189- Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 jesu sada sranje, ali nije da su ovi iznad njih nesto mnogo bolji. nikad se ne zna kad ce jedan crystal palace ili watford vezati 4-5 poraza. a kada dodje januar i dodju hazard coutinho i slicni tada ce vec skupiti dovoljno bodova za 17. mesto. nazalost.
ArleKino Posted November 3, 2021 Author Posted November 3, 2021 3 minutes ago, 189- said: jesu sada sranje, ali nije da su ovi iznad njih nesto mnogo bolji. nikad se ne zna kad ce jedan crystal palace ili watford vezati 4-5 poraza. a kada dodje januar i dodju hazard coutinho i slicni tada ce vec skupiti dovoljno bodova za 17. mesto. nazalost. Misliš da će kutinjad™ i hazardad™ htjeti doći u Newcastle? Znaš koliko se City morao otvoriti da privuče 1 Yayu Tourea, a bili su u boljoj poziciji nego Newcastle? 1
189- Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 Just now, ArleKino said: Misliš da će kutinjad™ i hazardad™ htjeti doći u Newcastle? Znaš koliko se City morao otvoriti da privuče 1 Yayu Tourea, a bili su u boljoj poziciji nego Newcastle? ne vidim zasto ne bi dosli na pozajmicu. kada bolje razmislim oni mozda i nisu najbolje resenje u ovom trenutku. trebace neki igraci koji ce ostati i nakon ove sezone u ekipi, da imaju motivacije da pobede. sterling, barkley, lacazette, koji nisu u glavnim planovima u svojim klubovima bi trebali biti pojacanja imo.
dragance Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 (edited) Samo sto takvi ne bi hteli da igraju u brodu - tj imace klauzulu da mogu da napuste klub u slucaju ispadanja, sto je vecinski slucaj sa mnogim igracima. Takvi bi da igraju CL i da se bore za trofeje, a ne da se bore za ulazak u EPL - ma koliko to takmicenje meni atraktivno bilo. Edited November 3, 2021 by dragance slovo
ArleKino Posted November 3, 2021 Author Posted November 3, 2021 4 minutes ago, 189- said: ne vidim zasto ne bi dosli na pozajmicu. kada bolje razmislim oni mozda i nisu najbolje resenje u ovom trenutku. trebace neki igraci koji ce ostati i nakon ove sezone u ekipi, da imaju motivacije da pobede. sterling, barkley, lacazette, koji nisu u glavnim planovima u svojim klubovima bi trebali biti pojacanja imo. Da, Sterling, Barkley, Lacazetteu ističe ugovor mada on sad igra kao preporođen kao No.10. Sterling je i po prvim procjenama bio prvi favorit da bude Newcastleov Robinho. Ono, fakat zvuči kao da se igra FM, ali ima tu puno igrača koji bi se mogli uzeti. Iz Uniteda bi se dalo spasiti nekoliko, recimo Martial. Nisam gledao stanje sa HG-igračima, koliko imaju prostora za dovođenje sa Kontinenta.
renne Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 (edited) 41 minutes ago, goofs said: Zar nemaju ekipe koje ispadnu u Brod onaj severence paket od PL za sledecu sezonu? Ako se dobro secam, dobijaju neku grdnu kintu kako bi odrzali nivo funkcionisanja i kako ne bi raspustali bas celu ekipu. U svakom slucaju Arapi se dokazano ne brinu mnogo oko FFP nisam znao za to pravilo u Shipu, ne znam kako funkcionise, ako nagomilaju ekipu igracima u januaru sumnjam da ce to da im remeti neki FFP dogodine. No dobro, u svakom slucaju, bice zabavno za ispratiti. Imaju kad se vrnu u EPL, a ne kada ispadnu Edited November 3, 2021 by renne
copkillah Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 (edited) 11 minutes ago, renne said: Imaju kad se vrnu u EPL, a ne kada ispadnu To nema nikakvog smisla, šta će im pomoć ako se vrate u PL? Dobija se pomoć tokom tri sezone nakon ispadanja, ne znam tačno koliki procenat od tv prava u odnosu na PL klubove, a pomoć se UKIDA ako se u tom periodu vrate u PL. Edited November 3, 2021 by copkillah
kipo Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 29 minutes ago, ArleKino said: Znaš koliko se City morao otvoriti da privuče 1 Yayu Tourea, a bili su u boljoj poziciji nego Newcastle? Pokusao sam onomad naci te cifre ali bezuspjesno. Samo sam naletio da ste Adebajoru nudili cini mi se 80k (kao super plata) da produzi ugovor a arapi dali 150k. Nasri je vjreovatno dobio vecu razliku. Ne znam dal bi danas proslo nesto tako
ArleKino Posted November 3, 2021 Author Posted November 3, 2021 4 minutes ago, kipo said: Pokusao sam onomad naci te cifre ali bezuspjesno. Samo sam naletio da ste Adebajoru nudili cini mi se 80k (kao super plata) da produzi ugovor a arapi dali 150k. Nasri je vjreovatno dobio vecu razliku. Ne znam dal bi danas proslo nesto tako Tad su to bile enormne cifre, posebno što je Wenger imao tu neku socijalističku platnu strukturu koja nas je itekako skupo koštala. Ako se dobro sjećam, Arsenal je prodao Fabregasa i htio je dati Nasriju (ulazio u zadnju godinu ugovora) oko 100k sedmično, ali su mu Arapi dali cca 180k sedmično.
renne Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 30 minutes ago, copkillah said: To nema nikakvog smisla, šta će im pomoć ako se vrate u PL? Dobija se pomoć tokom tri sezone nakon ispadanja, ne znam tačno koliki procenat od tv prava u odnosu na PL klubove, a pomoć se UKIDA ako se u tom periodu vrate u PL. Pa dobija se ogroman novac posle povratka koji služi za kupovinu igrača, da bi bili konkurentni, a ne da se odmah vrate nazad
goofs Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 Quote Parachute payments are unique to the English game and currently see clubs relegated from the Premier League receive a percentage of the equally shared element of broadcasting rights each Premier League club receives. This percentage drops progressively over a three-year period – 55% in the first year, 45% in year two and, if the club was in the Premier League for more than one season before relegation, 20% in the third year. This system was introduced for clubs relegated in 2015/16 onwards, with the previous system having a similar structure but with payments spread over 4 years.[6] If a club is promoted back to the Premier League during the parachute payment period, then it no longer receives parachute payments. Znaci opadajuci % TV prava u naredne 4 godine koji se prekida plasmanom u PL.
kipo Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 16 minutes ago, ArleKino said: Tad su to bile enormne cifre Da, jasno. U tom kontekstu djeluje mi nemoguce da ce sl godine pola igraca Njukasla imati 500k-800k platu
copkillah Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 Just now, renne said: Pa dobija se ogroman novac posle povratka koji služi za kupovinu igrača, da bi bili konkurentni, a ne da se odmah vrate nazad Quote Parachute payments for relegated clubs When Premier League clubs are relegated to the Championship they receive payments from the Premier League called parachute payments. The aim of these payments is to ensure the club can cope with the reduced income from not being part of the Premier League – especially given that many of the players remaining at the club will still be under contract on so-called Premier League wages. From the 2016/17 season, the payment system was changed so that the money will be distributed to relegated clubs over three years rather than four. Relegated clubs will receive 55 per cent of the equal share of broadcast revenue paid to Premier League clubs in the first year after relegation, 45 per cent the following year and 20 per cent in year three. If a club is promoted to the Premier League again during the three-year parachute payment period, the payments stop as they will once again enjoy all the financial benefits of playing in the Premier League. The change in rules also dictate that clubs relegated after a single season in the Premier League will only receive 55 per cent and 45 per cent over two seasons with the third payment eliminated entirely. The revenue from broadcasting can vary, but the three clubs relegated from the top flight for the 2014/15 season – Hull, QPR and Burnley – received £64m split over four years: £24m in the first year, then £19.3m, then £9.6m for each of the next two years. I nije reč o povratku već o ulasku u PL. I naravo zavisi koliko si dugo bio u PL. 27 minutes ago, dragance said: Pa kada se vrate/udju u PL dobiju £200m Da, više od pola od ТV prava (kao i svaki drugi PL klub), a ostalo je finansijski podsticaj. Odnos je recimo 100 miliona funti za TV prava i 70 kao podsticaj.
renne Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 Pa nisam ni mislio bukvalno o povratku, naravno da se radi o ulasku
Recommended Posts