Jump to content
IGNORED

Najvredniji igrač

theanswer

Recommended Posts

Posted

Moguce, ja sam odrastao bas u tom periodu gde su se vise lozili na odbrane i tukli i pravila nisu bila naklonjena napadu pa mi je malo teze da se prebacim na ovu kurcobolju i prangijanje

Posted

nije teško, lako se navići na bolje

ono je bilo skaradno na šta je ličilo,  šta su radila govna iz Detroita i NY, ne daj bože nikad više

Posted

Meni je bilo super, licilo mi je na basket u naselju i svuda gde sam igrao, uvek na granici incidenta. A i nekako za te pare koje dobijaju (pogotovo danas) ocekujem da ujedno znaju i rvanje grcko rimskim stilom i osnove MMA.

• Haha 1
Posted

Edin je to lepo objasnio, naročito razliku današnjeg NBA u odnosu na evropsku košarku. Nisu ovde ni blizu tako dobre odbrane kao u NBA, nego se ne sviraju faulovi. Oko promene pravila, naravno da hand check treba da se sudi.

• +1 1
Posted (edited)

Pa eto, hand check je samo jedna u moru razlika, o koracanju i nosenju od strane bukvalno svih igraca danas da i ne pricamo, nekad je to bila privilegija samo najvecih zvezda i to u dosta manjoj meri. I sta se sve svira u NBA kao faul i 2+1, malo je postalo otuzno. Kad se sve sabere i oduzme, dobijemo taj "nikad veci napadacki talenat" i obaranje silnih rekorda bez po muke.

Oko mene recimo svi zivi prate Evroligu (sad pojacano zbog Zvezde i Partizana ali i ranije) a NBA samo nas nekoliko entuzijasta, nemam prakticno s kim ni da komentarisem ko covek pa ovde jadan kukam ko ranjenik kako je staaaari NBA bio mama.

Edited by Zli Gli
Posted

Gledao sam "stari" NBA, no tada je bilo ono gledas sta nadjes. Sada je dostupan bukvalno svaki mec, pa smo mozda malo i razmazeni. Tada je pustana prilicno ostra igra, te i nije cudno sto nije bilo previse poena. Ovo je pak druga krajnost i bilo bi dobro, kada bi se naslo neko srednje resenje.

Secam se neke NBA Live igre iz druge polovine devedesetih, gde je komsija gledao samo ko ima kakve ocene za tri i sutirao samo trojke. Ja zbunjen, Houston, Olajuwon, ovo-ono iz izgubim bez problema. Drugar pak redovno uzimao Chicago i Jordana i nije bilo trika da ga dobijem. Primenim metod sa trojkama i iz treceg pokusaja mi se posreci sa procentom suta (oko 60% ili tako nesto), da ni on nije imao sanse. Posle mi je gundjao 2-3 meseca, da sam ga uhvatio na prevaru.

Pije vodu ovaj sistem; ima logike i matematicki gledano. E sad, da selekcija suteva moze biti bolja, to ne moze niko osporiti, a ne ovo prangijanje bez ikakve logike.

Slicno se moze reci i za NHL. Druga polovina devedesetih i prva polovina 2000. je bila era kada se igralo tvrdo, uz mali broj golova. Imas prednost pred zavrsni period i u trecoj trecini utepas protivnika fizicki. Kasnije je to omeksano promenom pojedinih pravila, no sada su se timovi donekle prilagodili (ili su golmani mnogo dobri).

Zavisi i od toga koliko je liga spremna da utice na trendove. Ako hoce, uvek mogu prilagoditi pravila u izvesnoj meri.

Posted

Ben Wallace je netalentovano panjina koja je uspela da udje cak i u kucu slavnih ,a uspela je u NBA ligi samo zato sto je igrala u periodu gde je mogla da napravi davdesetak prekrsaja po mecu koje sudije nisu svirale. Samo uzimam primere iz proslosti, kakva debla se smatraju kosarkaskim velikanima iz tih doasadnih perioda:fantom:

• +1 2
Posted (edited)

najveći je ne zbog sumanutih brojki, nego zato što je promenio  košarku, najbolje tek dolazi :blush:

Edited by levi
  • +1 2
  • Wub 4
Posted

Ako cemo da pljujemo Bena Valasa, sta tek reci za skoro sve ove danasnje "centre" koji osim putback i ostalih kucanja 1 na 1 protiv kosa nemaju bukvalno nikakvu napadacku igru (ako ne racunamo sto neki imaju ~35% za 3) ali zato za razliku od Valasa nemaju ni snage ni kila za bilo kakvu odbranu :laugh:

Posted

Skill je danas na mnogo višem nivou. Sad se igra na 10m od koša i to sva petorica. Pola onih likova od 215cm danas ne bi stigla da napravi faul, kakva crna tuča danas. Ili bi ladili muda ispod koša, a protivnik bi trpao trojke do prekosutra. Pogledajte bilo koju utakmicu od ranije, ceo reket je krcat igračima, jer centar sigurno neće dati trojku.

• +1 3
Posted

Evo Toronto-Hjuston postigli jedva 70 poena ukupno na poluvremenu, košarka za sladokusce :fantom:

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Venom said:

Skill je danas na mnogo višem nivou. Sad se igra na 10m od koša i to sva petorica. Pola onih likova od 215cm danas ne bi stigla da napravi faul, kakva crna tuča danas. Ili bi ladili muda ispod koša, a protivnik bi trpao trojke do prekosutra. Pogledajte bilo koju utakmicu od ranije, ceo reket je krcat igračima, jer centar sigurno neće dati trojku.

Protivnik je centar koji sutira u proseku u karijeri 35%, pretpostavljam? I ti visoki ne sutiraju preko ruke kao bekovi suteri nego samo kad je cista situacija, dakle vecina je na oko 35%, nemoj uzimati Jokicevu ovu sezonu kao reper. Neka bude i 40% prosek, to je 2/5 iliti 6 poena. Onda uzmes npr. i dobacis nekako loptu blizu kosa Dejvidu Robinsonu, Juingu, da ne pricam Seku koji gazi ili Hakimu koji radi sta hoce, i treba ti 3/5 za egal protiv tih modernih visokih, tipa Gober, Bruk Lopez, Adebajo, Vembanjama, Holmgren, pa i Jokic koji igra kurac od odbrane, i slicni... Mislim da ce 3/5 resiti da ih probudis u sred noci i vec smo u egalu a na veci broj pokusaja i u plusu.

I tako mozemo u nedogled a nikad necemo saznati, jbg.

Posted
3 hours ago, Micko8 said:

Ben Wallace je netalentovano panjina koja je uspela da udje cak i u kucu slavnih ,a uspela je u NBA ligi samo zato sto je igrala u periodu gde je mogla da napravi davdesetak prekrsaja po mecu koje sudije nisu svirale. Samo uzimam primere iz proslosti, kakva debla se smatraju kosarkaskim velikanima iz tih doasadnih perioda:fantom:

Postoje i po neki drugi elementi kosarkaske igre koje se cene i koji su potrebni ekipi, osim da sutnes 30X na utakmici (dzabe objasnjavati)

Ovako kao sto si ti napisao mozes da opises 90% C.

Posted
24 minutes ago, Zli Gli said:

Protivnik je centar koji sutira u proseku u karijeri 35%, pretpostavljam? I ti visoki ne sutiraju preko ruke kao bekovi suteri nego samo kad je cista situacija, dakle vecina je na oko 35%, nemoj uzimati Jokicevu ovu sezonu kao reper. Neka bude i 40% prosek, to je 2/5 iliti 6 poena. Onda uzmes npr. i dobacis nekako loptu blizu kosa Dejvidu Robinsonu, Juingu, da ne pricam Seku koji gazi ili Hakimu koji radi sta hoce, i treba ti 3/5 za egal protiv tih modernih visokih, tipa Gober, Bruk Lopez, Adebajo, Vembanjama, Holmgren, pa i Jokic koji igra kurac od odbrane, i slicni... Mislim da ce 3/5 resiti da ih probudis u sred noci i vec smo u egalu a na veci broj pokusaja i u plusu.

I tako mozemo u nedogled a nikad necemo saznati, jbg.

Pričao sam samo o "tvrdoj" igri i kako se nekad igralo muški a danas su svi fini pa se zato daju poeni. Malo sutra. Jedno je kad tvoj igrač i sam kampuje u reketu, pa si u poziciji da preuzmeš i nekog prebiješ. Kao Bad Boy Pistonsi i Jordan rules, kao Jordan ide na koš dobije faul, a onda pritrči još Rodman da ga još jednom overi jer eto neće svirati dva faula. I to je kao wow muška igra, toga nema danas. Pa normalno da nema, danas bi taj Rodman bio pet metara odatle jer igra izgleda ovako 

Screen_Shot_2017_10_20_at_11.36.08_AM.pn

A ne ovako

Screen-Shot-2017-10-20-at-11.32.04-AM.pn

Pola onih panjeva od 215 danas ne bi mogla da igra, jer ne bi stigli ni da naprave faul a kamoli nekog da odvale od batina.

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Vise od pola ovih caplji danas ne bi igralo onda jer ne bi imali dovoljno kila i snage i jer bi fasovali iskljucenja zbog flopinga. Jbt nekad je Manute Bol bio anomalija i frik a danas lik takve gradje koji izgleda kao da ce se slomiti svakog momenta predstavlja neko cudo nevidjeno i buducnost lige, wtf

• Haha 2