Jump to content

DERT I KARASEVDAH

Featured Replies

Edited by Matilda Ivancic

• Author

kume, si slusao nekad cika acu uzivo?

ne. ne znam cak ni ko je to

• Author

matori violinista, svirao je sa trojkom, ponekad cetvorkom u miki alasu na starom obrenovackom putu..onako, violinista ko iz filma gorana markovica, mator sa sesirom..al znao tih pesama sto mi volimo u picku materinu mnogo...umro je pre jedno 5-6 godina...znao sam se s harmonikasem koji je svirao s njim pa visio tamo...samo ja, poneka pijandura il musko drustvo i svalerske 3-4 kombinacije po coskovima.

Edited by Pera Zeka

zalim sad sto nisam

Voleo bih da znam, ako postoji mesto u BG gde se još mogu čuti ovakve pesme da izvedem roditelje. Mislim da mi matori (83) zna ceo jedan dugačak repertoar ovakvih...Kume, hvala na izboru!
  • Author

ovaj snimak bi trebao na wikiju da se postavi kao video description definicije sevdaha...sticajem okolnosti znam da je snimak iz sredine osamdesetih nacinjen u kuci cika Jovice Petkovica u Orebicu...snimak je nastao skroz spontano, kao i ova i jos par pesama koje se mogu naci iz tog trenutka...sve je tu; skockana posteljina, komsijin mali kog su putili da gleda, kic foto poster sa macetom, potkosulja siledzika i zurka s repovima...neke stvari se nikad vise nece vratiti...kuriozitet je sto je cika Jovica, jedan od najboljih sevdalijskih armonikasa svih vremena rodom iz Smedereva...http://www.youtube.com/watch?v=zZL1L5--FNo&feature=related