Bujodrag Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 poznavaoci, ima li razlike izmedju sevdaha i karasevdaha ? ili je to samo stepovanje kao dno / dno dna Ima. Sevdah je kad ti je milo i lepo i udobno: Pao u sevdah ko muva u govno. Karasevdah je kad se nasladjuješ sopstvenim bolom, kao Beli Bora kad razbija čaše šakama.
Sara Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 (edited) lepo objasnjeno Bujo, znala sam da tu mora biti neke podele ^_^ sevdah: Snijeg pade na behar na voce karasevdah: Mujo kuje konje po mjesecu Edited January 26, 2017 by Sara
Bujodrag Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Al' kako je Olivera Katarina lepa :o Žena i za sevdah i za karasevdah. Šta čovek više da poželi?
Ravanelli Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 ja sam se prvo opirao ali sada smatram da se treba prepustiti emocijama gde mjetal prođe, trava više ne raste :(
אַף אֶחָד Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 zanimljiv tekst is vremena od pre par godina. malo se autor zaneo na nekim mestima, ali veza fada i sevdaha je evidentna. deo o dve sestre razdvojene na rodjenju je lepa metafore. i nisam bio svestan etimologije: melanholija - sawda - [saudade | sevdah] itekako ima smisla. evo i malo post-sevdaha...
Bujodrag Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Ima. Sevdah je kad ti je milo i lepo i udobno: Pao u sevdah ko muva u govno. Karasevdah je kad se nasladjuješ sopstvenim bolom, kao Beli Bora kad razbija čaše šakama. lepo objasnjeno Bujo, znala sam da tu mora biti neke podele ^_^ sevdah: Snijeg pade na behar na voce karasevdah: Mujo kuje konje po mjesecu Al' kako je Olivera Katarina lepa :o Žena i za sevdah i za karasevdah. Šta čovek više da poželi? I. u to ime, nek radi vrtilica. I nek vrti radilica ^_^
James Marshall Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Olivera Katarina iz tih vremena, kapiram da je bila u stanju da svakog muškarca sažvaće i ispljune u roku od par nedjelja. Elem, imaju zanimljivi dijelovi o njoj (pod pseudonimom pošto je u pitanju fikcija) u knjizi njenog bivšeg muža Vuka Vuča, kako su se spanđali, razvel8 itd.
Bujodrag Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Olivera Katarina iz tih vremena, kapiram da je bila u stanju da svakog muškarca sažvaće i ispljune u roku od par nedjelja. Elem, imaju zanimljivi dijelovi o njoj (pod pseudonimom pošto je u pitanju fikcija) u knjizi njenog bivšeg muža Vuka Vuča, kako su se spanđali, razvel8 itd. Nemam dovoljno iskustava da bih mogao decidirano da se ne složim sa tobom, ali mi se čini da su te jake žene na neki način vrlo osetljive, kad im otkriješ slabu tačku. I to su tim osetljivije što su, je l' te, jače. I zato su divne i prelepe, nekako elegantno napukle Plašim se da će preživeti samo one što trepću okicama.
Peter Fan Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Vidim traže na susjednom topiku muziku za put. Sevdah ima sve odgovore. +2 Safet Isovic - Prodjoh Bosnom kroz gradove https://youtu.be/1krsz3dHWzs
Peter Fan Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Mislim da ova jos nije bila. Sa ovom "otvaram" ljetne slave, a ujedno i meni najdraza verzija majstora S. LalicaSlobodan Lalic - Sto nam nema sa Drine vedrine
adam Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 au kako je ovo dobro, ne mogu da verujem da sam zaboravio. hvala do neba.
banatjanin Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 u jebemti... https://www.youtube.com/watch?v=wepaYpcHyDs
Recommended Posts