Jump to content
IGNORED

Premier League 2021-22

ArleKino

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, John Coltrane said:

Si čitao The Athletic?

Hej, jesam (nesto), mada vise sam ih pratio na YT. Korak u pravom smeru, mada su ponekad puni opstih mesta za moj ukus. Ali definitivno bolje od konkurencije.

Posted

Parachute payments je zapravo najvece zlo koje postoji u Championshipu.

Klub koji ispadne iz EPL ima dodatan prihod i samim tim je u mogucnosti da dovodi i najbolje igrace koji su trenutno na trzistu za taj rang takmicenja. Pravila su na prvi pogled ista za sve klubove, niko ne sme za period od 3 godine da izgubi vise od 39 miliona funti, medjutim klubovi koji imaju Parachute payments isti mogu da prijavljuju kao prihod pa u praksi 39 miliona postaje oko 120 miliona za period od 3 godine.

FFP English style.

Posted

Gubiš iz vida da gube dosta prihoda od sponzora, a i mnogo veće troškove. Tako da ispadne na isto, manje-više.

Posted
37 minutes ago, WTID said:

Parachute payments je zapravo najvece zlo koje postoji u Championshipu.

Klub koji ispadne iz EPL ima dodatan prihod i samim tim je u mogucnosti da dovodi i najbolje igrace koji su trenutno na trzistu za taj rang takmicenja. Pravila su na prvi pogled ista za sve klubove, niko ne sme za period od 3 godine da izgubi vise od 39 miliona funti, medjutim klubovi koji imaju Parachute payments isti mogu da prijavljuju kao prihod pa u praksi 39 miliona postaje oko 120 miliona za period od 3 godine.

FFP English style.

Ne bih se slozio. Bez tog padobranstva svaki tim koji ispadne iz PL bi izgubio 90% krstenih igraca, jer svi imaju ili prejake ugovore za Brod ili klauzule da nece da igraju drugu ligu. Kad bi se to desilo jedan Norwich ne da ne bi bio kandidat da se ponovo vrati u PL nego bi se tukao za opstanak u Brodu.

Na sve to - PL nije u interesu da joj svake godine u ligu ulaze tri tima koja su sklepala pevca od random grupe gradjana, bitan je kontinuitet i za njih.

• +1 1
Posted (edited)
14 minutes ago, goofs said:

Ne bih se slozio. Bez tog padobranstva svaki tim koji ispadne iz PL bi izgubio 90% krstenih igraca, jer svi imaju ili prejake ugovore za Brod ili klauzule da nece da igraju drugu ligu. Kad bi se to desilo jedan Norwich ne da ne bi bio kandidat da se ponovo vrati u PL nego bi se tukao za opstanak u Brodu.

Na sve to - PL nije u interesu da joj svake godine u ligu ulaze tri tima koja su sklepala pevca od random grupe gradjana, bitan je kontinuitet i za njih.

Meni nikada nece biti jasan koncept da neko bude nagradjen za neuspeh.

Ako vec postoji ovakav sistem Parachute payments-a onda bi trebalo ukinuti ovakav FFP jer postoje vlasnici klubova koji imaju novac, ali im pravila ne dozvoljavaju da ulazu.

Parachute urozava kvalitet takmicenja u EPL, slucajevi kao sto su Sunderland i Wigan su retkost dok je primer Middlesborough-a nesto cesci.

Edited by WTID
Posted

Plus Salah u dubokoj krizi, vezao dve utakmice bez gola i jednu bez asistencije.

Čekićarima se nedeljno popodne baš namešta :sad:

Posted

Trener koji nije trenirao igrača skupljeg od 8 miliona evra će da uklopi sve aždaje i egoe koje mu Saudijci budu dovodili. Jedva čekam da vidim.

Posted

Pa to je to prelazno resenje (i vjerovatno jos koji posle njega) do zaista dobrog tima koji se bori u Evropi. Ruksin zna :sleep:

Posted
2 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Trener koji nije trenirao igrača skupljeg od 8 miliona evra će da uklopi sve aždaje i egoe koje mu Saudijci budu dovodili. Jedva čekam da vidim.

Ehm, čovjek je zaslužio makar mali spomenik svojim seljačkim rumenim obrazima ispred Anfielda, otplatio je Liverpoolu Manea ili Salaha kupovinama Ibea i Solankea.

Drugim riječima, sve je OK dok mu Saudijci budu dovodili igrače, a ne on sam

Srešće se opet sa Callumom Wilsonom.

Howe nije loše rješenje, za početak, s tim da mu je Bournemouth bio defanzivno grozan.

Posted

Eddie Howe je trener koji je odbio Crystal Palace zato sto mu familija nije htela da se seli u Krojdon. Cisto da odmah stavimo na papir o kakvom liku se radi.

Posted

Ne bih ni ja u Croydon. A lično mi se ne svidja ni Newcastle.

Posted
On 3.11.2021. at 23:07, Weenie Pooh said:

Plus Salah u dubokoj krizi, vezao dve utakmice bez gola i jednu bez asistencije.

Čekićarima se nedeljno popodne baš namešta :sad:

Ako Čekićari u nedeljno popodne budu delovali kao sinoć protiv Genka, ono što se desilo Mančester Junajtedu će izgledati kao lagana predigra naspram gangbanga koji će Liverupl nad nama da počini. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...