Dimitrije Posted April 16, 2022 Author Posted April 16, 2022 Ovakve utakmice su idealna prilika za Dankan Ajdaha, TSV-a, Hrkljus Boys-a i kompaniju da iznesu svoje teze o Zvezdi kao timu nemaca pojma i na terenu i na klupi. 2
pantelia Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 (edited) 57 minutes ago, Dimitrije said: Hajede da cujem zasto je taktika bila "sramotna". Ali struicno. Prvo, lepo je sto svima govorite Vi, ali biste mogli malo i da postujete sagovornike. Ta postrojavanja "hajde sada ti meni to to i to, ovako i ovako" sacuvajte za svoju kucu. Ali, da vam odgovorim: Taktika je bila sramotna pocevsi od toga da smo 90 minuta sto nam utakmice pocinje Srnic, igrac kome je najveci kvalitet sto trci. Zamislite, fudbaler koji trci i trudi se. Igrac koji po sopstvenom priznanju zazmuri kada sutne loptu u gol. Zasto igra Srnic? Kako nama izgleda organizacija igre sa Sanogom i Srnicem? Sta to moze Srnic, a ne moze Kanga? To sto nam je on danas bio jedan od boljih igraca vise govori o ostalih 9 igraca u polju nego o njemu samom. Zahvaljujuci paru defanzivnih veznih Sanogo - Srnic, nama se taktika svela na besomucno kombinovanje u trouglu Borjan - Dragovic - Erakovic, i duvanje balona na napadaca. Zbog toga se Ohi nije video. Pavkov jeste posto je snazniji u skoku. I sada ce opet Ohi da bude proglasen promasajem, a Pavkov velikim igracem. Nama za ovakve utakmice ne treba igrac koji ulazi u sanse, nego drvo koje ce da hvata Erakoviceve i Dragoviceve balone. Gde je Stanic, Stankovic? Mozda su bili na klupi, ali za ovih 30 kola ih je trebalo uvoditi i kada nije bilo 4-0 ili 5-0, a ne pokrivati se Gordicem kao bonusom, dok Srnic uz Ivanica postaje igrac sa najvise odigranih utakmica (mozda i minuta) u poslednjih 6 meseci. Mozda ste primetili gde je Rodic bio u prvom poluvremenu? Ukupno je 3 puta presao centar. Zasto, kada se zna da nam je osnova igre trougao Rodic - Ivanic - Katai? Sta je on trazio u liniji sa stoperima celo prvo poluvreme? Da li nam je tolika opasnost pretila od Meniga/Terzica da Rodic ne sme da predje pola? Ovako izgleda nasa igra kada se Kataiu ne igra. Prosli derbi je bila kombinacija nekoliko stvari, toga sto je bilo jasno da moramo da dobijemo (izasli smo kao pit bulovi, svih 11 igraca - znaci moze se kad treba), 2 gola koja smo dali relativno brzo, i Partizanove mentalne ispraznjenosti usled meca sa Spartom. Da nam nisu bezali 5 bodova gledali bismo istu ovakvu utakmicu jer "tako se osvajaju titule". Ovaj derbi smo usli da ne izgubimo, i uspeli u tome. Samo se bojim da ce TSC i/ili Cukaricki to da naplate, i da ce nam se desiti neka nova 2017-a. Ako ste zadovoljni, molim za sledece pitanje. Edited April 16, 2022 by pantelia 3 1
Dimitrije Posted April 16, 2022 Author Posted April 16, 2022 Just now, pantelia said: Prvo, lepo je sto svima govorite Vi, ali biste mogli malo i da postujete sagovornike. Ta postrojavanja "hajde sada ti meni to to i to, ovako i ovako" sacuvajte za svoju kucu. Ali, da vam odgovorim: Taktika je bila sramotna pocevsi od toga da smo 90 minuta sto nam utakmice pocinje Srnic, igrac kome je najveci kvalitet sto trci. Zamislite, fudbaler koji trci i trudi se. Igrac koji po sopstvenom priznanju zazmuri kada sutne loptu u gol. Zasto igra Srnic? Kako nama izgleda organizacija igre sa Sanogom i Srnicem? Sta to moze Srnic, a ne moze Kanga? To sto nam je on danas bio jedan od boljih igraca vise govori o ostalih 9 igraca u polju nego o njemu samom. Zahvaljujuci paru defanzivnih veznih Sanogo - Srnic, nama se taktika svela na besomucno kombinovanje u trouglu Borjan - Dragovic - Erakovic, i duvanje balona na napadaca. Zbog toga se Ohi nije video. Pavkov jeste posto je snazniji u skoku. I sada ce opet Ohi da bude proglasen promasajem, a Pavkov velikim igracem. Nama za ovakve utakmice ne treba igrac koji ulazi u sanse, nego drvo koje ce da hvata Erakoviceve i Dragoviceve balone. Gde je Stanic, Stankovic? Mozda su bili na klupi, ali za ovih 30 kola ih je trebalo uvoditi i kada nije bilo 4-5, a ne pokrivati se Gordicem kao bonusom, dok Srnic uz Ivanica postaje igrac sa najvise odigranih utakmica (mozda i minuta) u poslednjih 6 meseci. Mozda ste primetili gde je Rodic bio u prvom poluvremenu? Ukupno je 3 puta presao centar. Zasto, kada se zna da nam je osnova igre trougao Rodic - Ivanic - Katai? Sta je on trazio u liniji sa stoperima celo prvo poluvreme? Da li nam je tolika opasnost pretila od Meniga/Terzica da Rodic ne sme da predje pola? Ovako izgleda nasa igra kada se Kataiu ne igra. Prosli derbi je bila kombinacija nekoliko stvari, toga sto je bilo jasno da moramo da dobijemo (izasli smo kao pit bulovi, svih 11 igraca - znaci moze se kad treba), 2 gola koja smo dali relativno brzo, i Partizanove mentalne ispraznjenosti usled meca sa Spartom. Da nam nisu bezali 5 bodova gledali bismo istu ovakvu utakmicu jer "tako se osvajaju titule". Ovaj derbi smo usli da ne izgubimo, i uspeli u tome. Samo se bojim da ce TSC i/ili Cukaricki to da naplate, i da ce nam se desiti neka nova 2017-a. Ako ste zadovoljni, molim za s Ja posle podebljanog prestajem da citam i idem da se izderem na zenu i unuka. Hvala na trudu. 1
John Coltrane Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Jel ovo Balerina proziva Dekija?! Ne gledam presice™ nego čekam basket vs Budućnost i na tren čujem i vidim Stanoja koji kao da polaže prijemni na Akademiji. Znao sam da je on prskotina ali baš ovako…
harper lee Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 1 minute ago, pantelia said: Ovako izgleda nasa igra kada se Kataiu ne igra. A i sam si sebi dao odgovor zasto Srnic igra. Katai je lose cannon na utakmici, kad ne proizvodi napred onda je igrac manje na terenu. To svi znamo, kao sto svi znamo da ne bi igrao kod nas da je drugaciji. Srnic bukvalno igra da bi pokrivao onu stranu na kojoj Katai u tom trenutku igra u napadu. Bas je steta sto nismo uspeli da dovedemo onog lika iz Serifa koji osim sto trci koliko i Srnic zna i da igra fudbal. Da, Srnic bukvalno igra zato sto moze da pretrci koliko niko drugi u Zvezdinom rosteru ne moze. To je tuzno i dosta govori o ovom timu ali je tako. Da Krsticic moze toliko da trci igrao bi on. Ili Stanic. Ili bilo ko treci. Dok Katai igra kod nas uvek cemo u vaznim i tezim utakmicama imati igraca ciji ce posao biti da mu cuva ledja. 3
pantelia Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 (edited) 20 minutes ago, harper said: A i sam si sebi dao odgovor zasto Srnic igra. Katai je lose cannon na utakmici, kad ne proizvodi napred onda je igrac manje na terenu. To svi znamo, kao sto svi znamo da ne bi igrao kod nas da je drugaciji. Srnic bukvalno igra da bi pokrivao onu stranu na kojoj Katai u tom trenutku igra u napadu. Bas je steta sto nismo uspeli da dovedemo onog lika iz Serifa koji osim sto trci koliko i Srnic zna i da igra fudbal. Da, Srnic bukvalno igra zato sto moze da pretrci koliko niko drugi u Zvezdinom rosteru ne moze. To je tuzno i dosta govori o ovom timu ali je tako. Da Krsticic moze toliko da trci igrao bi on. Ili Stanic. Ili bilo ko treci. Dok Katai igra kod nas uvek cemo u vaznim i tezim utakmicama imati igraca ciji ce posao biti da mu cuva ledja. To bih delimicno i mogao da razumem kada bi neko mogao da mi objasni sledece: Cemu 90 minuta Srnica u pobedi 4-0 protiv Kragujevca? Zasto Srnic ulazi na 4-1 (ili 5-1, ne secam se tacno) u Nisu? Sta trazi Srnic 90 minuta u pobedi na Vozdovcem od 3-0, i slicne stvari? Ne moze niko da me ubedi da protiv takvih protivnika nije bilo mesta za Stanica ili Stankovica, Radulovica u nekim varijantama, ili Motiku, a npr. Ivanic da se spusti u vezni red, ili kako god. Ne, mora Zvezdin vojnik da udje. Cini mi se da si ti pricao koji je razlog Gobeljinog bitisanja u prvih 11, pa ovo je slicno, mozda ne tako drasticno (a Srnic je i simpaticniji lik i manje stetan od Gobeljica). Edited April 16, 2022 by pantelia 2 1
Dimitrije Posted April 16, 2022 Author Posted April 16, 2022 28 minutes ago, harper said: Opet su nam prodali ovaj "s'a je bilo" fudbal kojim nas Stanojevic jebe godinama, s tom razlikom sto takve utakmice vise ne gubimo kao nekad. Ispada da protiv njih umemo da igramo samo kad smo saterani uza zid pa nemamo izbora, kad imamo nesto u dzepu odmah krenemo da se ciganisemo (no pun intended). Sreca te vise nece biti "praznika fudbala" do kraja sezone pa mozemo da se posvetimo ovim normalnim utakmicama. Trebalo bi jedan derbi da izadjemo s nekim all-star timom drvodelja, tipa da vratimo iz penzije Bankovica, Najdoskog, Jovina, Miletovica i tu ekipu, pa da im posteno naplatimo za sve ove godine Stanojevicevog "s'a je ovo majkuvamjebemdavamjebempickavammaterinadohagacudaidemspalicusepredskupstinomstokolopovska" pseudotaktickog kurobecanja. Pa i da popijemo petardu nema veze, samo jednom da ga vidim kako slini pored klupe s debelim razlogom. Samo je Grof bio penicilin za takve stvari posto je i sam opasan jebivetar, Milojevic ranije i sada Stankovic se bas slabo snalaze. Harperu, u prethodnom derbiju smo pobedili iz jos nekoliko pored onog koji ste naveli (saterani u cosak). Prvo, Partizan je u to vreme bio u padu forme. Drugo, 'castili' su nas stavljanjem Miletica na desnog beka i sa njegove strane su pala oba Zvezdina gola. Trece, Zvezdini spicevi (Ohi) su tada bili u golgeterskoj formi. Danas je bilo malo drugacije, Njihova forma se popravila; Miletic nije bio bek; a nasa dvojca spiceva vec cetvrtu utakmicu zaredom nisu pogodili iako smo u tim utakmicama postizali po cetiri ili pet golova. Nasoj slabijoj igri doprinelo je i to sto je Kanga tek izasao iz povrede (propustioje poslednje dve ili tri utakmice) a isto tako i Picini, sto se videlo narocito u prvom poluvremenu kada je Kanga lako gubio lopte i imao pogresna dodavanja (popravio se u drugom poluvremenu). Isto tako, nas najbolji igrac, "Ivanovic", od revansa protiv Rendzersa igra slabije. Prijatno me je iznenadila Zvezdina igra u odbrani jer protiv jacih protivnika taj deo tima prvi popusti. Mi u sredu imamo utakmicu koja moze da bude isto tako teska kao i derbi. Gostujemo TSC-u koji je jako motivisan da se plasira na 4. mesto i obezbedi ucesce u UEFA Ligi konferencije. Partizan, s druge strane, docekuje Cukaricki, koji je prakticno obezbedio 3. mesto pa ce biti manje motivisan od svog protivnika. 1
harper lee Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 3 minutes ago, pantelia said: To bih delimicno i mogao da razumem kada bi neko mogao da mi objasni sledece: Cemu 90 minuta Srnica u pobedi 4-0 protiv Kragujevca? Zasto Srnic ulazi na 4-1 (ili 5-1, ne secam se tacno) u Nisu? Sta trazi Srnic 90 minuta u pobedi na Vozdovcem od 3-0, i slicne stvari? Ne moze niko da me ubedi da protiv takvih protivnika nije bilo mesta za Stanica ili Stankovica, Radulovica u nekim varijantama, ili Motiku (a npr. Ivanic da se spusti u vezni red), ili kako god. Nemoj mene da pitas, zeludac mi se prevrne svaki put kad vidim "vojnika kluba" na terenu. Samo pokusavam da i sebi objasnim sta ta podvala od igraca radi na terenu. Kad ovi mladji igraci budu zapinjali kao Srnic zasluzice njegove minute, do tada cemo njega gledati na terenu.
Dimitrije Posted April 16, 2022 Author Posted April 16, 2022 Mi smo videli kako izgleda igra na utakmici protiv Kragujevca kada su uvedeni svi gorepomenuti "biseri": Motika, Stanic, Radulovic i Stankovic. Dogodio se znacajan pad u igri.
FPLS Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 (edited) Srnic danas, posteno je reci, medju boljima. To dosta govori o nasoj igri. Mozda je i jedini uz Borjana i stopere ko nije neprijatno iznenadio. Edited April 16, 2022 by FPLS
John Coltrane Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Jeste im sjebao onu kontru majstorski- uleteo je u for i samo odneo loptu. 1
April Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Po meni takođe Srnić spasao Menigovu kontru koja je mogla da reši sve
Milosh76 Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Kada tim kome treba pobeda da okrene situaciju u svoju korist, udje sa 2 kostolomca i ukupno 0 kreativnih igraca, sve je jasno. Jojic jeste kreativniji od ostalih, ali njegov posao je bio da napada nase stopere, a ne da deli lopte i bude ofanzivno koristan za tim. Sa druge strane smo imali Zvezdu kojoj je bod bio dovoljan da budu zadovoljni, a pobeda bi skoro osvojena titula. Tako da smo dobili utakmicu gde je Partizan imao jednu sansu i 2 puta sutnuo u okvir gola i to ne bas najbolje, a Zvezda onaj sut Kange i to je sve. Partizan nije smeo da igra fudbal, jer se videlo kako prolazi kad pokusa da ne igra sa 3 krljaca u sredini. Da je igrao Natho izgubili bi na agresivnosti, da je igrao Markovic imali bi igraca manje u odbrani. Isto vazi i za Zvezdu da nije igrao Srnic. Morao bi Stankovic da ima mnogo hrabrosti da odigra samo sa Sanogom kao zadnjim veznim, a verovatno bi prosli kao Partizan u februarskom derbiju.
harper lee Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 13 minutes ago, John Coltrane said: Jeste im sjebao onu kontru majstorski- uleteo je u for i samo odneo loptu. Ma, popularno je misljenje po forumima da se forumasi u sve sportove razumeju bolje od trenera ali treneri obicno znaju malo vise. Na nekom forumu sam pre par meseci procitao nekog veseljaka koji je objasnjavao sta sve Zeljko Obradovic pogresno radi i koliko je propao kao trener. Ako o njemu moze tako da se pise zasto ne bi i o Dejanu Stankovicu, koji nema ni k od Zeljkove karijere. Citas i smejes se, sta ces drugo.
Dimitrije Posted April 16, 2022 Author Posted April 16, 2022 Srnic radi rudarski posao na sredini terena (jurca, preseca lopte, cepka igru protivnika sitnim faulovima kao nekada Bakula). Medjutim, on vrlo retko dorpinosi kreaciji igre i napadu a to ja ocekujem od igraca koji igra u veznom redu. Doduse protv Kragujevca je zabio gol i tako razbio njihov bunker ( dok su se oviu koji znaju mucili da sansu naprave), pa nesto kasnije spektakularno stiklom asistirao Motiki za cetvrti gol. Medjutim, takav "kreativni' Srnicev doprinso se desava najvise u jednoj dve utakmice u sezoni.
Recommended Posts