Milošica Posted February 18 Posted February 18 U basketu 1 na 1 bi ga Lamelo urnisao. Kao što bi mnogi visoki urnisali i Dankana 1 na 1. Problem je što su basket i košarka dva različita sveta 3
kralj Posted February 18 Posted February 18 Može da bude i vunovlačar, reč je o talentu. Skoro u svemu osim u šutu, prodoru, driblingu, kreativnosti, atleticizmu. 1
zorglub Posted February 18 Posted February 18 (edited) Ja eto nisam pametan, da li se kralj sprda sa mnom, ili ozbiljno govori da je Lamelo Bol talentovaniji košarkaš od Džona Stoktona? Dečko ima taj streetball flare i to mu je jedina prednost - marketabilnost. Ok, viši je pa češće prodire, i lepo izgleda kad dribla, važna stvar. Šut? Da li si ozbiljan? Stockton career fg avg 51.5% naspram 42.5%. Kreativnost? Kako se to meri, asistencijama? Ako se izuzme ruki sezona, u kojoj je igrao 18min po utakmici (a za per 36min ne mora ni to), najgorih Stoktonovih 5 sezona bolje su od Lamelovih ukupnih 5, što nas dovodi i do poslednje stavke, navodne prednosti u atleticizmu. Lamelo je odigrao 53% utakmica regularne sezone, ukupno 217. Džon Stokton ima 182. plejof utakmice i 1504 u sezoni, iliti 96.5% mogućih. 100% u 17 sezona. 185cm plej koji je postavljao blokove svima, Shaq included. Stokton je, baš kao i njegov pedo saigrač, bio physical freak. Postoji nekakva fama da je bio spor, što je neopevana glupost. Nije bio brz kao Rose ili Parker, ali bio je veoma brz, a jak i izdržljiv kao mula. Šta tačno od Bolovog atleticizma ga čini boljim igračem i boljom akvizicijom, uzimajući u obzir da bi mu ovim tempom trebalo još 29 sezona da stigne broj Stoktonovih upisa u igru? Ne, prosto mi je neverovatno da uopšte vodim ovakvu prepisku, ali ok, možda to tako treba. Edited February 18 by zorglub 5
Блок_64 Posted February 18 Posted February 18 40 minutes ago, zorglub said: Ja eto nisam pametan, da li se kralj sprda sa mnom, ili ozbiljno govori da je Lamelo Bol talentovaniji košarkaš od Džona Stoktona? Dečko ima taj streetball flare i to mu je jedina prednost - marketabilnost. Ok, viši je pa češće prodire, i lepo izgleda kad dribla, važna stvar. Šut? Da li si ozbiljan? Stockton career fg avg 51.5% naspram 42.5%. Kreativnost? Kako se to meri, asistencijama? Ako se izuzme ruki sezona, u kojoj je igrao 18min po utakmici (a za per 36min ne mora ni to), najgorih Stoktonovih 5 sezona bolje su od Lamelovih ukupnih 5, što nas dovodi i do poslednje stavke, navodne prednosti u atleticizmu. Lamelo je odigrao 53% utakmica regularne sezone, ukupno 217. Džon Stokton ima 182. plejof utakmice i 1504 u sezoni, iliti 96.5% mogućih. 100% u 17 sezona. 185cm plej koji je postavljao blokove svima, Shaq included. Stokton je, baš kao i njegov pedo saigrač, bio physical freak. Postoji nekakva fama da je bio spor, što je neopevana glupost. Nije bio brz kao Rose ili Parker, ali bio je veoma brz, a jak i izdržljiv kao mula. Šta tačno od Bolovog atleticizma ga čini boljim igračem i boljom akvizicijom, uzimajući u obzir da bi mu ovim tempom trebalo još 29 sezona da stigne broj Stoktonovih upisa u igru? Ne, prosto mi je neverovatno da uopšte vodim ovakvu prepisku, ali ok, možda to tako treba. Džon Stokton je prosto Džon Stokton prosto se ne uporedjuje nisakim.Kao i meni mnogo drazi Melon.
kralj Posted February 18 Posted February 18 46 minutes ago, zorglub said: Ja eto nisam pametan, da li se kralj sprda sa mnom, ili ozbiljno govori da je Lamelo Bol talentovaniji košarkaš od Džona Stoktona? Dečko ima taj streetball flare i to mu je jedina prednost - marketabilnost. Ok, viši je pa češće prodire, i lepo izgleda kad dribla, važna stvar. Šut? Da li si ozbiljan? Stockton career fg avg 51.5% naspram 42.5%. Kreativnost? Kako se to meri, asistencijama? Ako se izuzme ruki sezona, u kojoj je igrao 18min po utakmici (a za per 36min ne mora ni to), najgorih Stoktonovih 5 sezona bolje su od Lamelovih ukupnih 5, što nas dovodi i do poslednje stavke, navodne prednosti u atleticizmu. Lamelo je odigrao 53% utakmica regularne sezone, ukupno 217. Džon Stokton ima 182. plejof utakmice i 1504 u sezoni, iliti 96.5% mogućih. 100% u 17 sezona. 185cm plej koji je postavljao blokove svima, Shaq included. Stokton je, baš kao i njegov pedo saigrač, bio physical freak. Postoji nekakva fama da je bio spor, što je neopevana glupost. Nije bio brz kao Rose ili Parker, ali bio je veoma brz, a jak i izdržljiv kao mula. Šta tačno od Bolovog atleticizma ga čini boljim igračem i boljom akvizicijom, uzimajući u obzir da bi mu ovim tempom trebalo još 29 sezona da stigne broj Stoktonovih upisa u igru? Ne, prosto mi je neverovatno da uopšte vodim ovakvu prepisku, ali ok, možda to tako treba. Ma samo govorimo o razčičitim stvarima. Ne mogu procenti da se tek tako stavljaju u istu ravan. Lamelo uzme za nedelju dana više trojki preko ruke nego Stokton za sezonu. Bez karikiranja. Imao je Stokton i od Reggiea bolje procente, ali u karijeri ima plejof prosek ispod 10ppg. Selekcija šuteva je plod mnogih stvari, najvećim delom timske igre i košarkaške inteligencije. Sam šut kao šut je na strani Lamela. Mekoća, osećaj u rukama, pogledaj kako završava na obruču sa ovim rollovima i felševima. O driblingu da ne govorim, Stokton maltene levu ruku nije koristio. Opet, ovo oko stamine, broja utakmica i dugovečnost ne spada u atleticizam. Lamelo je kud&kamo brži i eksplozivniji igrač, ima veći odraz. Radna etika jbg nije pitanje talenta, bar u ovom kolokvijalnom diskursu, a ona je ključna kod ovih impresivnih brojki koje si naveo. Ispada da sam oštar prema Stoktonu, a zapravo mnogo više cenim to što je on napravio takvu karijeru (doduše mislim i da je blago precenjen ako govorimo o piku karijere), sa predispozicijama koje ima, nego ovo što Lamelo radi sa svojim genijalnim talentom. Ruku na srce, mlad je još, nije bio deo krštenog sistema, ima nade, mada i nisam neki optimista.
Hele Posted February 19 Posted February 19 Mislio sam da je ovakav nacin gledanja na kosarku posle Jokica i Doncica napokon umro. 1
kralj Posted February 19 Posted February 19 Gde umro, Lamela po genijalnosti najčešće i porede sa Jokićem. Imaju i najviše touchdowna od svih igrača u ligi. Kada bi razvio svoj talenat kako ga je razvio Jokić, bio bi na ovim listama 50 najboljih ikada, a kada bi ga razvio kao Stokton bio bi u goat konverzaciji. 1
Zli Gli Posted February 19 Posted February 19 Lamelo je onda Dzej Dzej O Kocha ili Rikardo Kvarezma NBA lige, tj. vise je u pokusaju za sad jer su oni obojica bez obzira na sve imali prilicno duge i uspesne karijere a on je jos mlad. Neka bude trenutno neki Perica Ognjenovic. 2
kralj Posted February 19 Posted February 19 Pa nije u pokušaj baš. Lamelo je ovakav kakav je, na ivici da bude All Star (ove godine bi zamenio Janisa da se nije opet povredio), a bio bi all star regularno da je igrao celu sezonu. Ali načelno si u pravu. Svi pobrojani su neverovatni talenti, mnogo veći od nekih koji su sa mnogo manje talenta napravili istorijske karijere. Meni Lamelova karijera trenutno više poliva na Kristijana. Bude li imao onakvu radnu etiku i sportsku glad, napraviće velike stvari. Po suvom talentu ne zaostaje.
pbg12345 Posted Wednesday at 09:10 Posted Wednesday at 09:10 @kralj ja se sa tobom donekle slazem i razumem sta govoris, jedino sto nisam siguran da se to moze nazvati talentom za kosarku eventualno talentom za pojedine segmente kosarkaske igre, gde onda na drugoj strani kod lamela postoje elementi u kojima je ispodprosecan talenat da odem u ekstrem, imamo primere ljudi koji su maestralni sa loptom u driblinzima i slicni i(li) sutiranju, a ne mogu ni prici ozbiljnoj kosarci i to ne samo nuzno zbog nedostatka fizikalija naravno, lamelo je daleko od toga, ali mu ocigledno fali nekih kosarkaskih stvari da bi bio vrhunski npr pominjana selekcija suteva ili kosarkaska inteligencija, prvo se uci do neke mare, ali je sustinski takodje stvar talenta, odnosno urodjenog osecaja ili pomenuti osecaj za timsku igru, pa sta je to nego talenat (za kosarku) ako se gleda kompletna kosakrkaska slika, lamelo definitivno ima elemenata u kojima je iznimno talentovan (talentovaniji ili cak dosta talentovaniji od stoktona), ali takodje i nekih gde je ispodprosecan(ili makar za sad deluje da je tako) i onda tesko da mozemo zakljuciti da je u globalu kosarkaski talentovaniji jedino, sto nije posteno porediti 23godisnjeg lamela i stoktonovu karijeru, stokton do 24 godine nije uradio apsolutno nista u nba, nije se izborio ni za startera opet, tesko je ocekivati da ce lamelo koji je u prve 4 sezone pola utakmica propustio zbog povreda imati dugu karijeru kao stoktn i da ce se razvijati makar slicnom putanjom, ali u svakom slucaju nije posteno za poredjenje plej od 23 godine itekako ima prostora da razvije mnoge stvari u igri, ako u tome uspe onda cemo pricati da je imao talenta i za to
Time Crisis Posted Wednesday at 09:18 Posted Wednesday at 09:18 (edited) 20 hours ago, kralj said: Ma jok. Lamelo je jasno veći talenat što se tiče skila, fizičkih predispozicija.... Sve ostalo je na strani Stoktona. Naročito sklonost nepovređivanju i dugovečnost. Od košarkaških elemenata, ne sećam se jednog koji bi favorizovao Stoktona. Čovek ima 3000 asistencija više od prvog sledećeg na listi, jesi ozbiljan xD Quote In Order to catch John Stockton’s regular season assist record, a player would need to play all 82 games every year for 20 seasons and average 9.64 assists per game i još Quote Stockton had 11 All-NBA and 5 All-Defensive team selections. In addition to his years leading the league in assists and steals he also led the league in TS% 3x (1994-95, 1997-98, 2000-01) Offensive Rating 3x (1995-96, 1999-2000, 2000-2001). He was in the top-10 in Defensive Rating 3x (1986-87, 1987-88, 1988-89). He is in the Top-20 all-time in Defensive win shares. 6th all-time in Win Shares, and 15th all-time for his career .608 TS%. itd. Edited Wednesday at 09:21 by Time Crisis 2
copkillah Posted Wednesday at 09:25 Posted Wednesday at 09:25 3 hours ago, Zli Gli said: Lamelo je onda Dzej Dzej O Kocha ili Rikardo Kvarezma NBA lige, tj. vise je u pokusaju za sad jer su oni obojica bez obzira na sve imali prilicno duge i uspesne karijere a on je jos mlad. Neka bude trenutno neki Perica Ognjenovic. Okoča je legenda, Kvarežma to nije 1
Bane_V Posted Wednesday at 09:47 Posted Wednesday at 09:47 Nazad na najvrednijeg igraca, odlican edit.
goofs Posted Wednesday at 09:56 Posted Wednesday at 09:56 Niko da pomene da konjušar danas puni tri banke. Ja sam se ozbiljno promangupirao kad sam ušao u 30te #samokažem
Recommended Posts