hrkljush boys_2 Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 (edited) Realno svi klubovi do pred kraj osamdesetih su bili jugoslovenski, na Marakani se '87 pjevala himna na utakmici protiv Reala, poznavao sam dosta Srba koji veze nemaju sa Dalmacijom, a koji su navijali za Hajduk, kao i masu Muslimana/Bošnjaka koji su navijali za Zvezdu. Bezvezna je i teorija kako su utakmice sa Dinamom prije rata bile u rangu ostalih prvenstvenih, tipa Željo, Osijek, Vardar.. Kao što neko reče, evro utakmice, derbi pa Hajduk i Dinamo. Edited August 3, 2021 by hrkljush boys_2
Dimitrije Posted August 3, 2021 Author Posted August 3, 2021 Veceras izgleda pocinjemo sa istom postavom koja je pocela drugu utakmicu protiv Kairata.
dragance Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 7 minutes ago, MiddleClass said: Gobeljic? Ako je umesto onakvog Gajica iz prve protiv Kairata, onda i bolje da Gobelja igra, kad vec Degeneka silbuju.
Milosh76 Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Samo je pitanje kad ce tandem Gobeljic - Pankov nesto da usere. Ovaj drugi je zamalo uspeo u Subotici...
MangupIzCivilstva Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 8 minutes ago, hrkljush boys_2 said: Realno svi klubovi do pred kraj osamdesetih su bili jugoslovenski, na Marakani se '87 pjevala himna na utakmici protiv Reala, poznavao sam dosta Srba koji veze nemaju sa Dalmacijom, a koji su navijali za Hajduk, kao i masu Muslimana/Bošnjaka koji su navijali za Zvezdu. Bezvezna je i teorija kako su utakmice sa Dinamom prije rata bile u rangu ostalih prvenstvenih, tipa Željo, Osijek, Vardar.. Kao što neko reče, evro utakmice, derbi pa Hajduk i Dinamo. Ma naravno da su svi klubovi u bivsoj drzavi bili Jugoslavenski, ali isto za koga navijas je bio nacin etnicko politicke identifikacije kod Hrvata i Srba u to doba. Lakse je bilo pitati za koga navijas nego sto si po nacionalnosti. To ti moze reci svako ko je sluzio JNA. Isto tih 80tih se na Maksimiru pjevalo o bogu, konjici, i majci Hrvatskoj a na Marakani o Svetom Savi... Hajduk iako je bio lokal/dalmatinski klub, svi koji su se osjecali jugoslavenski su navijali za Hajduk. To je bilo pojacano sa partizanskom vezom, Titom koji je davao do znanja da mu je Hajduk mio, lokacijom (van osovine i rivalstva Zagreb-Beograd), dugom povijesti, a i sportskim uspjehom, pogotovu u 70-ima i pocetkom 80-tih.. Odrastao sam u 80-ima i uvijek sam imao osjecaj da su derbiji Hajduk - Zvezda/Partizan imali vise sportsku tenziju (sve do zadnjeg finala kupa), dok su Dinamo - Zvezda (i u manjoj mjeri Partizan) imali puno vecu tenziju fokusiranu kroz rivalstvo Zagreb-Beograd i HR-SR. Od 80tih veciti derbi je uvijek bio veciti derbi i od ogromnog znacenja za Beograd, Zvezdu i Partizan, ali glavno rivalstvo na drzavnom nivou je bilo Zvezda - Dinamo i bilo je vise od igre pogotovu kad su igrali Zvezda i Dinamo, iako se to skrivalo kroz sportski aspekt...
MangupIzCivilstva Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 16 minutes ago, dragance said: Ako je umesto onakvog Gajica iz prve protiv Kairata, onda i bolje da Gobelja igra, kad vec Degeneka silbuju. Upravo to, i Gobelja je bolji od onog Gajica i ako Degenek ne igra...
Milosh76 Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Tesko da je Gobeljic bolji od bilo koga, borbeniji mozda, bolji nikad. Bolja opcija je Srnic, on bar zna da centrira, a da ne pogodi Dunav ili Savu.A nije ni kiksara.
MiddleClass Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Gajic centrira kao Bekam, to veli Deki. I onda stavi Gobeljica u tekmi dje moramo da nabijemo rezultat. Razumio bih da je revans i da se branimo.
hrkljush boys_2 Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Ja ne bih razumio nikad da tog bijednika i dunstera stavi i na klupu, a pogotovo u 11. Ali kako se kaže po naški - sličan se sličnom raduje.
MiddleClass Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Nema domaceg igraca ovaj Serif. Moracemo i mi tako vremenom... 1
Dimitrije Posted August 3, 2021 Author Posted August 3, 2021 Nasa klupa: Popović, Gajić, Degenek, Eraković, Krstičić, Nikolić, Srnić, Bakajoko, Ben, Lazetić, Krstović.
MangupIzCivilstva Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Oni upuceniji, sto je predstavljala on karikatura koreografija na severu na pocetku utakmice?
Recommended Posts