Jump to content
IGNORED

DERT I KARASEVDAH

Pera Zeka

Recommended Posts

Posted

Ima li drugih ovde  :mellow:

vaistinu, mudro zboriš

u to ime, nastavimo

Posted

vaistinu, mudro zboriš

u to ime, nastavimo

Ova rustika sa bakelita je suvo zlato

nego, idemo dalje konjicki ciklus

Posted (edited)

Edited by Pera Zeka
Posted (edited)

Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš

Evo još malo slične tematike, lovačke

Edited by James Marshall
Posted

Vrlo rado ^_^ , biraj verziju

svaka na svoj nacin dobra...al svakako Vida. Svi izvodjaci na svoj nacin dobri, al ova se pesma izvodi bas u onom aranzmanu kao sto je svira TO radio Sarajeva, a peva se kako je Vida peva. Silvanina je vise revijalni aranzman, a Haris mi je, iako peva odlicno, oduvek imao nasilan vokal, te mi nije za sevdah pevaca, vec vise na rados, za svatovca...

Posted (edited)

Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš

Evo još malo slične tematike, lovačke

hahaha, neverovatno, kume, pobratime, daleki rodjace...sad sam hteo ovu s lovcem  da postavim kao sledecu...da spustim tonus...fenomenalno!!!  :P

evo jedna logican sled

@ nego ova za djogu jeste pravi ispit za pevaca. Inace veoma slican intro ima i Grana od bora.

Edited by Pera Zeka
Posted

+1

Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. 

Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice 

Posted

Ovo je za mene pravi sevdah...prosecna sviracka tehnika ali, sa emotivnim bravurama i planina duse sa glasom koji je mukom samo zivot dao.

Posted (edited)

+1

Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. 

Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice 

Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu.

Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela...

Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista.

Edited by Pera Zeka
Posted

Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu.

Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela...

Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista.

potpis :)