Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 Al ovu davno ne slusah, a na nju mog se pocepam uzduz i popreko. Pogotovo na ovo kukanje violine u uvodnom forspilu sa sve namernim kasnjenjem u ritmu, gde posle u pesmi istu sinkopu svira saksAfon...a fenomenalno ukomponovana i frula u jednom momentu. Sve u svemu, smrtonosan aranzman, opaki sviraci, pevanje na ivici infrakta, a tekst za secenje tupim ziletom kojim je vec sureno prase. Nisam imao prilike nesto da gledam ko svira, al violina me neodoljivo podseca na pokojnog Acu Sisica..ista tehnika kao kod njegovih potpura ili carlame...imao je taj ton kad gudalo odozgo nadole ne povlaci nego skoro pa udari o zice. https://www.youtube.com/watch?v=n0OclLmKFPw
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 (edited) jedna za raju od Ljubogosta pa sve do Vlasenice...dert ciganski, a sevdah romanijski. Edited February 3, 2016 by Pera Zeka
Dr Arslanagić Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 em je pesma tihi dert, em je u duhu praznika, jer Crna Andja veru ne menja -_- ... interesantno da je tek peta pesma na tjubu sa originalnim celim tekstom. uz ovu pesmu smo sahranili moju babu Minku, Bog da joj dušu prosti.
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 Ova me ostavi na kraju i bez para za cuvara parkinga. Ima bezbroj verzija, sto se tice i teksta i muzike. Stavicu par najupecatljivijih jer zasluzuju, pa nek svako izabere prema senzibilitetu. https://www.youtube.com/watch?v=G6Y-u9gGWPA s tim sto je poslednja pogresno oznacena, ne peva Dule Petrovic nego Saban B.
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 (edited) A kad smo vec kod Duska Petrovica, jedna koju volim iz ranijeg opusa. Pred kraj zivota, umesto ljubavi ispiracija mu je uglavnom bila ciganski zatvorsku bluz i socijala... Edited February 3, 2016 by Pera Zeka
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 (edited) istina boskic ovde peva najmanje, al je atmosfera ludilo...obratiti paznju na momka koji statira kraj boska i tek na kraju pusta glas Edited February 3, 2016 by Pera Zeka
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 (edited) Bako i Milena...jedna verzija Boskiceve Oprosti mi mila, sa malo izmenjenim tekstom Edited February 3, 2016 by Pera Zeka
James Marshall Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Ahahaha, ovo mi je tražio rođak da mu poskidam akorde, na šta sam mu rekao da je to praktično nemoguće, bar od ove verzije, čistu sam mu poslao bez problema, ali ovo Bakovo manuš ludilo, teško možeš i napisano da odsviraš ako nisi crni pa si navikao da svaku dobu mijenjaš akord :D
James Marshall Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Izvinjavam se što ovako upadam, a što se tiče Piravelo, nema je do Šabana, taj jecaj, taj grč, ma Bog.
Pera Zeka Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 (edited) Ovo je takodje za predinfraktno stanje, autentican gipsy bluz..Give me mother life another edit@ posalji i meni ciste akorde, slazem se da ove ciganske, sto ti rece manus jazz progresije mogu da se sviraju samo po osecaju Edited February 4, 2016 by Pera Zeka
James Marshall Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) Ovo što si ti okačio je violina Ace Šišića koju si onako lijepo opisao u jednom od prethodnih postova :D A ovo su Mile (koncertmajstor TO RTV) i Bocan Nikolić (sinovi čuvenog Tugomira Nikolića što je svirao sa Janikom i što su svirali u "Skupljačima perja") i primaš i kontraš su takođe iz Velikog TO RTV Edited February 4, 2016 by James Marshall
Pera Zeka Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 Dada, skapirao, pomesao ih nesto sa Malim i Velikim Milosem iz Deronja...oni su isto bili Nikolici, al mislim da su pokojni odavno...
Pera Zeka Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 (edited) Kad Bata Kanda nauci cigane kako to treba piano i s malo vise duse Kralj, zbunio ih do koske! Prvi reper s armonikom :0.6: Edited February 4, 2016 by Pera Zeka
Recommended Posts