Filozof manijak Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 13 minutes ago, kralj said: Ljuba Živkov je za mene već nekih 20ak godina možda i najveći živi Srbin. Lol, da li misliš da ovo što je ispričao bez interpunckijskih znakova može važiti i za poistovećivanje sa klupskim uspesima?
kralj Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 Pa naravno da može, pisao sam o tome 100 puta. Puštaj ovo na ripit, dok se ne dokopa mesa.
radisa Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 10 minutes ago, Filozof manijak said: Lol, da li misliš da ovo što je ispričao bez interpunckijskih znakova može važiti i za poistovećivanje sa klupskim uspesima? Suštinski, racionalno gledano, ljuba je u pravu... Samo što, ko god voli sport, i oseća neku emociju prema sportu, može da kaže da je to bullshit... Da me sport ne zanima, mogao bih da potpišem to što je rekao, ali, pošto znam da u sportu ima neke emocije, da u uspehu nekog tima koji voliš, ima neke sreće kad pobedi i tuge kad se izgubi, mogu samo da kažem, blago onima koji su operisani od sporta... Ili, po ljubi otprilike 80% ovog foruma su budale... Naće to baš tako da bude... No, taj mehanizam, ljubavi prema nekom timu i uspehu tima, je, očigledno jako kompleksan... U Fiver Pitch, Nik Hornbi pokušava negde da odgonetne kako to ide sa sportom i emocijama, ali i tamo je nedorečeno... 7
Filozof manijak Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 38 minutes ago, kralj said: Pa naravno da može, pisao sam o tome 100 puta. Puštaj ovo na ripit, dok se ne dokopa mesa. Onda barem promeni avatar da te mogu shvatiti ozbiljno
kralj Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 14 minutes ago, Filozof manijak said: Upravo, navijaštvo je iracionalna stvar To je i suština čitavog uretka. Ne pominje Ljuba puko navijanje, kao kad navijaš na lotou da se izvuče broj koji si odigrao, nego identifikaciju sa tuđim uspehom na prvom strpeniku, a na drugom, donekle impilikativnom, i direktno prisvajanje tog uspeha. Nisi Radiša u pravu za forum. 80% foruma se možda opredeljuje onoliko koliko je u prirodi čoveka da se opredeljuje kad se susretne sa nekom kompeticijom. To se afirmiše još od malih nogu, racimo kroz crtaće i vesterne, sugestivno trasirajući izbor ka dobru vs. zla. Ljuba ovde govori o ovima koji kad Džeri zezne Toma kažu "zeznuli smo ih".
Venom Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 37 minutes ago, radisa said: Suštinski, racionalno gledano, ljuba je u pravu... Samo što, ko god voli sport, i oseća neku emociju prema sportu, može da kaže da je to bullshit... Da me sport ne zanima, mogao bih da potpišem to što je rekao, ali, pošto znam da u sportu ima neke emocije, da u uspehu nekog tima koji voliš, ima neke sreće kad pobedi i tuge kad se izgubi, mogu samo da kažem, blago onima koji su operisani od sporta... Ili, po ljubi otprilike 80% ovog foruma su budale... Naće to baš tako da bude... No, taj mehanizam, ljubavi prema nekom timu i uspehu tima, je, očigledno jako kompleksan... U Fiver Pitch, Nik Hornbi pokušava negde da odgonetne kako to ide sa sportom i emocijama, ali i tamo je nedorečeno... Ako su emocije i volimo Jokića, onda ga volimo i kad kaže da jedne godine može, a druge ne može da igra. I kad pobedi i kad izgubi. Ali nije tako - kad neko naš pobedi onda je car i legenda, kad izgubi onda je balvan i za fabriku tutkala. Ne moraš da gledaš dalje od ovog foruma, a to je još i dobro kako izgleda tzv. tribina. Emocije u sportu znače da je neko srećan ili tužan zbog pobede ili poraza, a ne da nekog čas diže u nebesa, čas mu jebe majku. To je lečenje kompleksa. 6
kralj Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 5 minutes ago, Filozof manijak said: Onda barem promeni avatar da te mogu shvatiti ozbiljno Good point filozofe. 😉 Ali avatar ima pozadinsku priču. Stavio sam ga kad je Ciganija napala dobrog Rileta što je otišao da studira u Ameriku i ugrozio im njihovo "mi". 2
Amos Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 Namerno stavio ovde da ne trigerujem kojota i Casha, kad ono Filozof 1
Filozof manijak Posted July 28, 2023 Posted July 28, 2023 uvek me trigeruje kad nesportisti smatraju o sportu 2
Recommended Posts