Jump to content
IGNORED

Случај Петница


Recommended Posts

naravno da razlika postoji izmedju ljudi koji su culi traceve i onih koji su znali, kojima su se pozalili polaznici ili tako nesto. mogu da razumem ljude koji su culi traceve pa cutali i gledali svoja posla jer su se plasili za karijere i bojali osvete kroz saplitanja u naucnoj karijeri. osudjujem ali razumem. svjestansam koliko takva neka klika moze ljudima unistiti zivot i karijeru. i to je dokaz koliko je srpska nauka postala bolesna i zla. ne podrzavam to cutanje, ali razumem.

 

ali, ako ti dodje napastvovana devojčica i moli za pomoć a ti ćutis, guraš slučaj pod tepih, ili si neki direktor ili nadlezno lice pa cujes sta se desava i to ne istrazis, nisi više zaslužio da radiš sa djecom. 

  • +1 3
Link to comment
1 hour ago, namenski said:

Nisam bas siguran da razumem zezanciju, al' dobrotm, sto ja moram sve da razumem...

 

Inace, kada si vec pomenuo masince, sa sve tim vasimtm Petnicama i visokim naukama za odlikase, da te obavestim da su u Srbiji srednje tehnicke skole davno mrtve u svakom pogledu, ukljucujuci i neke skoro kultne, vrednovane svojevremeno kao Matematicka gimnazija - beogradski Drapsin na primer.

ovo za drapsin je tacno, imali smo prijemni isti dan kad i matematicka, da bi oni koji otpadnu mogli da konkurisu u regularnim skolama par nedelja kasnije. najjaca, makar u teoriji, matematika posle matematicke, pet mehanika, (skoro) svi ostali predmeti kao u gimnaziji. 

fenomenalan koncept, al prc, izgleda da nije imao ko da iznese.

 

sori na oftopiku

Link to comment

Tek to "znao je" (uz dodatnu diferencijaciju "a nije ništa preduzeo") biće zajebano utvrditi a da stvar ne otkliže u nekakvu čistku™ iz nekih drugih vremena i prostora. Da se zna, nemam ništa generalno protiv čistki, ali ako ih sprovodi neko iole normalan a ne nekakav Ružićev ili Šarčevićev posilni :unsure:

Link to comment
11 hours ago, Budja said:

 

Lupetas najstrasnije.

 

Da li bi ti prestao da pohadjas Fakultet na kojem si cuo da je neki zloglasniprofa zloupotrebljavao svoju moc,?

 

To jest, bolje u proslom vremenu: Da li si prestao da pohadjas fakultet? Sasvim sam siguran da nema fakultetetske ustanove gde se nije pricalo o om ili onom profesoru. Kode mene na EF, recimo, otpusteni Zarko Ristic.

 

Iz prve ruke re faxa i dogovorne™ ekonomije - kad na prvoj godini cujes od koleginice pred grupom 'sa godine' staru narodnu "je@ala bi' se za 6 (slovima: sest)" jedino sto jos treba da znas je da je - pazi slucaja - mlada gospodicna poreklom iz Brusa...

Iskreno - ne znam da li je morala ili nije al' eto - mali prilozi sa biografiju i taj rad...

 

Link to comment
11 hours ago, Rowanoke said:

Direktor media laba MITa je morao da podnese ostavku jer je uzeo velike pare od onog pedofila sto se posle kao samoubio u zatvoru

Dobro je proshao.

Za sada...

 

 

9 hours ago, Spooky said:

Uh, ovo me malo podseti na Lecica.

Dok je bio prodekan za nastavu - zabavljao se sa studentkinjom prve ili druge godine... Isao sa njom na primatijadu i tako to. Kulale su price i da joj sredjuje ocene i tako to, mada za ove spekulacije, kao ni da li je bilo primoravanja i sl nemam dokaze...

Moj drugar i kolega imao ljubav iz srednje, sacekala ga dok se nije vratio iz vojske - bila godinu isped na faksu... Na kraju balade su se vencali - danas dvoje-troje (odrasle) dece - i ja mu bio na svadbi. U fusnoti je - ostavila ga na jedno godinu-dve dok je zavrsavala najteze ispite na njenom smeru - furala sa nekim asistentom/docentom - devojka/zena uvek imala ukusa - nije htela da se bakce sa nekim matorim gmazom, ne?

 

 

5 hours ago, namenski said:

Ima li ovde ikoga, osim mene, a da nije bio u Petnici???? :cry:

Nisam ni ja bio - a jedini lik koga sam do juce-prekjuce znao da je bio je takav da mu ni dan danas ne bih 2-3 nacrtane ovce dao da cuva. S druge strane - iskreno - to nisam ocekivao - imam potvrdjeno (iz pouzdanih izvora) da je od 25-30 studenata iz Srbije koji su trenutno na Oksfordu i Kebridzu - redovne studije, masteri/doktorati veliki broj prosao kroz Petnicu. To su deca koja imaju izmedju 19 i 25-6 godina, verovatno su u Petnici bila kasnije? 

 

 

5 hours ago, nautilus said:

 

eeeeh ta divna vremena kada idem u školu a mašinci u svojoj radionici pjevaju naslovnu pjesmu iz "Jelenka" a ritam udaraju turpijama za metal.

 

izvini zezancija.

 

 

što se tiče petnice, uklanjanje iz obrazovnog sistema svih nastavnika i članova uprave koji su znali a nisu ništa preduzeli je nešto što se mora uraditi. u svim ostalim varijantama institucija je duboko kompromitovana. da ne pominjem napasnike.

Jedva cekam... 

 

 

Da ne zaboravim - i ovde se opet i opet potvrdjuje stara narodna - 'OZNA sve dozna' - i ona druga - (nije u stihu) - OZNA dozna a onda - kad zatreba ili kad neko dobro plati - plasira svoja "saznanja"... Ovo je - jasno - teorija i kao takva molim da se i tretira - svako moze da veruje sta hoce i kome hoce kad su teorije zavere u pitanju...

 

 

Link to comment

Da li sam dobro shvatila da neki poznati koji rade u Petnici nisu zavrsili ni osnovne studije? Sta je njihov posao tamo? Nije valjda da drze predavanja,  iz cega? 

  • Hvala 2
Link to comment

Naravno da treba ukloniti iz "obrazovnog procesa" sve koji su bili iole "uključeni", tu mislim na ove:
Znali smo šta je na hard disku ali smo pobrisali sve, bili smo zbunjeni...

Ne vidim šta može da opravda takvo ponašanje?









... Shiit has hit the fan



  • +1 1
Link to comment
59 minutes ago, Sandradjer said:

Da li sam dobro shvatila da neki poznati koji rade u Petnici nisu zavrsili ni osnovne studije? Sta je njihov posao tamo? Nije valjda da drze predavanja,  iz cega? 

Oh da da,

 

Pa tako je i u vecini tih organizacija

  • +1 2
Link to comment
Oh da da,
 
Pa tako je i u vecini tih organizacija
pa naravno, ako je nvo sektor, tu su druga pravila i druge putanje svega.

sent from novi mnogo jak bubamoto.


  • Hvala 1
Link to comment
54 minutes ago, Rowanoke said:

Oh da da,

 

Pa tako je i u vecini tih organizacija

 

A koje su te organizacije uporedive sa ISP? I to za Petnicu je više izuzetak ili pravilo? 

Link to comment
8 minutes ago, variola said:

 

A koje su te organizacije uporedive sa ISP? I to za Petnicu je više izuzetak ili pravilo? 

Meni prvo na pamet pada Jelena Milic i centar za evroatlanske integracije, ona ima samo srednju... ima ih jos puno puno, gde se uhlebe bez fakulteta

Link to comment

Sad sam pogledao sta je Duda izjavio. 
 

Koliko mi je sve bilo mucno do sada, sada je deset puta gore.

 

Cuj, on nije znao nista. Pa 1994. smo pricali o Savanovim „golim licima“, sto je bila njegova tadasnja fora da mami devojcice na slikanje (ko je bio, sigurno zna o cemu se radi). Ja sam tada imao 16 godina i bagatelisanje tog ponasanja mi je bilo onako, cudno, ali kad vidis da se oni ne uzbudjuju previse mislis da nisi dovoljno kul, da si glup.
 

Od Dude sam ocekivao da ce reci „jebiga stipkali smo svi polaznice za dupence“, tako se radilo u Petnici, ludi Savan je ekstremni ali ne izolovani slucaj i svi smo znali sta radi  i zato cemo svi da idemo sad. 
 

Na stranu potpuno odsustvo kontrole u skoro svim oblastima sto sad nije tema, ali bilo je nesrecnih slucajeva ohoho, od kojih je najtragicniji decko koji je 90tih poginuo nocu u kanjonu Tresnjice, dok su tamo ko zna sta radili umesto da budu u kampu kao sto je po ps-u. 

 

Ali ne, u najboljem Kostunica maniru: nista nismo znali.

 

Imao je sansu. Cast i bruka zive dovijeka.

 

 

 

  • +1 2
  • Hvala 2
Link to comment
3 minutes ago, Rowanoke said:

Meni prvo na pamet pada Jelena Milic i centar za evroatlanske integracije, ona ima samo srednju... ima ih jos puno puno, gde se uhlebe bez fakulteta

 

Uporediva ti je, na bilo koji način, ta organizacija Jelene Milić sa ISP? Nisi odgovorio ni da li je za Petnicu pravilo ili izuzetak da predavanja drže nediplomci. Ali ionako stoji na njihovom sajtu, nije da je tajna 

 

Quote

 Neke od ovih seminara odlikuje angažovanje vrhunskih naučnika i univerzitetskih nastavnika, dok na drugima učestvuju mladi stručnjaci koji se biraju i pripremaju iz redova studenata ili mladih naučnih radnika. Značajan deo aktivnosti na programima se poverava bivšim polaznicima Petnice – mladim saradnicima (studenti saradnici) koji su se dokazali kao uspešni i talentovani studenti i budući profesionalni naučni radnici.

 

Link to comment

na stranu licni karakteri i ambicije, ali jesu li stvarno toliko apsurdno samouvjereni da se sada ne savjetuju sa strucnjakom za pr? mislim jesu, ocigledno.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...