harper lee Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Iskreno ne ocekujem od ovih drljavih "navijaca" Zvezde koji su za taj klub poceli da navijaju posle Barija jer im je imponovao uspeh da razumeju kakav je status Zvezda imala u odnosu na sve druge klubove u vreme kada je SFRJ izasla iz real-scijalisticke ere i usla u neki hibrid samoupravnog socijalizma. Jos manje to ocekujem od navijaca drugih klubova jer, navijaci kao navijaci, njima je njihov kub najveci po default-u. Klubovi znaju u cemu je bila razlika izmedju Zvezde i drugih jugoslovenskih klubova i s tom razlikom su ziveli nekoliko decenija. Ko ne zna o cemu govorim ili ne zeli da prizna neka lepo ode na youtube i nadje izjavu Tomislava Ivkovica o tome u cemu se sastojala ta razlika. Zvezda nije bila samo najuspesniji i najveci klub u SFRJ, ona se po organizacionoj strukturi jedina pomerila ka necemu sto bi se danas moglo nazvati profesionalnom organizacijom. To uopste ne cudi jer ljudi koji su osmislili tu organizaciju i njome na ovaj ili onaj nacin upravljali u svom licnom portfoliu su imali direktorske pozicije u velikim jugoslovenskim firmama i ta iskustva su preneli na klub. Naravno da su ta vremena prosla i da igraci to ne moraju da znaju ali Dinamo ce kao klub uci u ovaj potencijalni dvomec sa svescu da igra protiv veceg kluba. To je neminovno. I veliki forumski heroj Zdravko Mamic je o tome vise puta govorio, covek nikada nije krio da je Zvezdu Dzajica i Cvetkovica uzimao kao uzor kad je stvarao ovaj mocni Dinamo. Bivao je jaci i Dortmund od Bajerna, Sahtjor od Dinama iz Kijeva, Zenit od CSKA, pa cak i Boavista od Benfike ali na kraju dana se zna ko je stariji. Dinamo ce prosto imati mnogo toga vise da dokaze od nas, ima i tim da to dokaze, pa cemo videti.
tsva Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Dinamo je bio jedna od nasih vaznijih filijala i imaju dosta zasluge za nase uspehe. Stvorili su nam mnogo kvalitetnih igraca. 4
Кристофер Лумумбо Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 13 minutes ago, Tsai said: bice uspeh ako nas dozivotno ne izbace iz uefe Ja mislim da se nista dramaticno nece desiti 4
James Marshall Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Vulin kao ministar policije+godišnjica Oluje+vrhovni huligan i njegov sweet spot za navijačke ludosti Ma šta može poći po zlu 1 2
Ratamahatta Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Takodje, mislim da cemo uz dosta poteskoca savladati Ulemeka™.
Aleksandar88 Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 mislis bez koreografije i transparenata? je li to realnoMislim sa što manje raznih -izama sa tribina [emoji16], nažalost ne znam koliko je realno. Mislim da fizičkih sukoba neće biti.
MiddleClass Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Cujes fizickih sukoba. Nece klub voditi navijace...
dragance Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Ne zaboravimo da je revans protiv Zapresica sjebao klub u sledecem mecu protiv Bazela, jer je neki idiot bacio mobilni sa Zapada! Treba iskontrolisati sve - sa Severom je lakse, samo ih treba dovoljno platiti. 1
James Marshall Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 I to na Srećka Bogdana, koji je bio ono ultra korektan, plus kad je rezultat već bio neko odvaljivanje. Ali to je taj um koji u Zlatanu viče "balijo", nekakav oblik života koji nekim čudom ima sposobnost verbalne komunikacije (pa mu treba i mobilni, ne znam za šta) 2
Hobbit slayer Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Ne bih da kvarim narativ ovima koji prizivaju sve i svašta, ali UEFA je zabranila gostujuće navijače na kvalifikacijama za LŠ/LE/LK. Što se tiče samog meča, na stranu taj prtljag istorije koji se godinama razvlači kao patrljci, ali činjenica je da (ako do ovog meča uopšte dođe) ovo može biti jedan od onih sportskih momenata koji se koriste kao reper za životne događaje (gde si bio kada su igrali Zvezda i Dinamo). Oba tima imaju najjače sastave u zadnjih pet godina (ako ne i duže) i uprkos tome što su trenutno u fazi gde još uvek ulaze u punu formu, za neke dve nedelje bi to trebalo da izgleda još mnogo bolje. Što se tiče atmosfere na Marakani, bez obzira na to što se svi pribojavaju nekih incidenata, mene više raduje činjenica da će podrška sa tribina biti i snažnija i strastvenija nego tokom meča protiv Liverpoola. A što se rezultata tiče, ako ćemo iskreno, kada se već stigne do plej ofa, onda su svi na dobitku bez obzira da li igraju LŠ ili LE. Sent from my HD1913 using Tapatalk
James Marshall Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Ma niko se ne plaši gostujućih navijača, već "Srbe na vrbe" i "ubij, zakolji, da Hrvat ne postoji" karata za voz u dugogodišnju suspenziju. Valjda ima neko realan i među tim vođama navijača, Vučić included, da spriječi katastrofu na duge staze zarad jednog ventiliranja idiotskih frustracija.
MiddleClass Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Jako mi je kad se poziva na Vucica kao na glas razuma... 1 1
Ratamahatta Posted August 2, 2021 Posted August 2, 2021 Mmw, na kraju ce biti nit manjeg kurca nit vece dreke. Bar 1 od rivala™ nece proci ovo kolo. 2
Recommended Posts