Jump to content
IGNORED

DERT I KARASEVDAH

Pera Zeka

Recommended Posts

Posted

kaže amira da je ovo himna sarajeva da su melodiju doneli sefardi a tekst je nepoznatog autora

i pitanje :D

šta je sa janjetom?

Posted

a ima i ovo pa ko voli

Posted

ali amira ljudi moji božji....

Posted

kaže amira da je ovo himna sarajeva da su melodiju doneli sefardi a tekst je nepoznatog autora

i pitanje :D

šta je sa janjetom?

U vrijeme nastanka teksta najnormalnije je bilo da jaganjci budu kućni ljubimci.

Lik iz pjesme izvodi svog ljubimca u šetnju, ništa posebno. Sudbina janjeta koje preraste gabarite ljubimca se da naslutiti :(

Posted

И тој пјесми покушавају да промјене текст, чак су и у неким уџбеницима покушали да је "прилагоде" бошњачкој верзији.

Posted

daj krtine simon 

šta su radili kojoj pesmi kada ko gde kako zašto

Posted

Пјесма припада Сефардима. Али мора се све на тим несретним просторима ревитализовати од историје па надаље. Текст пјесме је у једном дијелу уџбеника промјењен и презентује се у тој верзији, јер, забога не одговара више добар вече. Међутим проблем је да су још живи они који познају оргинални текст. Боље да даље не коментаришем јер би могао рећи коју тежу ријеч за овај идиотлук.

https://bosnjaci.wordpress.com/2013/06/27/kad-ja-podoh-na-bentbasu/

Posted

sad se ne mogu setiti amirine verzije ali nije selam alejkum lol

himzo polovina peva dobar veče

Posted

Нађох слику једаног уџбеника у којем је предложено да се научи пјевати спорна строфа и на други начин.

image.jpeg

image.jpeg

Posted

ah što me to neodoljivo podseća na one postmoderne slike novog još starijeg i lepšeg skoplja

Posted

Od Zehre Deović meni ova najjača: