takvog igrača kao što si ga ti opisao učinio da se smanji gap i napadne titula. Ovo što Roj Kin priča da je CR doveden da bi se osvojio FA kup je presmešno. 

Btw, ovo je od velikog poštovaoca lika i dela CR7, koji ga čak stavlja iznad Mesija, i koji je uvek navijao za Real protiv Barse dok je on igrao.

• +1 3
Posted (edited)
7 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Kako komentarišeš da je Utd igrao lepše za oko prošle sezone i na kraju osvojio drugo mesto na tabeli? Valjda bi dolazak takvog igrača kao što si ga ti opisao učinio da se smanji gap i napadne titula. Ovo što Roj Kin priča da je CR doveden da bi se osvojio FA kup je presmešno. 

Btw, ovo je od velikog poštovaoca lika i dela CR7, koji ga čak stavlja iznad Mesija, i koji je uvek navijao za Real protiv Barse dok je on igrao.

Auu matori, pitanje nije lako, i tema je jako komplikovana, pogotovu sto ni ti ni ja ne znamo sta se sve desava unutar jednog velikog profi kluba, ali pazi mogu da ti dam milion primera iz istorije fudbala - odlazak Piksija iz Zvezde pa osvajanje Lige Sampiona u sledecoj sezoni, neigranje Kantone za reprezentaciju Francuske i njihovo osvajanje 1998., povreda Pelea pa osvajanje Brazila svetskog prvenstva...

To i dalje nista ne znaci. Jedan covek je suvise mala komponenta da bi drasticno promenio sistem, medjuljudske odnose. Moze da znaci puno jedan veliki igrac, naravno, ali ovde ocigledno problem ima vece razmere. Pre svega jaz koji se napravio izmedju Celzija, Sitija i Liverpula, i ostalih. Slicno jazu ManU i Arsenala u odnosu na ostale tamo krajem 90ih.

Edited by JohnnyD
Posted

Dobro @JohnnyD ti sada navodis primere uspeha odredjenih ekipa uprkos neigranju ponajboljih pojedinaca. Ali je ovo nesto drugo. Ovo sa Junajtedom je neuspeh ekipe uprkos igranju najboljeg pojedinca.

Posted (edited)
14 minutes ago, Sandugp said:

Dobro @JohnnyD ti sada navodis primere uspeha odredjenih ekipa uprkos neigranju ponajboljih pojedinaca. Ali je ovo nesto drugo. Ovo sa Junajtedom je neuspeh ekipe uprkos igranju najboljeg pojedinca.

Tacno, ali u svrhu da kazem da je pojedinac mala poluga u sistemu, i da ne mozemo da se uhvatimo za to. Ok, evo boljih primera - dolazak Grizmana, jednog od najboljih igraca upravo zavrsenog svetskog prvenstva 2018.,  u Barselonu, i Barselona ima losije rezultate nego prosle sezone. Dolazak Toresa u Celzi, nakon brutalne forme u Liverpulu, i Celzi prekida niz titula i igra losije nego pre. Jel treba njih dvojicu da krivimo, ili sistem?

Edited by JohnnyD
Posted
30 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Kako komentarišeš da je Utd igrao lepše za oko prošle sezone i na kraju osvojio drugo mesto na tabeli?

Pogba - Martial. Mislim da su njih dvojica potonuli, sto zbog povreda, sto zbog forme. To ovako odokativno, nisam vatreni navijac, mozda neko uleti sa boljim objasnjenjem.

Posted

Ako izrazis misljenje da sistem i neki igrac nisu kompatibilni ili da nova kombinacija igrac-sistem ne daje dobre rezultate, to ne znaci da nekog "krivis".

• +1 4
Posted

Ja prvi ne krivim Ronalda, za ostale ne znam. Ronaldu navijaci Junajteda treba da budu zahvalni za sve bitne golove ove sezone. Pogotovo u LS. Najvise zahvaljujuci tim golovima prosli su grupu. Dosta dobrog je pokazao od kako se vratio. Sada sto ne igra presing - jeeeeebiga. To je na treneru da uklopi, odradi, iskombinuje, napravi da valja.

Mislim da je vise znatizelja ljudi u pitanju. Sta ce uraditi Ralf sa Ronaldom i kako ce on sam reagovati na to? Cisto sumnjam da ce ga izostavljati iz ekipe, opet licno ne volim da iko u bilo kom timu ima status nezamenljivog. Videcemo uskoro...

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Meazza said:

Ako izrazis misljenje da sistem i neki igrac nisu kompatibilni ili da nova kombinacija igrac-sistem ne daje dobre rezultate, to ne znaci da nekog "krivis".

Apsolutno, ja sam prvi skinuo kapu Ronaldu što je odlučio da dođe u najjaču ligu po stare dane, a ne kao neke cavulje. Ali bih više voleo da je došao u Siti, mislim da bi to Pep bolje upakovao i da bi Siti uspeo da pokrije jednog non pressera u ekipi. Junajted se fino razvijao prošle godine i imao potentno mlado jezgro, a dolazak starca Foče je to nekako stavio u drugi plan. A što je najgore, deluje da Junajted ne bi ni pazario da se nije Siti pojavio u priči, što govori da oni uopšte (sasvim opravdano) nisu ni razmišljali ranije u smeru da im treba takav igrač.

• +1 1
Posted

Evo sada sa Ronaldom imaju jos jednog "matorog" spica koji jednostavno ne moze da dobije dovoljnu minutazu, a ume da bude veoma koristan za ekipu - Kavani. Njima Ronaldo nije bio neophodan, medjutim uzeli su ga i sada neka gledaju sta ce i kako ce. 

Posted
6 minutes ago, Meazza said:

Apsolutno, ali da li je proslo uopste dovoljno vremena da damo sud da li Ronaldo odgovara ovom sistemu, ili nekom sistemu koji ce ovaj Nemac ili neko drugi napraviti u buducnosti? Koliko je uopste utakmica Ronaldo odigrao od kad je dosao? Neki igraci su procvetali (tacnije, klub je procvetao, jer Ronaldo ima odlican golgeterski ucinak od kad je dosao) tek nakon odredjenog perioda od kad je neki igrac dosao u klub. Ili tek sa promenom trenera, to je kao "dobar dan" pojava u svetu fudbala. I da budemo realni, znalo se odavno da ni Mesi ni Ronaldo nece preko noci promeniti nesto u novi klub u koji odu nakon Reala i Barselone, sve da su otisli i sa 25.  Zasto npr. da se ne kaze da je Ronaldo dosao u bulja trenutku za klub, i da jednostavno ne postoji sansa da budu konkurentni u ligi za prva 3 mesta, cak i da Ronaldo da 50 golova u sezoni?

Posted (edited)
4 minutes ago, JohnnyD said:

Apsolutno, ali da li je proslo uopste dovoljno vremena da damo sud da li Ronaldo odgovara ovom sistemu, ili nekom sistemu koji ce ovaj Nemac ili neko drugi napraviti u buducnosti? Koliko je uopste utakmica Ronaldo odigrao od kad je dosao? Neki igraci su procvetali (tacnije, klub je procvetao, jer Ronaldo ima odlican golgeterski ucinak od kad je dosao) tek nakon odredjenog perioda od kad je neki igrac dosao u klub. Ili tek sa promenom trenera, to je kao "dobar dan" pojava u svetu fudbala. I da budemo realni, znalo se odavno da ni Mesi ni Ronaldo nece preko noci promeniti nesto u novi klub u koji odu nakon Reala i Barselone, sve da su otisli i sa 25.  Zasto npr. da se ne kaze da je Ronaldo dosao u bulja trenutku za klub, i da jednostavno ne postoji sansa da budu konkurentni u ligi za prva 3 mesta, cak i da Ronaldo da 50 golova u sezoni?

Zato sto u trenutku kada je dolazio nije bila takva situacija. Dosao je u klub koji je prethodnu sezonu zavsio na drugom mestu u PL. Istina ni u jednom trenutku nisu bili ni blizu borbi za titulu, ali opet drugi su - znaci nakon Sitija ekipa koja je najvise pokazala u PL te sezone. Onda u ekipu koja je igrala finale LE i na penale izgubila. 

Znaci dosao je u relativno uspesnu ekipu koja je uprkos tome sto nije nista osvojila prethodne sezone bila u samom vrhu u skoro svim takmicenjima koje je igrala. Znaci nije to bas bulja trenutak za tim - kako ti kazes.

Edited by Sandugp
  • +1 1
Posted
Just now, Sandugp said:

Evo sada sa Ronaldom imaju jos jednog "matorog" spica koji jednostavno ne moze da dobije dovoljnu minutazu, a ume da bude veoma koristan za ekipu - Kavani. Njima Ronaldo nije bio neophodan, medjutim uzeli su ga i sada neka gledaju sta ce i kako ce. 

Jel bi stavio Kavanija isped Ronalda da si trener? Ja bih stavio njih dvojicu napred, a Sancho i Rasford bi mi grejali klupu. Eto, npr. to bi bio moj sistem. :D

Ne, ozbiljno, ne mogu da razumem odredjene navijace Mancestera kako ne pristupaju problemu "objektivno" - epove treba pisati o tome da jedan Megvajer, nivo Cesterfilda, nosi kapitensku traku koju su nosili neki od najvecih igraca u istoriji Engleske i sveta. A to ovaj panj nikad nece biti. Pored zivog De Gee. 

Posted
Just now, JohnnyD said:

Jel bi stavio Kavanija isped Ronalda da si trener? Ja bih stavio njih dvojicu napred, a Sancho i Rasford bi mi grejali klupu. Eto, npr. to bi bio moj sistem. :D

Ne, ozbiljno, ne mogu da razumem odredjene navijace Mancestera kako ne pristupaju problemu "objektivno" - epove treba pisati o tome da jedan Megvajer, nivo Cesterfilda, nosi kapitensku traku koju su nosili neki od najvecih igraca u istoriji Engleske i sveta. A to ovaj panj nikad nece biti. Pored zivog De Gee. 

Ne bih, ali to nije bitno. Bitno je da im Kavani ove sezone ne sluzi skoro nicemu. A prima platu. To dovoljno govori koliko je kupovina Ronalda bila planska, pa neko rigorozniji bi mozda upotrebio rec "pametna" (aludirajuci upravo na suprotno naravno)

Posted (edited)
8 minutes ago, Sandugp said:

Zato sto u trenutku kada je dolazio nije bila takva situacija. Dosao je u klub koji je prethodnu sezonu zavsio na drugom mestu u PL. Istina ni u jednom trenutku nisu bili ni blizu borbi za titulu, ali opet drugi su - znaci nakon Sitija ekipa koja je najvise pokazala u PL te sezone. Onda u ekipu koja je igrala finale LE i na penale izgubila. 

Znaci dosao je u relativno uspesnu ekipu koja je uprkos tome sto nije nista osvojila prethodne sezone bila u samom vrhu u skoro svim takmicenjima koje je igrala. Znaci nije to bas bulja trenutak za tim - kako ti kazes.

Pre nego sto je dosao Ronaldo, ManU je uspeo da remizira sa Sautemptonom i izgubi od Wolvesa. Daleko da su im cvetale ruze. 

Edited by JohnnyD
Posted
1 hour ago, Meazza said:

Does he press? 

No but he didn't press for X years.

Kao da to cini stvari boljim nekako :D 

Još bolje je Keano logika po kojoj Man Utd sa Ronaldom nema šanse da osvoji ligu, on je došao da bi osvojio FA kup.

Time argumentuje zašto Ronaldo prosto mora da počne utakmicu protiv Čelsija u ligi :D 

• +1 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...