Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2021/2022: treca sreca ponajveca

Dimitrije

Recommended Posts

Posted (edited)

Utakmica je na programu u ponedeljak od 15.55 časova, uz napomenu da su crveno-beli vezali sedam uzastopnih pobeda protiv ovog rivala.

Poslednji put nisu slavili u julu 2015. godine (0:0).

Edited by Milosh76
Posted

Vec neko vreme losi Partizan se konacno okliznuo protiv seljobera iz Krusevca koji su klasicno ukrali jedno 50 minuta na odugovlacenje i valjanje kao onomad Surdulica protiv nas. Sad je na nama da poravnamo i najmanje poravnati idemo do kraja. Posto imamo bolji skor u derbijima ovaj treci bi, ukoliko se i mi ne sapletemo negde, trebalo da igramo kuci i Partizan ne bi mogao da igra na nulu, sto je mnogo bolja pozicija od ove u kojoj smo jos uvek. Mada bi trebalo da smo u prednosti generalno, od derbija grobari ne lice na sebe i ne bi pobedili ni u Subotici da nije bilo onog penala. Mozda ponovo zaribaju vec u sledecem kolu.

That being said, nesto mora da se uradi s ovim ekipama koje dodju ne da odigraju vec da odvaljaju utakmicu. Ovo sto su Krusevljani danas radili mora da je neki rekord, padali su pred kraj kolektivno kao da su ih rafali kosili. Nemam neku posebnu ideju sta moze da se uradi protiv takvog ponasanja ali nesto mora, kako ekipe dodju do 60. minuta s onim sto smatraju pozitivnim rezultatom gotovo da nema vise fudbala. Padaju zbog kontakta, padaju bez kontakta, hvataju ih grcevi da bi posle ukazane lekarske pomoci trcali kao srndaci, kukaju, zapomazu, u teskim mukama umiru po terenu i sve to rade toliko providno da i neutralnog posmatraca, pa cak i vrlo zainteresovanog da onaj koji napada ne napravi rezultat, kao mi danas, zaboli zeludac od toga. Za pocetak bi Stankovic i Stanojevic trebalo da daju instrukcije igracima da ne prekidaju utakmicu zbog toga a sudije bi trebalo da ignorisu previjanja zbog grceva ili valjanje bez nekog vidljivog ostrijeg kontakta. Pa, ako te cepaju grcevi jer ne mozes da izguras utakmicu jebi se, ili izadji sam na jednoj nozi. Jeste ovaj sudija produzio drugo poluvreme za sedam minuta ali nikad u jednom vremenskom intervalu ne moze da se posteno nadoknadi svo to silno seckanje i prekidanje igre. Na stranu sto igraci popizde zbog toga pa skoro uvek dodje do nekih incidenata.

• +1 3
Posted

Oni idu u Surdulicu, pa TSC na JNA, pa Cuka na brdu... vrlo tezak raspored.

A mi sa druge strane treba da se okrenemo sebi, da napradnemo od prvog minuta, kao protiv NP i da resimo u prvom utakmicu. Posle nek odmara nosioce i privede utakmicu kraju.

Tako je trebalo da igramo svaku utakmicu do sada.

Mi igramo sa Kolubarom kod kuce, gostujemo u Nisu i Radnicki KG kod kuce.

Dosta laksi raspored imamo.

Posted

Nis je zajeban zbog terena, ne zbog radnickog. Ne znam kakva je po tom pitanju situacija u milanovcu?

Posted

Pa milanovac je jedan od najgorih i površinom najmanjihi stadiona

Posted (edited)

Ovim seljacinama iz Krusevca da pozelim zonu jednog dana,kakva bagra na celu sa nepismenim trenerom,promasio je sve padeze kod izjave.

Edited by Bogotac
  • +1 1
Posted
8 minutes ago, renne said:

Pa milanovac je jedan od najgorih i površinom najmanjihi stadiona

gori od milanovca su tereni u nišu, surdulici, kragujevcu, novom pazaru, čukarici, lučanima, lazarevcu. milanovac je u rangu subotice

Posted
6 minutes ago, Bogotac said:

Ovim seljacinama iz Krusevca da pozelim zonu jednog dana,kakva bagra na celu sa nepismenim trenerom,promasio je sve padeze kod izjave.

Kod nas je uvek rasprava kad se ovako nesto desi izmedju "jebo im ja mater seljacku" i "ako si pravi pobedices svejedno" ekipe. Realno, nije tu samo do rezultata te konkretne utakmice vec do manira koji unazadjuju srpski fudbal skoro koliko i losi tereni, korupcija u ligi i ovaj dualizam izmedju Zvezde i Partizana na vrhu koji prakticno ne dozvoljava trecem klubu da iskoci u prvi plan. Svuda se tu i tamo odugovlaci ali retko gde se od toga pravi osnovna strategija da se postigne rezultat kao sto je kod nas slucaj. Gledao sam utakmice Zvezde gde protivnicka ekipa krene da sabotira utakmicu odugovlacenjem posle 10-15 minuta igre. Treneri koji takve stvari savetuju igracima treba svi odreda da dobiju nogu u dupe i posalju u penziju.

• +1 1
Posted (edited)

Ovo danas je neki rekord,krenuli su od 60 minuta u valjanje,ukrali su bar 15 minuta,ako ne i vise.

Edited by Bogotac
Posted

Meni je od toga gora situacija kad im se kao otvori kontra a oni ne znaju šta će, danas dva centarhalfa Partizana drže svoju polovinu, svi ostali otišli gore, a ovi iz Kruševca nekako se nađoše njih trojica u prilici da nešto organizuju, tačno vidiš da im je u glavi samo kako da se doguzeljaju do korner zastavice i da tamo nešto iznude. 

Posted

takozvani “dupli blok” by neško milovanović

ako zaista ima vlast kakva mu se pripisuje piksi stojković bi kroz fss trebao da izboksuje da svi timovi u ligi izuzimajući one koji igraju evropu nastupaju u 3-4-3* ili 4-3-3* formaciji, a da ta obavezujuča formacija bude na snazi za sve timove u omladinskim i ostalim ligama mlađih kategorija

* ovo su formacije koje su dale nekakve rezultate u evropskoj praksi. naravno to bi trebalo da se dogovori sa najeminentnijim srpskim trenerima(ako ih uopšte ima), koja je to formacija koja najbolje može da prikaže nešto što bi se moglo nazvati modernim srpskim fudbalom

• +1 1
Posted
2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

takozvani “dupli blok” by neško milovanović

ako zaista ima vlast kakva mu se pripisuje piksi stojković bi kroz fss trebao da izboksuje da svi timovi u ligi izuzimajući one koji igraju evropu nastupaju u 3-4-3* ili 4-3-3* formaciji, a da ta obavezujuča formacija bude na snazi za sve timove u omladinskim i ostalim ligama mlađih kategorija

* ovo su formacije koje su dale nekakve rezultate u evropskoj praksi. naravno to bi trebalo da se dogovori sa najeminentnijim srpskim trenerima(ako ih uopšte ima), koja je to formacija koja najbolje može da prikaže nešto što bi se moglo nazvati modernim srpskim fudbalom

I opet ce da ti stavi deset bekova u tu formaciju od kojih ce devet da se valja non-stop kao da ih je grom udario.

Ono sto meni pada na pamet je uvodjenje obaveze obnavljanja trenerskih licenci uz prilaganje strucnog rada posle odredjenog broja godina provedenih u trenerskom poslu ali i to je na dugackom stapu dok se ne iskoreni korupcija u srpskom fudbalu jer ce neki mucenik da napise rad a onda ce gomila trenera taj jedan rad da prijavljuje kao svoj godinama. Ponosni kandidat ce posle komisiju da vodi u kafanu kako bi im "zamaglio pogled na situaciju" sadrzajem flase sa tvog avatara.

• +1 1
Posted

pre par dana u portugalu se igralo neko prvenstvo, valjda za žene under xy, i tu je uefa eksperimentalno primenila pravilo da se poluvreme igra 30min sa zaustavljanjem igre(sem auta)

da molimo boga da to usvoje 

• +1 1
Posted

To sa valjanjem se rješava tako da im se uvale 2 komada u pp, a onda nek se valjaju do bogojavljanja ako hoće. Zvezda i Partizan su po kvalitetu toliko iznad ostalih da seosko valjanje ne bi trebalo da predstavlja problem. Razlika je kao kad oba kluba u košarci igraju sa kls ekipama, gdje je sve ispod 20 razlike čudo. A sudije bi trebalo na to valjanje da puknu bar 10 minuta nadoknade.

• +1 2
Posted

Bukvalno jedino resenje je da se svako valjanje stopuje, ili da se za svako valjanje produze bar 30 sekundi. 

Gledao sam danas skoro celu utakmicu, i jasno se videlo da ce igraci Napredka da se valjaju koliko god to bude moglo. Cak je bilo smesno da je najvise zvizduka dobio golman, koji jedini nije folirao jer je u padu drmnuo glavom o zemlju, al je bio treci koji se valja u roku od 2 minuta, pa eto... 

Nit FSS moze da nametne klubovima koju formaciju treba da igraju, niti to treba. Nije problem formacija, vec mentalitet. Bolje je da puknes i 5-0 i da probas da igras fudbal, nego da se valjas i opstruises igru da bi izgubio sa 1-0. Al to kod nas ne vazi... zato nam je fudbal uglavnom negledljiv, sem ako veciti ne munu gol na pocetku i onda ipak koliko toliko otvore prpotivnika i umanje unapred planirano valjanje... 

To valjanje je danas unervozilo dodatno igrace partizana, ali realno nista nisu odigrali ni bez toga. Jedan dobra prilika glavom MIlovanovica cim je usao, i jos jedna u nadoknadi vremena su bas malo. Mislim da ih je pojeo mec od cetvrtka, plus rotacije i klupa su im prilicno tanki... 

Teren u Milanovcu bi trealo da bude ok, realtivno skoro je pravljen od nule i trava je koliko toliko dobra. Jedina mana su manje dimenzije, sto pogoduje timovima koij se brane. To ne bi smelo da utice na ishod meca...

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...