Amos Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 1 minute ago, goofs said: Zato sto je Dankan otprilike najbolja 4ka u istoriji lige. Carmelo ima tri zlata na Olimpijadi i bronzu. Pravom patrioti bi on bio bolji od Dankana koji je samo blamirao reprezentaciju. 1
Mil@n Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Just now, goofs said: Zato sto je Dankan otprilike najbolja 4ka u istoriji lige. Nije flashy igrac kao MJ23 i Medzik i Bird, ali je po dostignucima apsolutno tu negde. Sve stoji, ali evo reci mi, na osnovu igara debelog, statistika i svega što radi na terenu i ovog i ovakvog plej ofa kakav smo imali prilike da vidimo: da li misliš da Jokić doprinosi manje ekipi? Da li Dankan čini tim boljim koliko Jokić? U potpunosti sam svestan sa kime ga poredim, ali stojim iza toga da te razlike između njih uopšte nisu tolike da su neuporedive. Osim naravno igde u odbrani što nikako nije za zapostaviti, ali ima i Jokić svojih aduta koji to mogu da nadoknade.
goofs Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Pa ako gledas peak od jednu-dve sezone, onda da, tu su negde, debeli radi neke stvari bolje, Dankan neke druge. Ali Dankan je igrao na top nivou 15 godina, ovaj nas tek upola toliko. Ako zavrsi karijeru sledece godine nema leba da bilo ko njega stavi ispred Tima, no ako bude igrao jos 10 i bude koketirao sa MVP naslovima i prstenjem, onda mozda i bude. 2
Filozof manijak Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 18 minutes ago, 1n54jd3r said: Tako je, jer i Manu i Gasol predstavljaju drzave koje imaju priblizan broj stanovnika kao i Srbija te im je podjednako tesko da osvajaju zlata. Prosto kvalitet saigraca im je gotovo identican kao Jokicu. Oprosti, ali niđe veze
Hele Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Pa polako. Nek uradi to jos cetiri puta. Ne mora ni na bas tolikom nivou. I Alkaraz nekad izgleda kao i velika trojka, pa ne mozes jos da ga poredis.
Mil@n Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 1 minute ago, goofs said: Pa ako gledas peak od jednu-dve sezone, onda da, tu su negde, debeli radi neke stvari bolje, Dankan neke druge. Ali Dankan je igrao na top nivou 15 godina, ovaj nas tek upola toliko. Ako zavrsi karijeru sledece godine nema leba da bilo ko njega stavi ispred Tima, no ako bude igrao jos 10 i bude koketirao sa MVP naslovima i prstenjem, onda mozda i bude. O piku i govorim, naravno da je na debelom da pokaže dugovečnost i motivaciju pre svega da se iz godine u godinu "maltretira" sa košarkom. Ali očigledno je da "može" tj da je postao dobar na nivou istom na kome su igrali neki od najboljih igrača svih vremena, stvarno mislim da je ovaj poslednji plej off na tom nivou. I na ličnom nivou, i na nivou šta je radio za tim i ukupnom doprinosu tituli. 1
Venom Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 30 minutes ago, Mil@n said: Zašto ne bi bio bolji od Dankana, ili barem tu negde, iako je, naravno, uvek nezahvalno porediti? Posle svega što smo videli, izgleda da se i dalje ne ceni virtuoznost debelog konjušara. Kako ne kontate da čovek ima malo bolju odbranu, bio bi praktično savršen košarkaš? Oborio je milion rekorda, postavio neke nenormalne statistike. Ne postoji segment igre u kome nije dobar, a ima još stvari koje ga čine totalno posebnim i neviđenim. Ovo nema bukvalno nikakve veze s onim što sam napisao.
kralj Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Janis, Jokić i Dirk su mrtva trka i za sada nivo iznad u odnosu na sve Evropljane i ostale Argentince. Dirk, po meni za nijansu ispred ova dva jer je uzeo titulu Lebronu i Vejdu u prajmu. Top 20 svih vremena da se sad povuče crta. 3
Mil@n Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 13 minutes ago, Venom said: Ovo nema bukvalno nikakve veze s onim što sam napisao. Pa i ne treba, treba da ima sa onim što sam ja napisao Nebitno.
Guuundogan Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 ja smem sada da kazem da nece nikad stici dankana ni po cemu... kapiram ja da jokic ima kliker za neke stvari za koje duncan nije imao, ali duncan je imao dovoljno klikera i svega ostalog da pegla bas bas konstatno i sa puno uspeha... jokicevo razigravanje celog tima ok, doprinos timu... kad pogledam all-defensive team selections uhh... (pre)veliki je timi...
Jesper23 Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 1 hour ago, kralj said: Janis, Jokić i Dirk su mrtva trka i za sada nivo iznad u odnosu na sve Evropljane i ostale Argentince. Dirk, po meni za nijansu ispred ova dva jer je uzeo titulu Lebronu i Vejdu u prajmu. Top 20 svih vremena da se sad povuče crta. Jedan od najlegitimnijih trofeja u novijoj istoriji NBA, dodao bih tu i Pistonse 03 Po meni taj jedan Dirkov prsten vrijedi više nego sve što su uzeli LBJ ili Durent. He won it the right way
Guuundogan Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 mogu da se slozim, to je bas bas jako bilo. i da dodam da je ono sto su spursi priredili majamiju u finalu nesto najlepse sto sam ja gledao u nba... kakvo je to razvaljivanje bilo, koji tim...
Zli Gli Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 I Jokic je svoju jedinu titulu osvojio kad su svi ostali bili u prajmu u najjacoj sezoni ikad, i raspored najtezi ikad, i jedva jednog saigraca sa pisljivih 26+ ppg, znaci jaci od Dankana i Dirka lagano. 1
booyaka Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 On pa 10 mesta praznih pa onda mozda onaj neki omaleni uvek augodni Marej, i on je bio solidan u plejofu, korektan. Ni onaj Gordon ne bese los na momente... Važi što bi oni osvojili prsten da nije bilo Jokare. Ne bi ga osvojili ni u jednoj drugoj ekipi.
kralj Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Jako je malo timova koji su uzeli prsten oslanjajući se na jednog igrača kao Denver na Jokića. Toronto/Kavai, Dalas/Dirk i to je otprilike to. Sasvim je izvesno da Jokić neće stići Dankana, ali ako uzme još 2-3 ovakve titule, moćan case za top 5 sam se piše. Verovatno i top 3.
Recommended Posts