Jump to content
IGNORED

DERT I KARASEVDAH

Pera Zeka

Recommended Posts

Posted (edited)
Edited by Matilda Ivancic
Posted

kume, si slusao nekad cika acu uzivo?

Posted

ne. ne znam cak ni ko je to

Posted (edited)

matori violinista, svirao je sa trojkom, ponekad cetvorkom u miki alasu na starom obrenovackom putu..onako, violinista ko iz filma gorana markovica, mator sa sesirom..al znao tih pesama sto mi volimo u picku materinu mnogo...umro je pre jedno 5-6 godina...znao sam se s harmonikasem koji je svirao s njim pa visio tamo...samo ja, poneka pijandura il musko drustvo i svalerske 3-4 kombinacije po coskovima.

Edited by Pera Zeka
Posted

zalim sad sto nisam

Posted
Voleo bih da znam, ako postoji mesto u BG gde se još mogu čuti ovakve pesme da izvedem roditelje. Mislim da mi matori (83) zna ceo jedan dugačak repertoar ovakvih...Kume, hvala na izboru!
Posted

ovaj snimak bi trebao na wikiju da se postavi kao video description definicije sevdaha...sticajem okolnosti znam da je snimak iz sredine osamdesetih nacinjen u kuci cika Jovice Petkovica u Orebicu...snimak je nastao skroz spontano, kao i ova i jos par pesama koje se mogu naci iz tog trenutka...sve je tu; skockana posteljina, komsijin mali kog su putili da gleda, kic foto poster sa macetom, potkosulja siledzika i zurka s repovima...neke stvari se nikad vise nece vratiti...kuriozitet je sto je cika Jovica, jedan od najboljih sevdalijskih armonikasa svih vremena rodom iz Smedereva...http://www.youtube.com/watch?v=zZL1L5--FNo&feature=related