Jump to content

DERT I KARASEVDAH

Featured Replies

Ima li drugih ovde  :mellow:

vaistinu, mudro zboriš

u to ime, nastavimo

• Author

• Author

vaistinu, mudro zboriš

u to ime, nastavimo

Ova rustika sa bakelita je suvo zlato

nego, idemo dalje konjicki ciklus

• Author

Edited by Pera Zeka

Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš

Evo još malo slične tematike, lovačke

Edited by James Marshall

• Author

Vrlo rado ^_^ , biraj verziju

svaka na svoj nacin dobra...al svakako Vida. Svi izvodjaci na svoj nacin dobri, al ova se pesma izvodi bas u onom aranzmanu kao sto je svira TO radio Sarajeva, a peva se kako je Vida peva. Silvanina je vise revijalni aranzman, a Haris mi je, iako peva odlicno, oduvek imao nasilan vokal, te mi nije za sevdah pevaca, vec vise na rados, za svatovca...

• Author

Uh, ne znam jesmo li čak ovdje raspravljali o ovoj pjesmi, vjerovatno jedna od najzahtjevnijih fraza u sevdahu ikada (Mujo đogu), pa kad ga spusti u ovaj mol, tu pjevač u svakom trenutku mora da zna gdje je. Opasne stvari kačiš

Evo još malo slične tematike, lovačke

hahaha, neverovatno, kume, pobratime, daleki rodjace...sad sam hteo ovu s lovcem  da postavim kao sledecu...da spustim tonus...fenomenalno!!!  :P

evo jedna logican sled

@ nego ova za djogu jeste pravi ispit za pevaca. Inace veoma slican intro ima i Grana od bora.

Edited by Pera Zeka

+1

Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. 

Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice 

• Author

Ovo je za mene pravi sevdah...prosecna sviracka tehnika ali, sa emotivnim bravurama i planina duse sa glasom koji je mukom samo zivot dao.

Amirina verzija... ufff..

• Author

+1

Vida uvijek. Ja sam posljednjih mjeseci u fazi kad god čujem njeno pjevanje, da suza bogami sama krene. 

Vida je valjda toliko velika u romskoj pjesmi i zapravo tom nekom svom stilu da se često zapostavlja taj dio njenog opusa koji se tiče sevdaha, gdje je meni isto u top 3 pjevačice 

Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu.

Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela...

Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista.

Edited by Pera Zeka

Slazem se. Iako futozanka po rodjenju, Vida je karijeru pocela i kao pevac sazrela upravo u Sarajevu, a glas je brusila na sevdahu.

Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela...

Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista.

potpis :)