James Marshall Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Ima li drugih ovde vaistinu, mudro zboriš u to ime, nastavimo
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 vaistinu, mudro zboriš u to ime, nastavimo Ova rustika sa bakelita je suvo zlato nego, idemo dalje konjicki ciklus
James Marshall Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Ova rustika sa bakelita je suvo zlato nego, idemo dalje konjicki ciklus Vrlo rado ^_^ , biraj verziju https://www.youtube.com/watch?v=HZeWCdAKGSM ili čak Haris dok se nije potpuno prodrao, ali čovjek ima grlo pa to i ne treba sakrivati https://www.youtube.com/watch?v=9_q3aI-GnK4
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) Edited April 20, 2016 by Pera Zeka
James Marshall Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 (edited) Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš Evo još malo slične tematike, lovačke Edited April 20, 2016 by James Marshall
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 Vrlo rado ^_^ , biraj verziju svaka na svoj nacin dobra...al svakako Vida. Svi izvodjaci na svoj nacin dobri, al ova se pesma izvodi bas u onom aranzmanu kao sto je svira TO radio Sarajeva, a peva se kako je Vida peva. Silvanina je vise revijalni aranzman, a Haris mi je, iako peva odlicno, oduvek imao nasilan vokal, te mi nije za sevdah pevaca, vec vise na rados, za svatovca...
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš Evo još malo slične tematike, lovačke hahaha, neverovatno, kume, pobratime, daleki rodjace...sad sam hteo ovu s lovcem da postavim kao sledecu...da spustim tonus...fenomenalno!!! :P evo jedna logican sled @ nego ova za djogu jeste pravi ispit za pevaca. Inace veoma slican intro ima i Grana od bora. Edited April 20, 2016 by Pera Zeka
James Marshall Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 +1 Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 Ovo je za mene pravi sevdah...prosecna sviracka tehnika ali, sa emotivnim bravurama i planina duse sa glasom koji je mukom samo zivot dao.
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) +1 Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu. Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela... Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista. Edited April 20, 2016 by Pera Zeka
James Marshall Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu. Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela... Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista. potpis :)
Pera Zeka Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=ojYAvAJp3kQ
Recommended Posts