Matilda Ivancic Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=o5J4dRLGS9o
James Marshall Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Ovo je duh sevdaha pogođen u sridu, majstor nad majstorima
James Marshall Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Pih, ovakav topić da je zamro, gdje je Pera Zeka... Koga od vas čovjek u kafanu da povede, a da se ne obruka. Evo nešto prljavo i crno, baš kako treba i kako zapovjeđeno
James Marshall Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) Najbolja verzija (mada ni Gordana Runjajić i Živka Đurić ne zaostaju), ali ovo je otpjevano i odsvirano sa toliko kafanskog derta da vjerovatno nećemo više nikad čuti nešto ovako ustvari, ima jedna verzija isto dobra kao i ova, čuje se na početku filma "Skupljači perja". Edited June 18, 2015 by James Marshall
svashtabezneshto Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) Ovakav dert čujem ponekad iz onog kamiončića što skuplja kabasti otpad po Beogradu. "Skupljamo veš mašine, šporete..." Par puta je momak iz kamiončića zapevao neki stari narodnjak. Tuga koju nosi u glasu...da se naježiš. Edited June 18, 2015 by svashtabezneshto
James Marshall Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Ovakav dert čujem ponekad iz onog kamiončića što skuplja kabasti otpad po Beogradu. "Skupljamo veš mašine, šporete..." Par puta je momak iz kamiončića zapevao neki stari narodnjak. Tuga koju nosi u glasu...da se naježiš. To je to, kakav bluzerski grč, suza da krene. Stvarno je bio Bog.
James Marshall Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Nastavljamo samo sa masnim stvarima, ovdje je i okruženje adekvatno, astal, piće, meze, muzika sjedi, onako više za teferič/sijelo/akšamluk, iako ide jedna vojvođansko-paorska, ali u ciganskom stilu Edited June 19, 2015 by James Marshall
Pera Zeka Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 evo jedne za svekolike sevdalije, mislim da ovu niste nikad culi...James Marshall Hendrix kao, kako cenim svirac, razumece ovo kasnjenje od pola do celog taksta i sviranje po pola tona u falsu
James Marshall Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 evo jedne za svekolike sevdalije, mislim da ovu niste nikad culi...James Marshall Hendrix kao, kako cenim svirac, razumece ovo kasnjenje od pola do celog taksta i sviranje po pola tona u falsu Gdje je u dvojci druga jaka (naglašena) dovoljno kao i prva ^_^ uh, zajebano štivo, mada ja znam neke druge verzije Jek Dethjarin (imaju dvije baš od Boškića), ali ova je baš dobra iz ovih razloga koje si naveo
James Marshall Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Perjanica JV izvodi sevdalinku, mislim Jovice Petkovića, uz pratnju Tamburaškog orkestra RTV Sarajevo, krajnje zanimljivo i vrlo solidno izvedeno https://www.youtube.com/watch?v=UyN0o1AgNVM
Recommended Posts