Jump to content
IGNORED

Uništavanje životne sredine u Srbiji

Jumanji

Recommended Posts

Posted
On 19. 11. 2024. at 16:16, Eleniko said:

https://ekologika.rs/vesti/srbija/hotel-jugoslavija-azbest/#google_vignette

„O azbestu pričamo od početka. Išli smo u arhiv da uzmemo projektnu knjigu Jugoslavije, našli smo u projektnoj knjizi da se koristila ogromna količina vatrostalnog materijala u samom betonu. Vrlo moguće da je taj vatrostalni materijal azbest i na kraju se to i potvrdilo. Da li znate kad rušite zidove sa azbestom i azbestnom prašinom kako treba da izgleda gradilište i uopšte kako to treba raditi. Evo kako izgleda, oblak prašine je juče celim ovim krajem išao, pa su ljudi postali polako zaista zabrinuti za svoje zdravlje. Zato nosimo i ove maske ovde. I ovi radnici mučeni to verovatno ne znaju što sede u ovim mašinama“, kaže Nemanja Potrebić iz „Odbranimo Jugu“.

inače ovaj lik, Puru Jarvi na tw je već imao sukobe na temu litijuma, nije jasno šta i za koga radi. Barem meni nije...

https://x.com/PuruJarvi

thread je ovde

https://x.com/PuruJarvi/status/1858815594667147697

Zanima me šta je bilo sa azbestom u zgradama pogođenim '99? Niko tada nije pominjao azbest, nemoguće da ga nije bilo ni u jednoj?

• +1 1
Posted

Šta misliš, od čega je nastao nagli porast kancera nakon '99?

Paranoja mode off

Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

Šta misliš, od čega je nastao nagli porast kancera nakon '99?

Paranoja mode off

Bukvalno sam o ovome razmišljao od prvog dana kada sam čuo za potencijalno prisustvo azbesta u hotelu, samo mi bilo glupo da napišem. :D

Prvo mi je prošlo kroz glavu da je taj hotel bombardovan 99, a onda posle razmišljam zgrada CK (današnje Ušće), Generalštab, pa i bivša kineska ambasada su sve zgrade koje su građene tih godina, kada je azbest maksimalno korišćen u gradnji. I to je samo uže jezgro Beograda.

Posted

pička li vam materina, da vam pička materina.

govno koje je potpisalo ovo rešenje za Rio Tinto:

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
9 hours ago, vememah said:

Zato sto je neko obavestio centralu i nece da rizikuju neke tuzbe za koju godinu. (sto je lepo videti, negde jos postoji mogucnost da nekog tuzis pa onda postoji nesto sto se zove bezbednost na radu, mislim da je i kod nas to nekad bilo bolje a sad no comment)

Posted

Da li neko zna da li je istina da su roditelji OŠ "Kralj Petar I" pored hotela Jugoslavija unajmili neku holandsku firmu, specijalizovanu za azbest, da izmeri da li ima čestica azbesta u vazduhu?
Kao da mi je neko pokazao tu vest na netu pre jedno 7 ana, ali sada je ne nalazim.

Posted

Ja sam tu vest pročitala na twitteru.

Bila je vest, to je sigurno, ali posle te prve vesti,  ništa dalje o tome nisam čula.

Posted

Tu je vest, par postova iznad. Nisam video da je stigla informacija o rezultatima.

Posted

da li je neko strucan u oblasti rudarstva, zagadjenja i kancerogenih materijala? imam jedno pitanje, ali bih preko privatne poruke

• 2 weeks later...