Jump to content
IGNORED

Najvredniji igrač

theanswer

Recommended Posts

Posted

Za @Venom u vezi videa koji je postavio:

Cini mi se da je objasnjenje promene igre striktno u vezi skilla (bolji centri i bolja tehnia suta) previse jednostavno a da se u videu zanemaruje uloga sudijske prakse o kojoj prica Zli Gli.

Sto se centara tice, meni deluje da ako se:

1. Vise stiti napadac;

2. Dozvoljavaju se koraci

da to onda logicno em ubrzava igru em razvlaci igru van reketa i tu nema mesta za sifonjere/cunjeve.

Ako se vise stiti napadac, to menja procente jer vise podize procente uspesnosti za trojku nego dvojku sa poludistance (ispravite ako gresim, ali nekako deluje da pod faulom/pritiskom lakse pogodis kos sa manje nego sa vece distance, te da onda kaznjavanje faula vise relativno podize procenat sa vise nego manje distance), to onda znaci da se uzima vise suteva za trojku.

Posted
2 hours ago, Budja said:

Za @Venom u vezi videa koji je postavio:

Cini mi se da je objasnjenje promene igre striktno u vezi skilla (bolji centri i bolja tehnia suta) previse jednostavno a da se u videu zanemaruje uloga sudijske prakse o kojoj prica Zli Gli.

Sto se centara tice, meni deluje da ako se:

1. Vise stiti napadac;

2. Dozvoljavaju se koraci

da to onda logicno em ubrzava igru em razvlaci igru van reketa i tu nema mesta za sifonjere/cunjeve.

Ako se vise stiti napadac, to menja procente jer vise podize procente uspesnosti za trojku nego dvojku sa poludistance (ispravite ako gresim, ali nekako deluje da pod faulom/pritiskom lakse pogodis kos sa manje nego sa vece distance, te da onda kaznjavanje faula vise relativno podize procenat sa vise nego manje distance), to onda znaci da se uzima vise suteva za trojku.

Pričali smo i o koracima milion puta. Izjava sad se puštaju koraci je samo premisa, koja ne stoji kad se pogledaju stare utakmice. Za mene je danas mnogo čistije, sviraju se recimo koraci u polasku kad se diže pivot noga češće nego tada. Jordanu bi danas svirali korake pet puta po utakmici da igra kao tada.

Igra se razvukla van reketa jer šut za tri poena vredi više od šuta za dva poena. Koliko puta je na tom clipu igrač ostao sam udaljen od koša i on ni ne gleda da šutne? Danas bi ti za većinu igrača bio lagan šut za tri (i pogodak). Kakve veze ima zaštita napadača onda, kad je prilika za šut sa distance bilo i danas (i to i više jer se manje čuvao), samo se nije kažnjavalo jer su svi gledali da gurnu loptu pod koš.

• +1 2
Posted

A pod košem su pravila bila takva da je 5x lakše bilo odigrati jedan na jedan nego danas.

• +1 1
Posted

Naučili bi i oni onomad da šutiraju trojke da ih je Drejmond čekao na svakoj strani pomoći.

Posted
On 10. 2. 2025. at 17:50, kud u maglu Simoviću said:

IMG_0492.thumb.jpeg.760970b36aa7d59123a97e7cc23ca3fc.jpeg

judge bro do you know who am i

Judge: - 1 popcorn for a buck, 3 for 2

• Haha 1
Posted
8 hours ago, Venom said:

Pričali smo i o koracima milion puta. Izjava sad se puštaju koraci je samo premisa, koja ne stoji kad se pogledaju stare utakmice. Za mene je danas mnogo čistije, sviraju se recimo koraci u polasku kad se diže pivot noga češće nego tada. Jordanu bi danas svirali korake pet puta po utakmici da igra kao tada.

Igra se razvukla van reketa jer šut za tri poena vredi više od šuta za dva poena. Koliko puta je na tom clipu igrač ostao sam udaljen od koša i on ni ne gleda da šutne? Danas bi ti za većinu igrača bio lagan šut za tri (i pogodak). Kakve veze ima zaštita napadača onda, kad je prilika za šut sa distance bilo i danas (i to i više jer se manje čuvao), samo se nije kažnjavalo jer su svi gledali da gurnu loptu pod koš.

Trica postoji od pocetka osamdesetih, kako se 20 godina niko nije setio da tri vredi vise od dva?

Igrac ne gleda da sutne jer nisu tako trenirali i postavljali taktiku, a tako nisu trenirali i postavljali taktiku zbog sudijske prakse.  

Mislim, deluje malo cudno da se odjednom, iz cista mira, neko setio da vise ne idu na "long 2" vec na 3 (sto se vidi iz statistike)-

Posted (edited)
8 hours ago, Venom said:

Ovo toliko nije tacno da ne znam da li se zajebavas namerno ili sta. U odnosu na to koliko su nekad i sad pravili korake i nosene i koliko se svira, igra je nikad prljavija. Svima osim vama sacici strucnjaka.

Uzmi samo bilo koji kontra napad ili polukontru posle defanzivnog skoka, bukvalno svaki igrac napravi prvo par koraka pa tek onda spusti loptu. Ne samo Lebron ili Jokic ili neki drugi superstar nego i Deni Avdija i Dalano Banton i svi jer je to nova normalnost. Isto vazi i za ona skakutanja u mestu sa milion sitnih koraka a gather step i slicne nebuloze smo vec apsolvirali. I naravno simuliranje za 2+1 i 3+1 i sviranje faulova za mrke poglede. Kapiram da bi poremetilo tok igre i pokvarilo ugodjaj debelom ispijacu pepsi kole i zderacu hot doga a i smanjilo broj svemirskih tripl dablova i brojki generalno kad bi ih sekli za sve to ali sto je mnogo, mnogo je.

Ovaj sad NBA i kosarka u izvornom obliku imaju otprilike zajednicko sto se lopta i dalje probacuje kroz obruc.

Edited by Zli Gli
  • -1 1
Posted

Ali bukvalno je tako bilo, napredne statistike su postale dostupne upotrebnom malo boljih računara i data-mining procedura, eksplodiralo je u moneyball bejzbolu 2002.

Drugo, ne možeš ti preko noći da odlučiš e sad svi pucamo trice, a u timu ti Juing, Šejkil i Čarls Oukli. To je proces koji traje deceniju, ne možeš ni da draftuješ samo šutere jer ih nema na draftu, jer ih nisu trenirali kao šutere nego kao neke fizikalce. Tek kad se promeni pristup trenera u mlađim kategorijama, pa kad ta prva generacija stasa, tek onda su moguće globalne promene u sportu.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Naravno, ali ekspanzija trojkaša vodi poreklo pre svega od promene pravila ilegalne odbrane, odnosno činjenice da je drastično otežana jedan-na-jedan igra.

Gather step jeste promena u pravilima koja favorizuje napadače, ali tačno je i da se mnogo manje koraka nekada sviralo u polasku (tu su pravila ostala ista). I nošena se u poslednje vreme svira mnogo više nego onomad.

Sve to na stranu, svakome ko malo gleda, shvata da je Lamelo Ball veći talenat od Stocktona. 

• Haha 1
Posted
3 minutes ago, Zli Gli said:

Ovo toliko nije tacno da ne znam da li se zajebavas namerno ili sta. U odnosu na to koliko su nekad i sad pravili korake i nosene i koliko se svira, igra je nikad prljavija. Svima osim vama sacici strucnjaka.

Uzmi samo bilo koji kontra napad ili polukontru posle defanzivnog skoka, bukvalno svaki igrac napravi prvo par koraka pa tek onda spusti loptu. Ne samo Lebron ili Jokic ili neki drugi superstar nego i Deni Avdija i Dalano Banton i svi jer je to nova normalnost. Isto vazi i za ona skakutanja u mestu sa milion sitnih koraka a gather step i slicne nebuloze smo vec apsolvirali. I naravno simuliranje za 2+1 i 3+1 od kojeg bole oci i mozak.

Ovaj sad NBA i kosarka u izvornom obliku imaju otprilike zajednicko sto se lopta i dalje probacuje kroz obruc.

Stari NBA ima korake otprilike u svakom napadu.

Evo ovde koračanje u mestu i koraci u polasku 2 u 1. Al dobro nebitna utakmica, plej of kakve veze ima 

Posted
16 minutes ago, Budja said:

Trica postoji od pocetka osamdesetih, kako se 20 godina niko nije setio da tri vredi vise od dva?

Igrac ne gleda da sutne jer nisu tako trenirali i postavljali taktiku, a tako nisu trenirali i postavljali taktiku zbog sudijske prakse.  

Mislim, deluje malo cudno da se odjednom, iz cista mira, neko setio da vise ne idu na "long 2" vec na 3 (sto se vidi iz statistike)-

Posted
27 minutes ago, Venom said:

Stari NBA ima korake otprilike u svakom napadu.

Evo ovde koračanje u mestu i koraci u polasku 2 u 1. Al dobro nebitna utakmica, plej of kakve veze ima 

Na svaki njegov snimak mogu da ti nadjem 10 Lebronovih ali cak nije ni u tome problem, problem je sto sad to rade i Gober i taj Dalano Banton i bukvalno svi bitni i nebitni igraci... jer nova pravila, da ne kvarimo flow igre. To samo corav ne vidi ili neko ko ne zeli iz sebi poznatih razloga.

Najjace je sto se vecina tih koraka i nosenih desava pred nosom nekog sudije pa ispada jos veca tragikomedija, nije fazon nisam video nego video sam ali necu da sviram.

Posted

Sigurno gleda utakmice 90-tih i ludo se zabavlja :covid19:

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

Smorilo ga jer GS ne igra nikakvu vaznu ulogu u NBA ligi u poslednje dve sezone:fantom: A valjda su oni inovatori te "gadljive" kosarke koju kao svi mrze danas, (a 80 % timova u ligi ne igraju kao oni). Kazu NBA nije popularna liga a na internetu milionski pregledi NBA hajlajtsa-a, ubedljivo gledaniji od njihovog jajobola koji je kao najpopularniji sport u SAD :) Daj da se vratimo u eru gde se jedva prelazilo preko 80 postignutih koseva na utakmici spocetka 2000 ih, tada tek niko nije pratio taj uzasan prozivod.

Edited by Micko8