James Marshall Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Au kakav snimak, majka Vida i Orkestar RTB u najvećem naponu snage http://www.youtube.com/watch?v=RTMws85xgx8
Gospodin Slucaj Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 odlicni bozo vreco i halka njegova pesma btw
James Marshall Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Najbolji mi je prvi njihov album (odakle je i ova stvari), ovaj njegov a capella i ovaj drugi - tu već izvodi perverzije sa glasom, nije to sevdah više, već vokalne etide.
Gospodin Slucaj Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 meni se s a capella albuma svidja lejlija i okreni se (uz te dve sam se raspevao posle dugodugo vremena :) ) ostalo manje vise ali da ovaj prvi je emocionalniji od solo albuma a drugi album meni ne zaostaje za prvim (nadjija ah ljubav ljubav rane moje...) ne bih ja to nazvao etidama to mi zvuci suvise negativno
James Marshall Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Ne znam, suviše se za moj ukus poigrava glasom, suviše ukrasa, trilera, vibrata. Na prvom albumu je to bilo svedenije i više mi se dopadalo. Takođe, neke od numera sa drugog albuma su mi veoma drage ali su ih baš baš upropastili jazzy aranžmanima (Kad sretneš Hanku) ali ima i tu dobrih (tipa Rane moje), ali na prvom albumu ima "Oj Zumreto" koja je tačno ono što je doktor propisao - maltene a capella stvar gdje čistoća glasa dolazi do punog izražaja. Nekako je pjevački počeo da pretjeruje nakon prvog albuma, ne znam zašto. Po meni, kao što rekoh, to nije sevdah, on je tehnički i glasovno vjerovatno najtalentovaniji pjevač te muzike na ovim prostorima ikad, ako postoji Bog i ako dijeli talenat, na njemu baš nije štedio, ali i dalje ja smatram da je pjevanje i stil recimo Zaima Imamovića neprevaziđen.
Gospodin Slucaj Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 nisam slusao imamovica aktivno pa ne mogu porediti ali ok verujem ti na rec ocigledno si upucen ako cemo po sevdahnosti/sevdahlinosti/sevdahlizmu albuma onda si ti u pravu ali ja volim drugi album koliko i prvi prosto ima previse biser-pesama na njemu jesi ga slusao uzivo?
James Marshall Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 (edited) Jesam, i to prije jedno godinu i po,dvije. U sali 15 ljudi. Sa Halkom je bio. Najintimniji koncert na kom sam bio, i jedan od najboljih ikad. U sali samo mi, društvo, svi se znali, kao privatni koncert (bila promocija prvog albuma, samo njega + još dvije pjesme su izvodili). Imao je samo jednu neku plesačku tačku i sred jedne pjesme, ostalo sve samo glas i instrumenti. Poslije koncerta smo čak i sjedili s njim, ispričali se, super lik i baš onako dobrica. edit: Da, sjajan je izbor pjesama na sva tri albuma (na a capella albumu ima dvije stvari koje su meni u Top 10 - Sinoć sam ti Safo i Plačem već tri dana, obje ubijaju i on ih je obje izveo kao totalni car) Edited December 20, 2015 by James Marshall
James Marshall Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=b_qAFXwluwsOva pjesma je, po njegovim sopstvenim riječima, lična karta Jovice Petkovića, čuvenog Smederevca koji je svoj život posvetio sevdahu, jednog od najboljih harmonikaša na ovom prostoru i legendarnog autora sevdalinki. Od svih izvođenja, meni je ovo najbolje - i produkcijski, i što se tiče aranžmana a i Safet je vrhunski otpjevao. Dobro su je iznijeli i Šaban i Sejo Pitić, ali komplet gledano, ovo je najbolji snimak.
Pera Zeka Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 (edited) Jovica je zaista ostao nedokucen ko marginalna jednacina. Kao neko ko je dosao iz Srbije, razumeo je sevdah na sebi svojstven nacin, a i njegov nacin svirke je definitivno ostao jedinstven i nikada "skinut" do kraja od strane bilo koga dugog. Bio je, sto bi rekli armonicari, apsolutni majstor pasuljare. Mislim da sam vec kacio jedan njegov klip sa Slobom Lalicem u nekom sobnom izdanju, a ima i neki snimak gde on svira u svojoj kuci u Orebicu, a i kuci u Sarajevu pokazuje njegove vezbe za prste. Sve su snimci zlata vredni, ali bi mozda opteretili ovaj topik. edit@ evo nadjoh linak za post sa cika jovicom i slobom http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=14104&p=1686095 Edited December 23, 2015 by Pera Zeka
April Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=b_qAFXwluws Ova pjesma je, po njegovim sopstvenim riječima, lična karta Jovice Petkovića, čuvenog Smederevca koji je svoj život posvetio sevdahu, jednog od najboljih harmonikaša na ovom prostoru i legendarnog autora sevdalinki. Od svih izvođenja, meni je ovo najbolje - i produkcijski, i što se tiče aranžmana a i Safet je vrhunski otpjevao. Dobro su je iznijeli i Šaban i Sejo Pitić, ali komplet gledano, ovo je najbolji snimak. Ili ovako: Na žalost, ni sama Ljilja je nikad nije ovako izvela u studiju. Snimila je neku džeziranu varijantu koja mi uopšte nije legla. Tek kad sam je čuo ovako razgolićenu samo sa gitarom, plus onaj osmeh na kraju(verovatno jedini snimak na kom se Ljilja smeje), shvatio sam koliko je ova sevdalinka važna, pravi klasik. Zanimljiv je ovaj Holanđanin koji nema pojma o čemu se peva, ali sve razume iz njenog izvođenja. Umetnost, bato.
aram Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 a svi vole da tu trpaju neki dzez gde mu mesto uopste nije...
Recommended Posts