Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2021/2022: treca sreca ponajveca

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
Just now, Redoran said:

Kako god, ja mislim da loženje koje će nastati pred eventualni okršaj Zvezde i Dinama nema nikakve veze sa nekakvim starim rivalitetom iz SFRJ već prvenstveno sa tim "Srbija vs Hrvatska" narativom. Ono malo ljudi što bude posmatralo sportski aspekt, posmatraće ga kroz prizmu aktuelne veličine Dinama (Mamićevi transferi, česta učešća u LŠ itd.) a ne kroz prizmu nekih spektakularnih utakmica iz SFRJ jer ih naprosto nije bilo. I naravno gledaćemo jedno 3453 priloga o tome kako je raspad SFRJ počeo Bobanovim maj gerijem na Maksimiru.

To se slažem, jer 80 posto loženja generišu ljudi do 30 godina koji se nisu ni rodili kada je Dinamo igrao poslednji put na Marakani. 

• +1 1
Posted
5 minutes ago, Dimitrije said:

Ne potcenjujem Dinamo.  Naprotiv, samo zelim da kazem da se veliko rivalstvo ne vraca na velika vrata jer takvo nije ni postojalo.  Ono sto ce, bojim se, da obelezi ovu utakmicu ako do nje dodje, bice nacionalisticki ispadi navijaca, kazne i zabrane.  A od toga mi je muka.

Zavisi šta podrazumevate pod "velikim rivalstvom". Ja bih rekao da je to jedino derbi. Dinamo i Hajduk su imali veću težinu od ostalih timova, to je fakat i to rivalstvo je itekao postojalo. Ja i moji drugari zaista Velež, Sarajevo ili Vojvodinu nismo tako doživljavali, uz svo poštovanje tih timova. 

Posted

Jedini pravi derbi bio je Hajduk Zvezda. Svi ostali su bili ovisno o geografskom polozaju navijača i formi klubova u toj sezoni. 

Ja iz Ri nikada nisam dozivljavao Partizan ozbiljnije nego Dinamo...

Ali bila su velika 4 i to se znalo, drugi su bili manji ili mali te sezone.

Kada bi Rijeka igrala s Čelikom ili Slobodom bio je veći derbi nego kad dolazi Partizan. Lucki grad, brodogradilište, tvornice...publika pola pola...

I Hajduk je bio Jugoslovenski klub...u zgradi od nas 9, 1 dinamovac ,1 velež, 2 rijeka, 4 hajduk (sva 4 srbi, ako je to bitno) I 1 cigan:happy:

Posted

Dinamo je pocetkom 1970-ih bio prilicno los.  Toliko los da su Zagrepcani radije gledali utakmice drugoligasa NK Zagreb nego Dinama.  1973. NK Zagreb je igrao baraz za ulazak u 1. ligu. Prvo je trebalo da pobedi Famos iz Hrasnice.  Tu utakmicu u Zagrebu (na stadionu Dinama) gledalo je oko 50000 ljudi.  NK Zagreb je pobedio.  U finalu baraza, u Zagrebu, je igraosatsali su se NK Zagreb i Osjek.  To je utakmica gde je oborne rekord po broju gledalaca u Hrvatskoj ikad, blizu 70000 gledalaca.  Ovaj rekord nikada nije prevazidjen.  NK Zagreb je postao prvoligas.  Na pocetku jesenje sezone igrao je u Beogradu protiv Partizana i raskantao ih 4-1.

Posted
5 minutes ago, raskopcani said:

Jedini pravi derbi bio je Hajduk Zvezda. Svi ostali su bili ovisno o geografskom polozaju navijača i formi klubova u toj sezoni. 

Ja iz Ri nikada nisam dozivljavao Partizan ozbiljnije nego Dinamo...

Ali bila su velika 4 i to se znalo, drugi su bili manji ili mali te sezone.

Kada bi Rijeka igrala s Čelikom ili Slobodom bio je veći derbi nego kad dolazi Partizan. Lucki grad, brodogradilište, tvornice...publika pola pola...

I Hajduk je bio Jugoslovenski klub...u zgradi od nas 9, 1 dinamovac ,1 velež, 2 rijeka, 4 hajduk (sva 4 srbi, ako je to bitno) I 1 cigan:happy:

U mojoj ulici u Beogradu (na granici Zvezdara-Vracar) bila je zgrada preduzeca u kojoj je radio veliki broj Srba iz Dalmacije.  Navijali su uglavnom za Hajduk, i to zestoko, posebno nisu voleli Zvezdu.  Nije im smetalo psovanje majke srbijnske na utakmicama Zvezda-Hajduk jer su smatrali da nisu Srbijanci.  Posle raspada SFRJ, prilikom mojih poseta Beogradu, sretao sam neke od tih hajdukovaca.  Svi su listom navijali za Zvezdu.  Kazu, psovali su im majku srbijansku pa su zato prestali da navijaju za Hajduk.

Posted

Nadam se da, ukoliko dodje do dvomeca, nas klub nece pominjati i potencirati istoriju jer je to put da stavimo na igrace pritisak da moraju da opravdaju to sto je Zvezda nekad bila uspesnija.
Umesto toga treba rasteretiti ekipu prihvatanjem aktuelnog momenta u kom je Dinamo favorit, nosilac, skuplji i organizovaniji klub. Treba prebaciti pritisak na njih da opravdaju sve to a ne biti nadobudan sa istorijom.

• +1 2
Posted

Dinamo, a? Bogami cu da gledam ovo, pandur na pandura, pa ko ima veci pendrek prolazi.

Inace, nemoj da se zajebavamo da je dinamo bio rival kao velez ili ofka. Bili su najslabija karika velike cetvorke, ali stadion je uvek bio lepse popunjen kad dolazi dinamo nego ovi ostali iz drugog esalona. Cak i kad su bili bas losi imali su par imena od kojih su se tresle gace, sto se mene tice u prvoj polovini 80-ih kranjcar i mlinaric, kasnije boban i suker. Da nije velez mozda imao bobana i sukera?

Ako izuzmemo derbi, meni to uvek bila prirodnija podela u velikoj cetvorci, zvezda ide s dinamom, partizan sa hajdukom. 

• +1 1
Posted

Sada pogleah odakle potice klub "Serif".  To je klub iz Pridnestrovlja, gde su Rusi najveca etnicka grupa.  Serif je inace tajkunska sve-i-svja firma u Pridnestrovlju ciji su vlasnici dvojca bivsih KGB-ovaca.  Jedan od dvojce je i vlasnik kluba.  Klub je inace osnovan 1997.  Ukratko, igramo protiv mafijaskog kluba.

• +1 1
Posted
2 minutes ago, MocaVukotic said:

Dinamo, a? Bogami cu da gledam ovo, pandur na pandura, pa ko ima veci pendrek prolazi.

Inace, nemoj da se zajebavamo da je dinamo bio rival kao velez ili ofka. Bili su najslabija karika velike cetvorke, ali stadion je uvek bio lepse popunjen kad dolazi dinamo nego ovi ostali iz drugog esalona. Cak i kad su bili bas losi imali su par imena od kojih su se tresle gace, sto se mene tice u prvoj polovini 80-ih kranjcar i mlinaric, kasnije boban i suker. Da nije velez mozda imao bobana i sukera?

Ako izuzmemo derbi, meni to uvek bila prirodnija podela u velikoj cetvorci, zvezda ide s dinamom, partizan sa hajdukom. 

Imao je Bajevica, Vladica, Marica, Sliskovica, Halilhodzica,...

Posted
9 minutes ago, Dimitrije said:

ciji su vlasnici dvojca bivsih KGB-ovaca.  Ukratko, igramo protiv mafijaskog kluba.

Dakle, junak na junaka. :D

Igrali su tamo Kadu, Rikardinjo, Vujadin i Vranjes. Secam se da su jednom tukli Dinamo na penale u Zagrebu. Partizan ih je prosao pre jedno 15 godina, mislim pre Artmedije, Odita zavukao s 25 metara. 

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Dimitrije said:

Svi klubovi prve lige su imali bar 2-3 opasna igrača, nije to argument. Ali jeste to što su najbolji igrači iz takvih klubova odlazili u klubove velike četvorke, pa tako i u Dinamo. Recimo, Predrag Jurić ili Škoro. Ne sećam se sličnih prelazaka u suprotnom smeru. 

Posted
13 minutes ago, Dimitrije said:

Treba samo procitati kako pise i sve je lakse... 

Posted
On 1.8.2021. at 15:42, harper said:

Besmisleno je ovako nazivati Stankovica i savrseno netacno. Sve sto ti se ne svidja oko igrackog kadra je njegova odgovornost, niko iz uprave ni ne pomislja da mu diktira sastav. Morate da shvatite da svi igraci koji su u trenaznom procesu i na njih se racuna moraju povremeno da igraju, koliko god se to nama ne svidjalo. Grehota je drzati igraca citavu godinu u treningu a ne dati mu nikakve minute, bukvalno mu ubijes karijeru. I u Subotici bi bilo vise izmena da smo imali, recimo, dva gola prednosti na poluvremenu. Navijac bi, naravno, uvek radije gledao Dragovica, Ivanica, Kataija ili Falka, trener mora da dozira i rasporedjuje minutazu na 25+ igraca.

Ne radi se uopšte o tome da bih ja najradije gledao Kataia,  Ivanića ili Falca. 

Zašto onda ne igra Degenek umjesto ove dvije panjine? Zašto Rajov muflon kad veze nema i to nam zorno pokazuje iz utakmice u utakmicu? Umjesto Guelora je mogao ući i Stanić, N. Stanlović ili bilo koji drugi veznjak i oni su u trenažnom procesu i čekaju šansu, samo ne Srnić koji veze nema ni na krilu, a kamoli u sredini. O Smeću sa brojem 77 da ne govorim, fuj... Da ima karaktera nabio bi ga nogom u dupe, a ne bi se izdrkavao na Degeneku. 

• Hvala 1
Posted (edited)
37 minutes ago, fandorin said:

Svi klubovi prve lige su imali bar 2-3 opasna igrača, nije to argument. Ali jeste to što su najbolji igrači iz takvih klubova odlazili u klubove velike četvorke, pa tako i u Dinamo. Recimo, Predrag Jurić ili Škoro. Ne sećam se sličnih prelazaka u suprotnom smeru. 

Pa jesu, ali su oni naj-naj odlazili u Zvezdu koja je bila najbolji klub Velike cetvorke (doduse Partizan je bio tik uz Zvezdu).  Jeste Suker otisao iz Osjeka u Dinamo, Sliskovic iz Veleza u Hajduk, ali Piksi, Prosinecki, Savicevic, Mihajlovic, Pancev, Najdoski, Binic,... svi su otisli u Zvezdu da bi tamo zajedno napravili ono sto je jedino Partizan zamalo uradio 1966.  Zato je jedino Partizan bio (i ostao) odista pravi rival Zvezdi jer su se ta dva kluba hrvala za primat prakticno sve vreme od postanka jugo-lige, iako su ostala dva clana Velike cetvorke + Vojvodina, Sarajevo i Zeljeznicar uspevali da to na momente prekinu.  Prema tome, mozda je Dinamo danas bolji, organizovaniji, i bogatiji klub od Zvezde, ali meni se jedino uvlaci zebnja u kosti kada igramo sa Partizanom (pa makar i ovaj hrksljus fudbal koji karakterise derbi-utakmice poslednjih godina) cak i kada imamo dvocifrenu bodovnu prednost.  Od Dinama jedino strepim zbog navijaca i domace stampe koja ce da predje na ratni rezim izvestavanja, a necu bas mnogo da se jedem ako nas i nakantaju.

Edited by Dimitrije
Posted
7 hours ago, Boycie said:

“Mi imamo Starbaks” :laugh:

Moram da se nasmejem, jer mi se žena sad skoro zaprepastila kad je videla Starbaks u Knezu.

Naravno, 400 km je došlo samo po sebi...:laugh:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...