levi Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 deblji je nego ikad u karijeri, kotrlja se po terenu 1
kud u maglu Simoviću Posted October 28, 2023 Posted October 28, 2023 ako tatumara uspe da odigra na +80% mogućnosti sezonu biće ozbiljna konkurencija nj-u
Filozof manijak Posted October 28, 2023 Posted October 28, 2023 9 hours ago, levi said: deblji je nego ikad u karijeri, kotrlja se po terenu Rekao je da je radio na svom telu tokom letnje pauze 1
*edited by mod Posted November 2, 2023 Posted November 2, 2023 https://defector.com/nikola-jokics-shoddy-work-ethic-and-horse-gazing-tendencies-have-clearly-cost-him-a-shot-at-greatness Gotovo je. 3
Peter Fan Posted November 3, 2023 Posted November 3, 2023 Nakon Mocarta, imamo i Betovena: 'He's Beethoven' - How Nikola Jokic became the best passer in NBA history - ESPN
Shan Jan Posted November 4, 2023 Posted November 4, 2023 Kao basket noob uvek sam imao problem da razumem na koji fazon Debeli uvek napravi sebi poziciju za sut. Voleo bih da mi vi kazete ali mislim da ima vise faktora koji se kombinuju: 1. Njegov brz rad nogu - ovo mi je promicalo ali kad pogledas, on radi ono sto je Djokovic radio u piku svoje karijere - puno sitnih koraka kad god moze ne bi li stavio sebe u sto stabilniju pozciju. I kad si u toj poziciji, prvo tesko je drugima da te izbace iz balansa prilikom skoka ili suta ali takodje ti daje priliku i za sledecu stvar koju on ima... 2. Njegovo donosenje odluka - u samo jednom napadu, tokom samo par koraka, Debeli je u stanju da napravi 4-5 odluka da li ce fejkovati sut, da li ce krenuti levo ili desno, da li ce se spustiti ili podici, da li ce ubrzati ili usporiti... i svaki put je to odluka u trenutku u skladu sa tim sta je najbolje tada. Kontras toga bi bio nas Gurovic koji fejkuje sut za tri cak i kada je sam. Salu na stranu, vecina igraca kad krene dole, posebno na ulaz, ima zacrtanu putanju i mozda priliku za eventualno jednu promenu. Debeli bukvalno siluje mozak svojih cuvara ovim konstantim promenama. Ovom doprinosi i njegov manjak ega, koji mu dozvoljava da uvek uradi ono sto je najpametnije a ne da dokazuje nesto kao mnogi drugi. 3. I naravno vrhunski sut. Da li leva ili desna ruka, da li ispod igraca ili preko njega, brz izbacaj ili spor, kako god se okrene, kad god je relativno blizu kosa to je dobra pozicija za sut. Vecina igraca ima slabiju stranu koju protivnici mogu da eksploatisu, Debeli moze dobro da skoruje u kojoj god je poziciji prema kosu.
Zli Gli Posted November 4, 2023 Posted November 4, 2023 Skace kao Dejan Tomasevic i igra na 0.5x brzini u odnosu na ostale super inteligentne visoke igrace koji se zalecu kao mufloni, provalio je da mu to prolazi i jebe, ne vadi. Srbin pobedijo 1
Hele Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Ima tu dosta toga da se napise oko njegovog nacina postizanja poena i moze da se shvati kako to radi. Ali ono sto meni nije jasno su oni njegovi poeni kada bukvalno nista specijalno ne uradi. Doseta se do kosa, digne ruku i da kos To je sve ono sto smo mi zamisljali pre desetak godina da ne moze ni u ludilu da prodje i da ce igrac poput Jokica dobijati 10 banana po utakmici jer ovi skacu kao ludi i imaju duge ruke i da ce zato brzo u Evropu nazad. I bas zato jedva cekam duel protiv Vembanjame, ako i njemu bude dao one lagane poene, onda stvarno... Uopste ne kapiram kako ne mogu da ga brane. Mozda je strah jer ima toliki arsenal poteza pa se plase da ga brane kao sto brane druge centre. Mozda odbrambeni igrac misli da ce ovaj da ga izvoza kao mladog majmuna ako skoci da mu nabije bananu i onda se Nikola samo doseta do kosa i sutne. Mada opet, sa druge strane, siguran sam da je to radio i na pocetku NBA karijere kada ga se nisu plasili. Ne znam bogumi.
kralj Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Vembi nema nikakve šanse. Proći će kao Holmgren, koji nije ništa lošiji bloker btw. Do sada se pokazalo da protiv debelog najbolje prolazi mečap malog i nabijenog čuvara niskog težišta. Da, u teoriji deluje kao samoubistvo ostaviti ga da uzima uncontested šuteve i ima sve žive uglove dodavanja, ali činjenica da ne uspeva tako dobro da zauzme poziciju i da slabije zida se očigledno pokazala kao najmanje zlo protiv Jokića. 2
Amos Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 9 minutes ago, kralj said: Vembi nema nikakve šanse. Proći će kao Holmgren, koji nije ništa lošiji bloker btw. Do sada se pokazalo da protiv debelog najbolje prolazi mečap malog i nabijenog čuvara niskog težišta. Da, u teoriji deluje kao samoubistvo ostaviti ga da uzima uncontested šuteve i ima sve žive uglove dodavanja, ali činjenica da ne uspeva tako dobro da zauzme poziciju i da slabije zida se očigledno pokazala kao najmanje zlo protiv Jokića. To što ga je PJ Tucker dobro branio četvrtinu ipo ne znači ništa. U plejof seriji bi se prilagodio i unakazio malog i nabijenog.
goofs Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 ^^ Pričao je negde u nekom intervjuu ili podkastu, još dok je bio mali debeli išao je sa burazerima na basket, a kako su svi u ekipi bili veći od njega morao je da se snalazi i pronalazi alternativne načine za postizanje koševa. Otuda šutevi van balansa, sa jedne noge, i sve u kombinaciji sa neverovatno mekanom rukom daje ono što daje. 1
Hele Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 29 minutes ago, kralj said: Vembi nema nikakve šanse. Proći će kao Holmgren, koji nije ništa lošiji bloker btw. Do sada se pokazalo da protiv debelog najbolje prolazi mečap malog i nabijenog čuvara niskog težišta. Da, u teoriji deluje kao samoubistvo ostaviti ga da uzima uncontested šuteve i ima sve žive uglove dodavanja, ali činjenica da ne uspeva tako dobro da zauzme poziciju i da slabije zida se očigledno pokazala kao najmanje zlo protiv Jokića. Ne pricam generalno da li ima sanse, nego o tom jednom nacinu Jokicevog napada gde se samo doseta do kosa, digne ruku i da kos. To mi nije jasno ni protiv centara od tipa 208, tek mi nece biti jasno ako na taj isti nacin i protiv Vembija bude postizao poene.
Bane_V Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Kažu igrači da ima dosta brze ruke kao neka mačka. Ovako deluje tromo i smoreno ali kad treba da se iščeprka lopta i ugura u koš to ne mogu da isprate. Kad je ispod koša bukvalno ne postoji ugao iz kog ne može da ubaci kroz obruč. Čini mi da je ove sezone smanjio ono oklevanje da šutne, dosta konkretnije to sad izgleda. Ima 18.4 FGA za sada, najviše u karijeri i 3.6 više u odnosu na prošlu sezonu.
Recommended Posts