radisa Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 20 minutes ago, namenski said: Ima li ovde ikoga, osim mene, a da nije bio u Petnici???? Evo ja... 2
gospa buba Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Ima li ovde ikoga, osim mene, a da nije bio u Petnici???? ima brate sent from novi mnogo jak bubamoto. 3
Budja Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 (edited) 23 minutes ago, nautilus said: eeeeh ta divna vremena kada idem u školu a mašinci u svojoj radionici pjevaju naslovnu pjesmu iz "Jelenka" a ritam udaraju turpijama za metal. izvini zezancija. što se tiče petnice, uklanjanje iz obrazovnog sistema svih nastavnika i članova uprave koji su znali a nisu ništa preduzeli je nešto što se mora uraditi. u svim ostalim varijantama institucija je duboko kompromitovana. da ne pominjem napasnike. U duhu boldovanog, predlazem da zatvorimo SVE obrazovne ustanove i u duhu kulturne revolucije odemo na selo jer ovaj siroki kriterijum znaci da sve ustanove moramo da zatvorimo posto je jako tesko naci ustanovu u kojoj u periodu od 20 godina nije bilo neke vrste seksualne zloupotrebe koja se nije promptno sankcionisala iako su "svi znali". Potpuno mi je neverovatno sta citam. Edited June 25, 2021 by Budja
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 2 minutes ago, Budja said: U duhu boldovanog, predlazem da zatvorimo SVE obrazovne ustanove i u duhu kulturne revolucije odemo na selo jer ovaj siroki kriterijum znaci da sve ustanove moramo da zatvorimo posto je ako tesko naci ustanovu u kojoj u periodu od 20 godina nije bilo neke vrste seksualne zloupotrebe koja se nije promptno sankcionisala iako su "svi znali". Poptuno mi je neverovatno sta citam. Jes' da nisam bio pacijent Petnice, al' meni neverovatno ovakvo citanje boldovanog... 1
nautilus Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 @namenski ja sam gimnaziju zavrsio u kninu. nije kod nas bilo petnice. jedan razred usmjerene matematicko informaticke ukidanjem šuvarovke preimenovan u gimnaziju. jedino što smo imali od nekakve dodatne nastave za talente bile su pripreme za takmičenja. ******** moj komšija i školski koji je sada profesor američke književnosti na BG filološkom je završio srednju elektrotehničku koja je manje više bila zvjerinjak gdje su se dešavale stvari kao, na primer, da čedo balija ukrade mitraljez iz kabineta za odbranu i zaštitu i trči kao rambo po školi. mislim, lijepo je kada ljudi rano pronađu svoj put ali je lako napraviti grešku kada roditelji taj put odrede djetetu, što se previše često dešava. ovo ne važi samo za školu ili petnicu, nego, vjerovatno najviše, za sport, muziku ili neku drugu umjetnost. teško je prepoznati talenat i biti objektivan prema svom djetetu. sa druge strane niko ne želi da koči svoje dijete. petnica je dobra stvar kao što je i škola dobra stvar. mislim da bi trebalo biti i više takvih alternativnih obrazovnih institucija. samo se treba čuvati bolesnih ambicija.
nautilus Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 6 minutes ago, Budja said: U duhu boldovanog, predlazem da zatvorimo SVE obrazovne ustanove i u duhu kulturne revolucije odemo na selo jer ovaj siroki kriterijum znaci da sve ustanove moramo da zatvorimo posto je jako tesko naci ustanovu u kojoj u periodu od 20 godina nije bilo neke vrste seksualne zloupotrebe koja se nije promptno sankcionisala iako su "svi znali". Potpuno mi je neverovatno sta citam. čekaj čoveče, ako je lik znao da se to dešava, i ćutao o tome ili poput vigora brisao te slike uz neugodan razgovor sa napasnikom bez preduzimanja nekih mera, mislis li da je ok da nastavi raditi sa djecom?
Њујоркер Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 47 minutes ago, namenski said: Ima li ovde ikoga, osim mene, a da nije bio u Petnici???? Uzgred, ja sam masinac, tehnicar numericki upravljanih masina; sta nam fali?
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 2 minutes ago, nautilus said: petnica je dobra stvar kao što je i škola dobra stvar. mislim da bi trebalo biti i više takvih alternativnih obrazovnih institucija. samo se treba čuvati bolesnih ambicija. U bolesnom drustvu i ambicije su bolesne, to ti dodje nekako povezano. A uvodjenje alternativnih obrazovnih institucija - ma sta to znacilo - znaci neizbezno podvajanje, nezdravo po bilo kom osnovu: da je pameti, ambicija sistema skolovanja bi morala iz sve snage da bude usmerena na izjednacavanje uslova i kvaliteta u svim skolama, postizanje, teznja ka stvaranju uslova za podjednake sanse za svu decu. To smo, trzistu hvala, prevazisli, ostaje ono to nam je sto nam je, neka deca ce ubuduce da budu, bez svoje zasluge ili krivice da budu jednakija od druge i nema dalje. Zezanje na stranu i neka mi ne zamere prisutni petnicari, znajuci ono sto znam ne samo o Petnici nego i o svim drugim mestima na koja se stizalo bilo kakvom vrstom selekcije, probiranja, nema sanse da se i Petnice dohvatio dobar dvocifren - skromna procena - procenat dece preko raznih veza, uguravanja i ostalih slicnih drustvenih alata za promociju i favorizovanje, a u skladu sa mogucnostima/uticajem roditelja. Na stranu to, ali se samo pitam koliko je talentovane dece izvisilo i ostavljeno da tavori u bespucima srpskog obrazovnog sistema...
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 3 minutes ago, Њујоркер said: Uzgred, ja sam masinac, tehnicar numericki upravljanih masina; sta nam fali? Jesi, kapu skidam, bez zezanja, ali po slobodnoj proceni zasnovanoj na pisanju ovde cenim da si se titule domogao ili u ona staaara vremena ili na njihovim prezivelim ostacima koji su dotrajavali jos neku godinu posle 1990 nulte. Tako nekako. Popricaj, ako i kada ti se pruzi prilika sa nekim danasnjim taze tehnicarem numericki upravljanih masina, pa ce ti sve biti jasno...
Frile Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 2 minutes ago, namenski said: Na stranu to, ali se samo pitam koliko je talentovane dece izvisilo i ostavljeno da tavori u bespucima srpskog obrazovnog sistema... Prema onome što sam čuo o Petnici, upravo je ona bila najbliža idealu da stvarni talenti budu prepoznati i podržani, a deca ambicioznih roditelja ostanu pred vratima.
halloween Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 (edited) Osim toga, ostala je van vidokruga i dometa onih koji su kako ih je kolevka zaljuljala zinuli na Beograd. Edited June 25, 2021 by halloween
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 3 minutes ago, Frile said: Prema onome što sam čuo o Petnici, upravo je ona bila najbliža idealu da stvarni talenti budu prepoznati i podržani, a deca ambicioznih roditelja ostanu pred vratima. Daj boze, nemam razloga da ne verujem, ali u zemlji u kojoj se i kod lekara ide preko veze... Pa, recimo, da ostajem skeptican po tom pitanju. Mada, kazem, voleo bih da si u pravu..
napadaj Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 (edited) 10 minutes ago, halloween said: Osim toga, ostala je van vidokruga i dometa onih koji su kako ih je kolevka zaljuljala zinuli na Beograd. +1, nije bilo mnogo primorskih omladinaca, da ne kažem da je broj bio mizeran. Edited June 25, 2021 by napadaj
Budja Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 26 minutes ago, nautilus said: čekaj čoveče, ako je lik znao da se to dešava, i ćutao o tome ili poput vigora brisao te slike uz neugodan razgovor sa napasnikom bez preduzimanja nekih mera, mislis li da je ok da nastavi raditi sa djecom? Pravnik si, "znao" moze da znaci i "pricalo se", "sad kad razmislim sa ove distance bilo je ocigledno", "jeste bilo cudno, moglo je da se nasluti" kao sto moze da znaci i "ajde burazeru oladi malo, unakazices nas sve", "Savane, ako se ne primiris, nesto cemo morati da uradimo.", "Razumem ja sta radis, ali nije dobo za ustanovu, olabavi malo." Zasto pisem o tome? Zato sto mi iz pisanja vaseg i pisanja Jane Bacevic uopste nije jasno dokle se proteze domet "znao". Majic spada u drugu grupu, vecina sto je ovde pisala a neki profesori u prvu. Rekao bih da razlika postoji.
Recommended Posts